• Woensdagnieuwtjes

  Noah Gesser (zie foto) is een van de vier talenten uit de jeugdopleiding van Alphense Boys waarvan het nu al bekend is dat ze volgend seizoen gaan spelen in een uitstekende jeugdopleiding van een grote profclub (BVO). Noah gaat naar Ajax, Jordi van Lunteren naar Feyenoord, Espen van Ee naar Vitesse en Owen v/d Meer naar Sparta.

  Noah Gesser (uit Alphense Boys D1) speelt volgend seizoen in de jeugdopleiding van Ajax waar hij in de onder 14 gaat spelen. Noah (12 jaar) speelde vorig seizoen bij Almere City en kwam toen naar Alphense Boys waar hij direct furore maakte als veel scorende spits van de D1, o.l.v. trainer Sander v/d Kleij. Hij viel op bij tal van BVO scouts en maar liefst  7 verschillende BVO's wilden hem hebben. Na diverse stage bezoeken bij vier verschillende profclubs  in januari, viel afgelopen maandag de beslissing en koos hij voor Ajax. Een fantastische erkenning van zijn kwaliteiten. Nu is de kogel door de kerk en zal Noah, samen met zijn ploeggenoten, al zijn aandacht wijden aan Alphense Boys D1, om samen met zijn ploeggenoten, het felbegeerde kampioenschap en promotie naar de 1e divisie te halen. Wat zou dàt een mooi afscheid zijn van Alphense Boys!

  Jordi van Lunteren (speler bij Alphense Boys 15-2) zal volgend seizoen in de jeugdopleiding bij Feyenoord spelen en daar in de 15-1 uitkomen. Jordi is 13 jaar  en is afkomstig van jsv Nieuwegein. Feyenoord was niet de enige die belangstelling had voor Jordi, maar na een paar stage momenten was het gevoel bij de club waar Alphense Boys mee samenwerkt, prima en de keuze snel gemaakt. Wij feliciteren Jordi van harte met deze prachtige transfer, een beloning voor zijn prima prestaties bij Alphense Boys C2 o.l.v. Mitchell Meijer.

   

 • Espen van Ee (de aanvoeder van Alphense Boys C1) gaat het komende seizoen in de jeugdopleiding van Vitesse spelen. De 14-jarige middenvelder is wekelijks een van de uitblinkers in het prima presterende team van trainer Corian Wigboldus. Na een paar stage momenten en goede gesprekken bij Vitesse, was het al snel duidelijk dat de club in Arnhem de nieuwe thuisbasis van Espen zal worden. Overigens is Espen hiermee de 9e jeugdspeler van Alphense Boys die in de laatste drie jaar naar Vitesse gaat. Opmerkelijk.

 • Owen v/d Meer (11 jaar) speelt volgend seizoen in de D1 van Sparta Rotterdam. Owen kwam twee jaar geleden via DOSR naar Alphense Boys en stond al snel in de belangstelling van Sparta, die hem nu dus definitief hebben aangenomen in hun jeugdopleiding. Op dit moment speelt Owen in de succesvolle formatie van trainer Robin Stolwijk in de 13-2 die koploper is in de hoofdklasse. Net als voor Noah zou het ook voor Owen prachtig zijn als hij afscheid kon nemen van Alphense Boys met een kampioenschap en promotie naar de 3e divisie.

   

 • Inmiddels heeft de jeugdafdeling van Alphense Boys al 28 stage uitnodigingen ontvangen van BVO's voor 15 verschillende spelers. Enkele spelers hebben dus meerdere uitnodigingen gekregen.

  Alphense Boys 1 is vrijgeloot voor de volgende bekerronde en zit nu al bij de laatste 32 van het bekertoernooi. Hierna spelen ze een thuiswedstrijd tegen de winnaar van Gravenzande tegen VVOR

  Alphense Boys A1 speelt komende zaterdag een oefenwedstrijd bij en tegen NEC/FC Oss. De complete ploeg reist daarvoor al op vrijdag af naar Nijmegen, gaan daar een keer trainen en bezoeken vrijdagavond de thuiswedstrijd van NEC in de jupiler League. Dat wordt dus een leuk en nuttig trainingsweekend voor de koploper van de 2e divisie.

  Nick Koster (32, ex-jeugdspeler Alphense Boys) vertrekt bij DOVO (3e div). De middenvelder/verdediger die een verleden heeft bij o.a. ADO Den Haag en FC Dordrecht,  gaat op zoek naar een nieuwe club.Mv/Verd

  Luke Molkenboer (24, centrale verdediger en ex-jeugdspeler Alphense Boys) vertrekt bij SteDoCo, zaterdag Hoofdklasse.

  Alphense Boys krijgt zijn eigen voetbalquiz. Op vrijdag 9 maart kunnen voetballiefhebbers hun kennis van het (inter)nationale voetbal testen. Het belooft een uiterst gezellige avond te worden. Er is plek voor veertig teams. Ieder team bestaat uit drie leden en er worden meerdere rondes, met verschillende thema's, gespeeld. Deelname is gratis. Voor de winnaar staat een prachtige prijs klaar. Je hoeft niet per se lid te zijn van Alphense Boys om deel te mogen nemen, iedereen is welkom. De voetbalquiz begint om 20.00 uur in de kantine van Alphense Boys.

  Wil je meedoen? Vorm dan snel een team en geef je op via abvoetbalquiz@gmail.com. Meld daarbij de namen van jouw drie teamgenoten en verzin een leuke teamnaam. Uiteraard is het ook mogelijk om een team bestaande uit twee teamgenoten te vormen.

  FC Utrecht 11-1 ging terug naar de Domstad met de vierde plek, en in de wetenschap dat het in de persoon van Amin Zaanani (ex-jeugdspeler van Alphense Boys) gebruik had kunnen maken van de ‘beste speler’ van het JO11-1 toernooi. (VA Toppers in Eindhoven)

   

 • Alphense Boys D1 heeft zich geplaatst voor de laatste 16 van het landelijke beker toernooi. Afgelopen zaterdag wonnen ze met 2-1 van Excelsior Rotterdam D1 (1e divisie). De volgende 16 teams zitten nu nog in de beker:

  1. Alphense Boys 13-1

  2. Heerenveen 13-1

  3. AZ 13-1

  4. Spartaan 20 13-1

  5. De Graafschap 13-1

  6. Feyenoord 13-1

  7. JVOZ 13-1

  8. Ajax 13-1

  9. Almere City 13-1

  10. Vitesse 13-1

  11. Winnaar Ajax 13-2 - FC Den Bosch 13-1

  12. Quick 13-1 (was vrijgeloot)

  13. Willem II 13-1 (was vrijgeloot)

  14. Fc Volendam 13-1 (was vrijgeloot)

  15. Sparta Rotterdam 13-1 (was vrijgeloot)

  16. Go Ahead Eagles 13-1 (was vrijgeloot)

    

   Arjan de Graaf (amateurfotograaf) heeft de laatste weken als hobby om jeugdwedstrijden van Alphense Boys te fotograferen. Iedere wedstrijd waarbij hij foto's maakt stuurt hij door naar de TC van Alphense Boys en die stuurt dat weer door naar de spelers van beide partijen. Niet  zelden wordt zijn foto reportage bekeken door meer dan 600 viewers. Kijk op de website van Arjan met al zijn foto reportages: https://www.flickr.com/photos/agraaf1971/albums/

 • Voor het nieuwe zaterdagteam van Alphense Boys o.l.v. John Cuvelier en Ron Martin, hebben vorige week de volgende spelers hun handtekening gezet. Jari van Veen en Delano Kip

 • Donovan Olivieira komt volgend seizoen in de zaterdag 1 spelen van de trainers John Cuvelier en Ron Martin. Donovan is 21 jaar en voetbalde tot en met de D1 bij Alphense Boys en speelde vervolgens 6 jaar in de hoogste jeugdteams bij Sparta Rotterdam.  Daarna speelde hij 1 jaar bij Noordwijk en wilde toen bij Alphense Boys in de zondag 1 gaan spelen. Door motivatieproblemen stopte hij al na een paar maanden. Nu staat hij te popelen om revanche te nemen voor die vervelende periode en wil graag via de zaterdag 1 zijn kwaliteiten laten zien en kijken hoe ver hij nog kan komen. Op de ene foto zien we Donovan als D1 speler van Alphense Boys, op de andere zoals hij nu is.

 • Ook Yassin Amtyi heeft zijn komst naar het nieuwe zaterdagteam officieel bevestigd

 • Alphense Boys C1 levert prachtige prestaties in de landelijke 1e divisie en staat op dit moment op de gedeelde tweede plaats. Afgelopen zaterdag won de ploeg van Corian Wigboldus eigenlijk gemakkelijk van FC Groningen 15-1 die maar liefst 20 selectiespelers heeft waarvan er 13 1e jaars zijn. Die keuze moesten de Groningers maken omdat ze geen o14 team meer hebben. Over twee weken (zaterdag 3 februari) speelt de C1 de topper tegen koploper PEC Zwolle C1 (thuis om 13.00 uur). Kunnen ze dan opnieuw stunten?

  De storm van vorige week donderdag heeft ook bij Alphense Boys lichte schade veroorzaakt. Er ging een reclamebord aan stukken en de stoelen en tafels op het terras lagen op een hoop.

 • Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 27 januari

  09.00 uur      AB 12-1 - Rozenburg 13-1

  11.00 uur      AB 13-1 - Elinkwijk 13-1

  13.00 uur      AB 15-1 - Kon HFC 15-1

  13.00 uur      AB 17-2 - Hollandia o16

  15.00 uur      AB 15-2 - Woerden 15-1

   

  Afgelopen zondag nam Alphense Boys o13-2 deel aan een Winters drieluik bij Forum Sport in Voorburg. Vanwege een KNVB activiteit reisde Alphense Boys onder 12 met vijf onder 11 (E-top)-spelers af naar dit mini-toernooi. In de eerste wedstrijd werden de degens gekruist met Forum Sport, in een wedstrijd vol met strijd kwam de ploeg van trainer Robin Stolwijk diverse malen in goede schotposities. De keeper en het houtwerk (2x de lat) stonden een treffer in de weg. Aan de overkant werd één moment van onoplettendheid direct afgestraft (1-0 verlies). In het tweede en afsluitende duel werd er wel gewonnen, ondanks dat de keuzes en de technische vaardigheid van een lager niveau waren. Halverwege de eerste helft ging over rechts Manu Wattimury (bekroond tot speler van het drieluik, zie foto) goed door, zijn voorzet over de grond werd door Senne Steijlen binnengetikt bij de tweede paal. Compliment aan alle o11 (E-top) spelers zij hebben met lef gespeeld en daarmee laten zien prima mee te kunnen komen met dit niveau

 • Peter Kerkhof (ex-keeper en trainer AB) vertrekt na dit seizoen als hoofd jeugdopleiding bij ARC

  Gerald v/d Klok (ex eerste elftal speler) is komend seizoen de nieuwe trainer van Bernardus. Het is voor Gerald v/d Klok zijn eerste klus als hoofdtrainer

  De E-Top van Alphense Boys is in de prijzen gevallen bij de inzending van hun filmpje over '' de klassieke opbouw''. Het is ''het moment van de week'' geworden bij FOX Sports en het volledige team wint daarmee de FOX Sports tenues voor alle spelers en worden zaterdag 27 januari uitgenodigd in de studio voor het programma ''de eretribune'' (18.00 uur) en krijgen ze een kijkje achter de schermen. Naast deze prijzen maken ze ook kans op de maandprijs van januari: Een geheel verzorgde FOX Sports Voetbaldag voor de gehele vereniging onder leiding van Hans Kraaij jr.

  Via de volgende link is het filmpje te zien: https://www.facebook.com/AlphenseBoys.ETop.JO12.1/videos/757846184417738/

 • Shaquille Pinas (19 jaar) debuteerde afgelopen zaterdag als linksback in de basis van ADO Den Haag 1. Shaquille speelde in seizoen 2010-2011 in de D1 bij Alphense Boys (als spits, waarbij hij o.a. scoorde in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord D1 (eindstand 1-1) en vertrok daarna naar FC Dordrecht. Zeer waarschijnlijk krijgt hij binnenkort zijn eerste profcontract aangeboden bij ADO Den Haag.

   

 • De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - SJC  is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen.  Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Thom Nouwens, de aanvoerder van Alphense Boys 1, heeft ook zijn handtekening gezet onder de verbintenis die hem ook volgend seizoen bij Alphense Boys 1 doet spelen. Dan o.l.v. de nieuwe hoofdtrainer Hein van Heek. Ook Pepijn Kooij (zie foto rechts) blijft bij Alphense Boys

 • Afgelopen maandag voegden zich ook Milan Stiphout en Arjan Ouwendijk bij het rijtje spelers wat inmiddels de toezegging heeft bekrachtigd dat ze ook volgend seizoen de kleuren van Alphense Boys zullen verdedigen

 • Raichelo Fecunda zal vandaag (woensdag) ook de verbintenis tekenen waarmee hij dus ook in seizoen 2018-2019 voor het 1e elftal zal uitkomen. Voor Raichelo wordt dat dan zijn 6e seizoen. Die teken-foto, volgt in de volgende woensdagnieuwtjes.

  De inschrijving voor de Talentendag 2018 van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord loopt al een tijdje. Op dit moment zijn er 162 inschrijvingen genoteerd. Op woensdag 28 februari 2018 (voorjaarsvakantie) kunnen alle talenten die binnen een straal van ± 30 km rond Alphen a/d Rijn wonen, hun kwaliteiten laten zien om daarna een echte stage periode bij Alphense Boys of Feyenoord af te dwingen om in aanmerking te komen voor het hoogste selectieteam van hun geboortejaar bij Alphense Boys in seizoen 2018-2019. Inschrijven kan nog tot zondag 18 februari via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag''. De rest wijst zich vanzelf

   

 • De Jo12-2 heeft zaterdagmiddag bij trainer Hatim thuis het jaarlijkse FIFA toernooi gespeeld. Om 16.00 uur werd het team in twee poules verdeeld en begonnen de wedstrijden. Tussendoor werd er genoten van kippenkluifjes van Poelier Ofwegen en patat. Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren was het tijd voor de finales. De grote finale ging tussen Milan en Max, Max nam een 2-0 voorsprong, Milan maakte vlak voor tijd de gelijkmaker, dus was er een verlenging nodig. Hierin werd snel door Milan gescoord, waardoor hij net als vorig jaar de eerste plaats haalde. IN de kleine finale won Kyan met 5-3 van Vince. Hierna volgde de prijsuitreiking en ging iedereen weer naar huis.

 • Voor seizoen 2018-2019 zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys een ''woensdagmiddag coördinator'' die iedere woensdag (niet in de schoolvakanties) van 14.30 tot 16.30 uur leiding geeft aan de trainingen van onze jongste pupillen en guppies. Hier staat een vergoeding tegenover. In die rol zal hij ook de stagiairs moeten aansturen en begeleiden. Uw sollicitatie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

  Voor seizoen 2018-2019 zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys bij diverse jeugdselectieteams assistent trainers die in zichzelf willen investeren/stage lopen en een volledig seizoen met een hoog gediplomeerde trainer wil samenwerken. De functie van assistent trainer is onbezoldigd. Trainingstijden 16.45 uur (13-1, 15-1, 15-2), 18.00 uur (12-1, 13-2)  of 19.15 uur (19-1, 17-1 en 17-2) Uw sollicitatie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys.

  Ook voor het volgende seizoen zoekt Alphense Boys grensrechters die een jaar willen vlaggen bij een op landelijk niveau spelend jeugdselectieteam. Ook die personen kunnen zich bij bovengenoemd mailadres melden.

  Jong Alphense Boys (onder 23 jaar) speelde vorige week dinsdag zijn 3e wedstrijd thuis tegen Noordwijk o23. Een wedstrijd die halverwege in winterse omstandigheden overging en helaas, maar wel terecht,  na 20 minuten werd gestaakt in de 2e helft wegens onweer. De wedstrijd begon goed voor Alphense Boys met veel druk op de tegenstander en door de bal goed te laten lopen. Na 9 minuten schoot Stanley mooi de 1-0 binnen. Hierna nog een paar goede aanvallen maar de eindpass kwam niet goed aan. Hierna een slordig Alphense Boys wat iets verder van de man ging dekken en na slechte communicatie de 1-1 om de oren kreeg. Alphense Boys schrok hiervan wakker en ging de wedstrijd weer wat meer bepalen. Na 26 minuten een schitterende hoge bal over de keeper heen op de paal door Thom waarna Bas  direct uithaalde en de 2-1 aantekende. Verder gebeurde er niet veel meer en brak de rust met een 2-1 voorsprong aan. Na de rust was het veld compleet wit na een grote hagel/sneeuwbui en was het moeilijk voetballen voor allebei de teams. De wedstrijd ging op dezelfde voet verder als het geëindigd was. Weinig beleving en iedereen leek wel vermoeid en had ook last het van het zeer gladde veld. In de 65e en 66e minuut een paar harde donderslagen vlak boven het complex noodzaakte de scheidsrechter in samenspraak met de trainers om het verstandige besluit te nemen om de wedstrijd te staken. Een wedstrijd waar niet veel inzat en om gauw te vergeten dus.

  De competitiewedstrijd tussen DHC 1 en Alphense Boys 1 voor zondag 25 maart, wordt op verzoek van DHC verplaatst naar zaterdag 24 maart om 18.00 uur. Gaan we tòch al een keer op zaterdag voetballen!