• Alphense Boys C1 speelt in Turijn

  Er komen nauwelijks berichten vanuit Turijn, waar de C1 zijn sterk bezette internationale toernooi speelt. We weten alleen dat ze gisteren met 1-0 verloren van een Italiaans team en vandaag speelden ze met 2-2 gelijk. Wel ontvingen we een fraaie foto van het C1 gezelschap. De C2 blijft winnen in Spanje (Barcelona), want ook vandaag wonnen ze met 3-0 van een Deense Ploeg en met 4-0 van een Italiaanse ploeg. Hieronder de verslagen van de C2, D2 en E-Top

   

  Na Goede Vrijdag ook een Goede Zaterdag? In de bus op weg naar het veld waren de koppies nog gespannen.

   

 • Alphense Boys C2 klapte er tegen de Deense ploeg Store-Lyngby I F echter gelijk bovenop. De Denen beginnen met een 5 mans verdediging, maar de Boys weten in de openingsfase al twee corners af te dwingen. In de 6e minuut geeft Marciano van den Nieuwendijk een perfecte crosspass van rechts op Hero Schulein, die de bal goed aanneemt, maar tegen de Deense keeper aanschiet. Zakaria Atrougouti is alert en schiet de 1-0 in de rebound binnen. Even later schiet Zaka de bal keihard op de lat nadat hij door Marciano met een steekpass is weggestuurd. In de 12e minuut krijgt Kaj van der Veldt applaus van alle toeschouwers, wanneer hij de 2-0 scoort, doordat hij zijn corner in een keer vanaf links bij de tweede paal binnen krult. In de slotminuut geeft Dylan Nieuwendijk een prima steekpass dwars door het midden op Jesse Kaashoek, die vrij door kan lopen op de keeper. Helaas wint de Deense keeper het duel. De tweede helft is twee minuten oud wanneer een Alphense aanval dwars door de Deense defensie snijdt. Romeo Pieters zet een blok, tikt de bal naar Zaka, die de bal doortikt naar Julian van der Kwaak die langs de laatste man glipt en beheerst de 3-0  binnen schiet. De Boys blijven druk zetten, maar het schort in de afwerking. Een voorzet van Jesse op Hero is goed, maar het schot van Hero wordt van de doellijn weggewerkt. De Deense coach complimenteert na afloop Boys trainer Richard van den Nieuwendijk met het vertoonde snelle spel, one touch football en technische vaardigheden van de C2.

   

  De 3e poulewedstrijd is zaterdagmiddag tegen het Italiaanse Polisportive il Cervo-Collecchio-1. Vooraf sprak trainer Richard v/d Nieuwendijk de mannen nog even toe op een slecht intrapveld

 • Na een paar minuten spelen de Boys zich onder de druk van de lange bal hanterende Italianen uit. In de 6e minuut legt Espen van Ee de bal panklaar voor Kaj van der Veldt, die zijn visitekaartje afgeeft door de bal van 20 meter keihard via de onderkant lat in de touwen jaagt(1-0). De Boys hebben na de goal alle tijd om de bal onder aanmoediging van de D2 van Alphense Boys over het hele veld rond te spelen. Soms zijn er wel 20 balcontacten, maar de beslissende eindpass laat te lang op zich wachten. Pas in de 19e minuut valt de tweede treffer van de C2. Kaj neemt een vrije trap. De aanvallers en Kaj kunnen hardop overleggen waar hij de bal moet neerleggen, want de tegenstander verstaat hen toch niet. Bij de eerste paal dus. De bal wordt weggewerkt en komt weer bij Kaj, die om zijn man gaat en de bal hard voor het doel langs inspeelt op Jesper Savenije, die de 2-0 binnentikt. Ook de tweede helft is het eenrichtingsverkeer richting het Italiaanse doel. In de 25e minuut lobt man of the match Kaj van der Veldt de bal naar Zakaria Atrougouti die de 3-0 scoort.

 • Er volgt een groot aantal corners voor de Boys, maar pas in de 38e minuut levert dit de 4-0 door Romeo Pieters op, die na een scrimmage voor het doel  het net weet te vinden. De Italianen hebben geen kans weten te creëeren, doordat ze over het hele veld werden afgetroefd door de Boys. De C2 staan na 3 wedstrijden met 9 punten en een doelsaldo van 13 voor en 1 tegen stijf bovenaan in hun poule. Veni, vidi, vici...Morgenochtend Eerste Paasdag volgt nog de laatste poulewedstrijd tegen het Italiaanse Macalessi, maar de Boys staan al met 1 been in de halve finale. Vanavond gaan de Boys gezamenlijk in een pizzeria om de hoek de wedstrijd van Barcelona kijken ! Top weekend tot nu toe, qua sfeer, organisatie en resultaten.

   

  Alphense Boys E-Top bevind zich in Engeland waar ze voor de Blackpoole Cup spelen. Gisteren wonnen ze al twee wedstrijden. Ook de derde en vierde wedstrijd van onze E-Top in Engeland werden overtuigend gewonnen: 3-1 en 9-0.

 • DHC uit Delft gaf goed partij maar de Boys waren sterker. FC Avonmore  uit Wales werd weggetikt: 9-0. Heel sportief ging het hele gezelschap na afloop met elkaar op de foto.

 • Beide teams van Alphense Boys E-Top staan morgen in de halve finale van de Blackpool Cup, waar 7 tegen 7 wordt gespeeld. Vandaag werden alle zes de wedstrijden in Engeland op overtuigende wijze gewonnen. In de laatste twee potjes werden ook FC Mossend en FC Irvine Meadow met ruime cijfers verslagen. Team 1 had het in de tweede wedstrijd alleen een beetje lastig tegen het Delftse DHC, dat tweede in de poule werd en morgen team 2 van Alphense Boys treft. Twee teams van onze E-Top morgen tegen elkaar in de finale? Het zou zo maar kunnen.

  Gisterenochtend begon het int. toernooi voor Alphense Boys D2 met een wedstrijd tegen Royal Gosselies Sport uit België. In de openingsfase had D2 nog veel moeite om zich aan te passen aan de andere omstandigheden (hard/kleiner veld, warm weer en ander spelgedrag bij de tegenstander dan gewend). Dit leidde in de 8e minuut tot een tegentreffer. Kort voor rust wist Wessel Kooy met een fraaie vrije trap de score weer in evenwicht te brengen. Na rust was het eenrichtingsverkeer richting de Belgische doelman. Een zuiver doelpunt van Aldo Jager nog helaas afgekeurd. De spelers en coach van Royal Gosselies Sport deden er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen. Dit bleek voor hun succesvol want er moest genoegen genomen worden met een gelijkspel. De spelers waren licht teleurgesteld over de prestatie en het verloop van de wedstrijd. Dit kan alleen maar worden meegenomen in het leerproces en naar de dag van morgen. In de middag werd de verkoeling opgezocht en werd er een klein partijtje op het strand gespeeld. s' Avonds werd in een grote sporthal een openingsceremonie gehouden. 

   

 • Na een wat onrustige nacht in het hotel moest D2 al vroeg op want om 09.00 uur werd er afgetrapt tegen Cimiano uit Italië. Deze club bleek een samenwerkingsverband te hebben met AC Milan vandaar dat ze ook in deze tenues speelden. Vanaf het eerste fluitsignaal was het een titanenstrijd tussen de 2 beste voetballende ploegen uit de poule. Doordat er op een heel extreem klein veld werd gespeeld hadden beide ploegen veel moeite om lang in balbezit te blijven. Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren bleek ook wel uit de ruststand (0-0). Na rust startte de Italianen furieus met veel dreiging, vanaf links kon goed worden doorgekomen en van dichtbij schoten ze raak (1-0). Nog geen 3 minuten later was de stand weer in evenwicht. Na een verre ingooi van Larrick de Roos was opnieuw Wessel Kooy de afmaker met een geplaatst schot in de verre hoek (1-1). Halverwege de 2e helft mocht Joep Deben aanleggen voor een vrije trap en schoot deze hard via de binnenkant van de paal binnen (1-2) met een vreugd uitbarsting tot gevolg. Dit was tevens de eindstand waardoor D2 weer volop meedoet in hun poule. Om half 12 stond wedstrijd 2 van deze ochtend op het programma. Deze ging tegen JSG Remagen uit Duitsland en had net als Alphense Boys al 4 punten weten te verzamelen. Echter vanaf het begin was D2 heel dominant en teller stopte op 8-0 al had dit nog verder kunnen oplopen (Chase van Staveren 3x, Nordin Bukala 1x, Mohamed Hamouchi, Evan Schens, Aldo Jager allen 1x en een eigen doelpunt). Morgen wacht RC Saint-Claude uit Frankrijk en bij winst is er een plek bij de ‘laatste 8’ bereikt en volgt er een knock-out fase.