• AB Jo10-1 – DSO Jo10-2 (2-0): Een teamprestatie optima forma

  De laatste weken is het echt winter in Nederland. De velden lagen onder een dik pak sneeuw. Door deze sneeuw waren diverse trainingen en de wedstrijd van vorige week tegen DSO Jo10-2 afgelast. Gelukkig stond die wedstrijd vandaag weer op het programma. Gelet op de 2 trainingen die wel door waren gegaan, leek het erop dat de Boys toe waren aan de winterstop. Ook de laatste wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys was niet best, maar er werd op wilskracht gewonnen. Vandaag leek het er lang op dat wij zouden worden afgelast, maar gelukkig werden wij verplaatst naar veld 2. Er was geen scheidsrechter toegewezen en Karen was er niet. Tijdens de wedstrijdbespreking werden de puntjes op de i gezet. Het was een 6 punten wedstrijd. Als zij wonnen kwamen ze op gelijke hoogte, wonnen wij dan namen wij afstand van hun. Het leek er lang op dat ik moest gaan fluiten en dus geen aanwijzingen kon gaan geven. Het moest echt vanuit hunzelf komen. Het belangrijkste was om samen te voetballen en oog voor elkaar te hebben.

  Gelukkig wilde Jaouad Oualit vandaag fluiten, wat het coachen en wisselen wat makkelijker maakte. Toch hadden de Boys de bespreking in zich opgenomen. Het begin van de Boys was misschien wat weifelend, maar gelukkig redde de keeper in een 1 op 1 duel. Daarna gingen de jongens echt voetballen. De bal ging van voet naar voet en met leuke combinaties kwamen wij voor het doel van de tegenstander. Het leek wel of alles waar wij op aan het trainen zijn de laatste maanden eruit kwam. Het resulteerde in een aantal kansen die er niet in gingen. Toch was het voetbal goed. Ik zag driehoekjes, steekballen en druk op de bal. Uiteindelijk viel de 1-0 na een mooie steekbal, die beheerst werd ingeschoten. Ook was er nog een schrikmomentje. In een duel om de bal viel een speler van DSO vol door de hoekvlag heen, die vervolgens in 3 stukken uiteen brak. Een scherp stuk van de vlag stak rechtop uit de grond, maar gelukkig viel de speler ernaast. Het liep goed af.

  De tweede helft rechte DSO zijn rug. Wij waren daar niet door geïntimideerd en bleven de voetballende oplossing zoeken. Als het mogelijk was, probeerden wij van achteren uit te voetballen. Het rollen naar de back en daar vandaan doorspelen naar middenvelders of spits. Tuurlijk zette DSO druk, maar daar gingen wij goed mee om. Het was mooi om te zien hoe de Boys rugdekking gingen geven aan elkaar. Tijdens de trainingen noemen wij dat ”erachter kruipen”. Daarna gooiden wij de wedstrijd in het slot. Onze spits maakte na een één tweetje de 2-0. Het kon eigenlijk niet fout meer gaan. Toch het anders kunnen lopen, als een corner van DSO erin had gegaan. Onze keeper hielt op miraculeuze een kopbal op de doellijn tegen. Ineens viel er een winterse bui over ons heen. Supporters vluchtte naar binnen en het leek of wij in problemen kwamen. Maar nee hoor, ze bleven geconcentreerd voetballen en gaven niets meer weg. Er stond een mooie regenboog aan de hemel en dat was misschien wel tekenend. Een goede wedstrijd werd beloond met een lekkere overwinning. Zo slecht als wij 2 weken geleden speelden, zo goed was het nu. Met mooie combinaties en druk op de bal wonnen wij vandaag de wedstrijd.

  Het is jullie misschien al opgevallen dat er in dit stukje geen enkele naam wordt genoemd. Daar is een simpele reden voor. Ik vond iedereen vandaag een uitblinker. Het was een teamprestatie optima forma. De begeleiding en de supporters hebben vandaag genoten van een goede en spannende wedstrijd. Via deze weg wil ik iedereen een fijne dagen wensen en volgend jaar gaan we door waar we zijn gebleven. Goed voetballen en samen groeien.

  Groetjes,
  Gijs