• Hard gewerkt, geen resultaat (3-0)

  Op een kille, doordeweekse avond in april trekken we naar Leimuiden voor de inhaalwedstrijd tegen Kickers ’69. Thuis nog met 3-0 van gewonnen, dus winst moet haalbaar zijn. Helaas, het pakt anders uit: de eindstand is hetzelfde, alleen is het voordeel nu aan hen. Jammer!

  Aan de inzet ligt het niet: de meiden werken hard, lopen hard en schreeuwen hard, maar het is niet genoeg. Valt ook niet mee, met onze gebruikelijke topspelers aan de kant, maar er zat meer in. Riva rent zich de benen uit het lijf naast een meisje van een kop groter en moet het toch vaak afleggen. Nawal en Fatima zijn sterk in de voorhoede, vooral in de eerste helft, maar missen nét een paar mooie kansen. Iets te lang doordribbelen en het is te laat. Dat gaan we anders doen: de volgende wedstrijd gaat ‘ie er met een vette BAM! in, zeker weten! Roos lijkt soms even verrast te worden door de bal, maar gaat er daarna vlug achteraan. Tanya en Estella werken hard en houden menige bal tegen, maar missen de kracht om zelf door te stoten. Nikita, Floor, Kristina en Mikki laten zich heus niet zomaar passeren in de achterhoede, maar Kickers breekt er toch doorheen. Na een paar mooie reddingen moet Stine er toch eentje laten gaan. Eerst lijkt het alsof ze ‘m vangt, maar ze staat te ver naar voren en de bal stuitert via haar handen in de goal. Het is 1-0.

  Na de rust hijst bankspeler Sophie zich in een lange broek en leenschoenen, maar ze is natuurlijk geen ‘Instant Magic’. De tegenspelers zijn na de vorige keer sterk op hun hoede en dekken haar volledig af. Bovendien rent dat toch niet zo lekker in een trainingspak, dus ze mist haar gewoonlijke snelheid. De verdediging van Kickers is sowieso sterk, ere wie ere toekomt. Veel van onze passes naar voren ketsen af op een lange bal terug en voordat er dan weer een aanval staat... De meiden worden zichtbaar moe en na een foutje van de verdediging scoort Kickers voor de tweede maal.

  Het lijkt dan alsof de ploeg een beetje de moed verliest. Ballen belanden vaak over de zijlijn en de schouders zakken een toontje lager. Yassira, die juist een ijzersterke wedstrijd speelt, scoort per ongeluk een eigen doelpunt vanuit een corner voor de tegenpartij. Hartstikke sneu, maar kan gebeuren. Wel goed om nogmaals op te oefenen, aangezien we vorige week tegen Lisse ook iedere keer moeite hadden met de corners. Even een wijsheid van de coach: als je voor de goal niemand dekt, dan val je aan voor de tegenpartij. Ik snap ‘m niet helemaal, de meiden misschien ook niet, maar gelukkig hebben ze nog tijd genoeg om te leren.

  Kortom: jammer, maar helaas. Gelukkig werd er op de terugweg alweer vals gezongen in de auto, dus ik heb goede hoop op het toernooi van zaterdag. Go girls!

  (P.S. De foto is van een andere wedstrijd, maar anders leek het me zo kaal)