• B1 plaatst zich net niet voor 1e div hoog

  Aphense Boys B1 verspee;de vandaag de plaatsing voor de eerste divisie hoog op uiterst lullige wijze. Bij een 1-2 voorsprong bij en tegen Go Ahead Eagles B1 (dat zou voldoende zijn geweest) oordeelde de scheidsrechter vlak voor het eindsignaal, dat de Alphense keeper de bal langer dan 6 seconden had vastgehouden (wat door iedereen werd ontkend)! De toegekende vrije schop werd benut (2-2) Op doelsaldo gaat de B1 dus niet naar de felbegeerde 1e divisie hoog, maar moet het na de winterstop uitkomen in de 1e divisie laag.

  De B1 moest het vandaag in een alles of niets wedstrijd opnemen tegen Go Ahead Eagles B1. Winst betekent een plaats in de eerste divisie hoog, elk ander resultaat betekend een plaats in de eerste divisie laag.

  Dat de spanning en druk er flink opstond bleek wel in de eerste 15 minuten. Beide teams zochten snel de bal vooruit maar waren erg onnauwkeurig in de passing. Daarna nam de B1 het initiatief langzaam over, veel duels en de slag op het middenveld werd steeds vaker gewonnen. In de 20ste minuut jaagde Nick Broekhuizen goed door op de verdediging van de Eagles en veroverde hiermee balbezit. Zijn afgemeten voorzet werd bij de tweede paal beheerst binnen gekopt (via de binnenkant van de paal) door Younes Bouhamed. Dit gaf de ploeg vertrouwen en er werd in de fase tot de rust ook steeds beter gevoetbald. Vlak voor rust werd dit goede veldspel beloond met de 0-2. Na een corner werd er snel omgeschakeld en Hamza Ezzemmouri werd in de 1 vs 1 gebracht. Hij passeerde zijn tegenstander op snelheid en schoot de bal vanuit een lastige positie verwoestend binnen.

  Na rust een ander spelbeeld. De Boys kregen ruimte om te combineren maar steeds minder vaak werd de vrije man gevonden. De paniek nam wat toe waardoor de Boys steeds vaker en sneller de bal verloren. Met nog 20 minuten te spelen viel dan ook de aansluitingstreffer een corner kon niet worden weggewerkt en via via viel de bal achter keeper Bas Schol. Go Ahead ging er in geloven en brachten een extra aanvaller waarna constant de lange bal gezocht werd. De Boys wisten deze vaak nog goed te verdedigen maar leverde te snel de bal in waardoor ze achteruit moesten blijven lopen. Drie minuten voor tijd kreeg Go Ahead een vrije trap binnen de 16-meter omdat de bal te lang werd vastgehouden door de Boys keeper (6 seconden regel). Een belangrijke beslissing want deze vrije trap werd keihard in het dak van het doel geschoten. Niet veel later werd er afgefloten en was de teleurstelling groot. Tranen vloeide want dit resultaat (5e op doelsaldo) was niet voldoende en iedereen voelde dat er meer in had gezeten.  

   

  De stand in de 1e divisie van de JO17-1

  1. FC Volendam o17                11-23

  2. Willem II o17                      11-21

  3. NAC o17                             11-21

  4. Excelsior R o17                   11-20

  5. Alphense Boys o17           11-20

  6. AFC o17                             11-19

  7. Almere City o17                  11-19

  8. De Graafschap o17              11-13

  9. Go Ahead Eagles o17           11-9

  10. Hollandia o17                      11-8

  11. JVOZ o17                           11-7

  12. Fc Den Bosch o17               11-5