• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Altior MO13-1 - Alphense Boys MO13-1

In het altijd zonnige Langeraar wachten de dames van Altior op hun tegenstander uit Alphen. De aanmoedigende ouders waren verrukt bij het zien van de tribune die zich heerlijk in de zon bevond. Het werd tijd om weer eens wat punten te pakken, dus vol goede moed betraden de meiden uit Alphen het veld. Daisy was benoemd tot captain en stond haar vrouwtje prima. Tanja, Alysha, Floor en Razia probeerden de boel achterin dicht te houden, maar helaas stond Altior binnen tien minuten al met 1-0 voor. Op zich niet zo gek als je de speelgeschiedenis van Altior een beetje gevolgd hebt. Maar we laten ons niet kisten, nog genoeg tijd om het tij te keren. Onze vlagster, nee niet vlogster, Anneke heeft haar nieuwe hobby inmiddels ook aardig onder de knie. Dat mag je vaker doen!! De dames in de spits werken hard om de bal in het net te krijgen, maar te vergeefs. Na 15 minuten en een bal op de lat door Altior, staan ze met 2-0 voor. De uitbraak was snel en de speelster was trefzeker. Onze keepster Roos stond er vandaag niet voor niets, wat heeft die meid veel ballen om haar oren gekregen, maar gelukkig kon zij ze vaak uit het net houden. Ook het duiken naar de bal is haar niet onbekend. Deze pittige wedstrijd kenmerkt zich door veel communicatie op het veld, de meiden vragen om de bal of geven elkaar aanwijzingen.
    Faye J. en Ro-ann laten ook zien dat ze er zijn en knallen de bal de goede kant op, maar ondanks het schot van Yassira op de goal komen we helaas voor de rust niet van de nul af.

Vlak na de rust weet Riva een mooie actie op te zetten en speelt de bal vanuit de hoek naar Ro-ann die het weet af te maken met een eerste doelpunt!! YEAHHH, nu mogen wij juichen. Maar ook de tweede helft wordt nog spannend, we lijken even in de buurt te komen, maar Altior weet de bal die door het midden gespeeld werd te bemachtigen en de 3-1 te scoren. Daarna volgt de 4-1 en de 5-1, maar we laten ons niet van de wijs brengen en vechten stug door. Pien gaat tijdens de aanval neer in het strafschopgebied en zoals het een goed scheids betaamt, geeft deze ons een penalty. Indy weet deze koelbloedig in het net te spelen en daarmee komen we op 5-2. Altior is blijkbaar nog niet verzadigd, want ze blijven komen, het is druk voo r het doel en Roos heeft er haar handen vol aan deze zaterdag. Maar ook Faye B. is van grote waarde, want ook zij weet een bal voor onze goal weg te werken. Als laatste krijgt Altior nog een corner en komt de bal onder onze duikende keeper in de goal. 6-2 is de eindstand. Absoluut balen, maar we hebben ook gezien dat de meiden super hard werken, zich niet gek laten maken en blijven strijden. Elke week een nieuwe kans op winst meiden, we blijven er voor gaan!