• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Motor van Alphense Boys JO11-3 draait weer

    Zaterdagochtend 6.30 uur gaat de wekker en springt uw verslaggever vroeger dan doordeweeks uit zijn bed om de jongste telg, spelend in de JO-3, wakker te maken voor een potje voetbal in Nootdorp tegen RKDEO, aanvang 8.30 uur.
    Deze ploeg staat 4e op de ranglijst en doet behoorlijk mee; dat geldt overigens voor vrijwel alle ploegen in deze competitie, want er is geen zwakke ploeg. Alle ploegen kunnen tegen elkaar punten pakken. Even waande de JO11-3 zich onoverwinnelijk, maar de laatste wedstrijden liep het allemaal wat stroever en de vorige competitiewedstrijd thuis tegen Meerburg JO11-1 ging in de laatste seconden schlemielig zelfs met 2-3 verloren. De achtervolgers Nootdorp en Noordwijk zijn hierdoor dichterbij gekomen en bij verlies van onze boys zou Nootdorp zelfs virtueel gelijk komen. Ook Noordwijk doet het niet onaardig en staat aan kop (1 punt voor met 2 wedstrijden meer gespeeld).
    Gelijktijdig met onze wedstrijd speelt Nootdorp iets verderop thuis tegen Noordwijk, dus bij winst van onze 11-3 er kunnen goede zaken gedaan worden.

    We spelen op het hoofdveld en vanaf de tribune zien we dat de gladiatoren er zin in hebben. Er wordt goed ingewerkt. Positief nieuws is dat Yassine na weken afwezigheid weer pijnvrij is en vol kan meedoen en coaches Martijn Teljeur en Dimitri Hansen belonen zijn terugkeer met een plekje in de startopstelling.
    Vince verdedigd het doel met daarvoor de vertrouwde namen Serua, Twan en Sami. Op het middenveld staan Brian, Yassine, Levy en Senne met voorin Joshua. Thijs en Jesper beginnen langs de lijn.

    De wedstrijd begint en onze jongens geven gelijk gas. Opvallend is dat vanaf het begin Yassine verdedigende middenvelder is en Levy de aanvallende en dat zorgt voor de nodige balans in het team.
    Binnen een minuut krijgt Joshua een hele grote kans als hij de keeper voorbij gaat. Doordat de hoek kleiner wordt schiet hij helaas voorlangs. Na een geblokte vrije trap van Levy is het de volgende aanval raak…..denkt het publiek op de tribune. De mooie voorzet vanaf links door Brian kopt Senne goed naar de grond, maar de keeper weet de bal over de lat te tikken bovenop het net en hierdoor lijkt het een doelpunt, maar is het niet meer dan een corner.
    RKDEO lijkt rijp voor de slacht, maar dan is daar ineens een grote kans voor een doorgebroken speler, maar onze keeper Vince weet de bal knap met zijn voet de bal te keren.
    Het woord is weer aan de boys, maar ook een mooi schot van Brian scheert net langs de goal en het zal toch niet zo’n wedstrijd worden waarbij de ballen er niet in willen…
    Net als je het maar even denkt staat het 0-1 voor ons als Thijs, inmiddels in de spits gaan spelen (en Jesper rechtsachter), de bal teruglegt op Levy die met een droge, strakke knal de bal rechtsonder binnenschiet. RKDEO lijkt even aangeslagen, want terwijl ik de app tik, geeft Brian de bal voor en tikt Thijs de 0-2 binnen. Dat is wel heel lekker.

    Niet lang daarna is er een ongelukkig moment van Levy als hij tegen hun keeper aanloopt en daarna van het veld af moet. Joshua gaat dan op het midden spelen. De scheidsrechter geeft een stuiterbal ver van de goal, die Senne wint. Hij speelt de bal naar Joshua, die via Thijs bij Brian komt. Hij speelt zijn mannetje uit en schiet de bal hard diagonaal binnen voor de 0-3. Vlak voor tijd valt de 0-4 en die is van grote schoonheid schrijf ik in de app. Senne gaat op avontuur en passeert veel spelertjes van RKDEO alvorens hij een steekbal op Brian geeft, die op zijn beurt de bal gelijk voorgeeft op Thijs. Thijs staat weer op de goede plaats en de keeper is weer kansloos.

    Hoewel RKDEO van alles probeert, geeft onze verdediging met Serua, Twan en Sami geen krimp. Ze vechten voor elke meter en corners kleunen of koppen ze gewoon weg tegen die grote jongens.

    Vince lijkt enigszins mank het veld af te komen en ook Serua heeft lichte klachten, maar met vier doelpunten voorsprong is het lekker rusten, ook voor de ouders en we zijn maar net op tijd terug voor de 2e helft als RKDEO de eerste doelkans krijgt, maar de keeper van ons de bal goed tegen houdt. In de tegenaanval krijgen wij een grote kans via Brian. Dan zie ik pas dat Levy op doel staat, omdat Vince last van zijn linkerbeen heeft (van onder naar boven of andersom) en dus rust krijgt. We kunnen rustig op de tribune gaan zitten, maar toch valt snel de 1-4 als we achterin knap worden uitgespeeld en RKDEO de bal netjes binnenschiet.

    Met Jesper in de spits zien we wat mooie loopacties, die nog niet iets opleveren, maar Joshua die op rechts is gaan spelen verovert de bal. Hij maakt een 1-2 met Brian en schiet hard op de paal. De bal komt bij hem terug en hij geeft de bal voor op Thijs, die weer keurig afdrukt voor de 1-5. Een niet aanwezige moeder appt: “wat een teamwork mannen”; een niet aanwezige vader appt: “ben blij dat ze het niveau weer terug hebben”. En zo is het ook, het spel is behoorlijk. Ook na de 1-5 krijgen we grote kansen, maar Senne en Jesper schieten voorlangs. Sami gaat ook diep en passeert een paar man; zijn schoten worden echter geblokt of net naast. De wedstrijd kabbelt naar het einde. Schotjes van Yassine en Thijs komen kracht te kort (in geval Yassine niet zo gek) of gaan over. Vlak voor tijd is er een groot applaus als Yassine het veld afgaat en een publiekswissel krijgt (of dat maakt het publiek er van). Hij heeft vandaag zonder pijn gespeeld en deed dat weer (on)opvallend goed. Zijn aanwezigheid maakte vandaag het verschil en zorgt voor de juiste balans in de ploeg.
    En als ze Yassine voorbij zijn, staat Twan-de-man er nog en daar kom je ook niet zomaar langs.

    De laatste kans voor Brian gaat hard en hoog over en dan fluit de goed leidende scheids af. Man van de wedstrijd: Yassine, de beer uit Zoetermeer! Door zijn aanwezigheid draait de motor van de JO11-3 als vanouds weer.

    Binnen no time horen we dat Nootdorp met 6-4 van Noordwijk heeft gewonnen, dus de wedstrijd volgende week tegen Nootdorp wordt een kraker. Wel moeten zij doordeweeks nog inhalen tegen onze tegenstander van vandaag, RKDEO. Zoals zij vandaag speelden zal dat wel winst voor Nootdorp zijn, maar een derby tegen een stadsgenoot is altijd speciaal, getuige de 1-3 uitoverwinning vorige keer van RKDEO op Nootdorp. Dat mag dinsdag a.s. best ook een thuisoverwinning worden hoor; dat vinden we niet erg. Maar bij winst van Nootdorp is de thuiswedstrijd van onze boys zaterdag a.s. nog specialer.

    Komt allen zaterdag 18 maart 2017 om 10.15 uur bij Alphense Boys kijken naar de kraker tegen Nootdorp JO11-1 en juich onze jongens toe.