• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Tim van der Linden naar Alphense Boys

    Tim van der Linden, die als D-junior in onze jeugdopleiding keepte, keert volgend seizoen terug bij Alphense Boys. Bij het eerste zal hij gaan proberen om de plek in te nemen van Menno de Jong, onze huidige goalie die naar tweede-divisionist VVSB vertrekt.

    De inmiddels 20-jarige Tim keepte tot zijn elfde in de jeugdopleiding van Alphense Boys. Als eerstejaars D-junior verdedigde hij het doel van de D1, in de eredivisie van het D-voetbal. Door zijn goede prestaties werd hij toen gescout door Feyenoord, waar hijzeven  jaar lang in alle hoogste jeugdteams speelde. Bij zijn overgang naar de senioren kreeg hij echter geen contract bij de huidige koploper van de eredivisie. Tim vervolgde zijn carrière in de Topklasse bij De Jodan Boys in Gouda, waar hij de laatste anderhalf jaar tweede keeper is.

    Tim van der Linden wil nu graag in een eerste elftal keepen. Toen de positie in het doel van Alphense Boys vrijkwam, werd hij hiervoor benaderd en was zijn overgang vrij snel rond. Tim woont in Alphen en studeert in Rotterdam. Hij wordt ook keeperstrainer van de selectiekeepers van de D- en C-junioren van Alphense Boys, een functie die Menno de Jong nu ook bekleedt. Tim is op dit moment ook assistent keeperstraining bij de jeugdopleiding van Feyenoord en heeft dus ruim voldoende ervaring.

    Alphense Boys is verguld dat een exponent uit de eigen jeugdopleiding terugkeert bij onze vereniging en deel gaat uitmaken van onze eerste elftalselectie.