• B2 doet het goed in Barcelona

  Alphense Boys B2 presteert op dit moment uitstekend op het grote internationale toernooi in Spanje (Barcelona) en win zijn eerste twee poulewedstrijden.  Alphense Boys is als enige Nederlandse club toegelaten tot dit prestigieuze toernooi.

  In totaal zijn er 16 poules van elk 4 clubs. De clubs die als 1e en 2e eindigen in de poule gaan door naar de finales. Alphense Boys kan in dat geval tegenstanders tegenkomen als FC Barcelona, Manchester United, FC Bayern München, Espanyol en Villareal. Niet de minste namen! De 3e en 4e gaan door naar de troostfinales. 

   

  Verslag 1e wedstrijd woensdag 12 april

  We moesten om 6:00 opstaan voor onze 1ste wedstrijd tegen een team uit Miami, NPM soccer club Miami. Het team schijnt het beste jeugdteam uit Florida te zijn en is de 3de van Amerika, zo laten wij ons vertellen. De mannen moeten dus flink aan de bak. 5e minuut, eerste goeie aanval van AB. We merken dat Miami een hoop energie in de wedstrijd brengt. Lange halen naar voren en hopen dat ie goed valt-principe met veel fysieke spelers. Onze verdediger raakt er niet van onder de indruk. We komen beter in de wedstrijd. Het middenveld van ons staat goed en brengt het voetbal in de ploeg zoals we gewend zijn. Na 25 minuut is het rust. 31e minuut, Nick verovert de bal en speelt Patrick in. Patrick speelt op Oseas en die is net sneller bij de bal dan de keeper; 1-0.  AB raakt verder niet echt in de problemen. We weten goed ons mannetje te staan en spelen de wedstrijd professioneel uit.  Eerste wedstrijd, 3 punten. Lekker!

  Samen met de tegenstander terug naar het hotel. Voorin de bus de verliezers, achterin zitten wij, een stuk vrolijker. Vanmiddag naar de opening van het toernooi, dat belooft een spektakel te worden.

   

  Verslag 2e wedstrijd donderdag 13 april

  Vandaag de 2e poulewedstrijd voor Alphense Boys tegen Traum uit Japan. In tegenstelling tot het hele seizoen waarin Alphense Boys alleen maar speelt tegen grotere en fysieker tegenstanders, zijn wij nu een keer de grootste. In de 3e minuut al knalt Oseas uit de scrimmage op de lat. We hebben de beste kansen. De Japanners zijn vaardig en wendbaar. Afstandsschot vrije trap naast voor Japan. 15e minuut; vanaf de linkerkant Nino Vittali goeie 1-2 combinatie met Davy. Nino Vittali krijgt terug, haalt uit en scoort de 1-0 (aanval uit het boekje).  20e minuut; Sam verslikt zich in de bal maar de Japanners schieten over...Mazzel. 22e minuut;  achterbal wordt onderschept en Nino Vittali gaat 1:1 op de keeper af en scoort koelbloedig de 2-0.2de helft een hoop gewisseld. Emiel van Vliet komt het veld in en maakt na een half jaar blessureleed weer zijn eerste speelminuten! Applaus vanaf de tribune.  15e minuut; lob van Japan maar Emiel weet te redden.20e minuut; Oseas knalt op de lat. Uit de scrimmage weten we niet te scoren. 22e minuut; steekpass Oseas op Hidde wordt net niet bereikt. 24e minuut; Reda stuurt Oseas weg en die haalt met een halve omhaal uit. Helaas net geen doelpunt.  De 2e helft wordt er niet meer gescoord. Maar de 2-0 in de eerst helft is voldoende. Alphense Boys is door naar de volgende ronde. Afhankelijk van de andere team dat nog moet spelen waarschijnlijk zelfs groepswinnaar!

  Vanmiddag wordt nog de 3e en laatste wedstrijd van de poule gespeeld, maar dit is dus nog een formaliteit. Trots op de mannen!