• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Hotseknots-voetbal

    Stervensvroeg verzamelen de Boys in Alphen voor de competitiewedstrijd tegen Rohda ’76 JO10-2 uit Bodegraven. In het donker rijden de ouders in colonne naar een nog slaperig Borft. Het is nog stil op straat. De verrassing is des te groter als de kantine van Rohda ’76 bijna gevuld is met kinderen en ouders. De geur van koffie zweeft door de rumoerige ruimte. Hardop vragen de ouders van de Boys zich af of de lampen op het veld nog aan gaan. Zo donker is het op het uitgestrekte veld dat de witte doelen niet eens zichtbaar zijn. Moesten de ouders dan nog het slaapzand van Klaas Vaak uit de ogen wrijven?
    Met een lichte tegenzin lopen de ouders van de warme kantine naar het veld waar het behoorlijk fris is. De kou lijkt de Boys niet te deren want die werken hun warming-up fanatiek af. Als hongerige wolven verschijnen ze aan de aftrap. Het is 8.30 en de scheidsrechter fluit af!

    De Boys hebben duidelijk één doel en dat is naar voren toe en scoren. En dat gaat er heel verzorgd aan toe. Overspelen, uitkappen en schieten op doel. Het zijn voorzichtige speldprikken maar een echte kans blijft uit.
    Het is de 5e minuut als de verdediging via de rechterkant uitverdedigd en de bal wordt voorgelegd en voor de voeten van Kane komt. Die bedenkt zich geen moment en haalt uit met z’n chocoladebeen (links dus) verwoestend uit en onhoudbaar voor de keeper: 0-1. Juichend lopen de Boys terug naar hun helft.
    De Boys hebben de smaak te pakken en veroveren keer op keer de bal op het middenveld. Rohda ’76 weet even niet waar ze het moeten zoeken.
    In de 9e minuut geeft Kane voor op Shervin en die tikt hem beheerst binnen: 0-2.
    De aftrap van Rohda ’76 is zo’n beetje het enige balbezit als de Boys veel feller zijn. Abdellah pakt de bal af en speelt hem over naar Nathan. Die ruikt zijn kans schoon, hij speelt 1 man voorbij, nummer 2 staat stil, nummer 3 wordt in de luren gelegd en nummer 4 is de keeper. BOEM! In het hoekje en 0-3 wordt genoteerd in het boekje van de scheidsrechter.
    Even lijkt het erop alsof de lat een volgend doelpunt voor de Boys in de weg staat. Tot twee keer toe belandt de bal op de lat. Maar het is Nathan die het net opnieuw laat schudden: 0-4.
    Na 23 minuten in de eerste helft komt een kansloze pass voor de voeten van de keeper van Rohda ’76. Maar zowel hij als de verdediger vergeten iets met de bal te doen en Shervin is zo handig om de bal te pakken en droog te scoren: 0-5.
    De laatste actie in de eerste helft is een voorzet van Kane. Shervin neemt de bal netjes aan en haalt met rechts uit: 0-6. Een mooie ruststand als de kinderen en ouders de warmte opzoeken.

    Peptalk of niet? De jongens staan weer klaar om af te trappen voor de tweede helft. De verwarring bij de ouders is groot als blijkt dat er nu 8 tegen 8 wordt gevoetbald. En begrijpelijk want Rohda ’76 had de eerste helft 4 (!) wisselspelers.
    Toch blijkt Rohda ’76 beter met deze wijziging om te gaan dan de Boys. Die weten even niet waar ze het moeten zoeken. Is dat nou mijn mannetje? Of die van jou?
    Als een duveltje uit een doosje scoort Rohda ’76 door de verwarring bij de Boys: 1-6.
    Rohda ’76 maakt hier nog meer gebruik van en valt vaker aan. De Boys ontsnappen aan nog een tegentreffer door hotseknots-voetbal: de bal willekeurig naar voren (of omhoog) trappen zonder een weloverwogen plan. En dit duurt even voort…
    Langzamerhand kruipen de Boys onder de druk van Rohda ’76 vandaan en weten weer de weg naar het (goede) doel te hebben gevonden. Shervin had drie keer pech dat de bal er niet in wilde. Anders had de teller nog hoger gestaan.
    Het is diep in de tweede helft als de Boys aan de zoveelste aanval beginnen. Deze aanval belandt bij Kane die zijn tweede treffer van de dag maakte: 1-7. En dat is de eindstand van deze competitiewedstrijd met twee gezichten. De Boys blijven ongeslagen bovenaan staan!