• Meerburg JO11-1 – Alphense Boys JO11-1

    De winterstop zit er weer op, de voetbalschoenen konden weer aan getrokken worden. De temperatuur was maar net boven de 0 graden en vlak voor de wedstrijd viel er nog een flinke hagelbui. Maar op het kunstgrasveld van Meerburg kon toch afgetrapt worden. Dit deden we met de volgende 9 spelers: Milan Captein, Max, Luca, Wouter, Kick, Deverell, Lucas, Kyan en Gila, de wissels waren Joaquin, Mika en Milan van Eijk. De eerste helft hadden we de wind tegen, maar dat gold zeker niet voor onze Boys. We begonnen gelijk goed aan de wedstrijd en de eerste kansen waren voor ons. Wouter zette goed door, maar zijn schot met links werd door de keeper gestopt, Luca schoot net over. Kyan kon net niet goed uithalen nadat hij door Kick weggestuurd werd. We zaten heel goed in de wedstrijd en de voorsprong moest er wel komen. Nadat de keeper van Meerburg een achterbal naar hun rechtsback passte, zette Deverell meteen druk en pakte de bal af. Hij zette gelijk voor en Milan E. kon van dichtbij het eerste doelpunt maken. Helaas viel niet veel later de gelijkmaker. Eerst redde Milan C. nog, maar in de rebound hobbelde de bal in ons doel. Toch kregen we nog en paar goede kansen, Mika schoot net naast, Wouter schoot een vrije trap in de muur, Joquin kon net niet bij de bal om raak te schieten. Achterin stond het heel goed, Max, Luca, Kick en iets daarvoor Wouter waren gewoonweg niet te passeren. Hierdoor had Milan C. niet veel te doen. De rust brak aan met een 1-1 stand. Snel naar binnen voor limonade en luisteren naar wat trainer Hatim te zeggen had. Hij was zeer tevreden, we kregen zelfs allemaal een high five voor de hele goede eerste helft. Eigenlijk hoefde er niets te veranderen, gewoon zo doorgaan. Alleen de kansen afmaken.
    Na 15 minuten weer naar buiten. Er waren inmiddels donkere wolken boven het Sportpark gekomen en na een paar minuten begon het te hagelen. Toen daar ook onweer bij kwam, staakte de scheidsrechter de wedstrijd. Met zijn allen schuilden we in de dug-out. Na een paar minuten konden we weer door met voetballen, het onweer was gestopt. Echter na weer 5 minuten begon het weer te onweren en nog harder hagelen. Nu gingen we met zijn allen naar de kleedkamer. Zouden we nog kunnen doorvoetballen? We kregen weer wat aanwijzingen van Hatim, leider Michael overlegde intussen met de coach van Meerburg en de scheids of we door konden. Na 10 minuten oponthoud en een wit veld werd besloten toch weer verder te gaan. Het hagelde nog een klein beetje, maar het deed onze jongens niets. Terwijl de jongens van Meerburg liever binnen wilden blijven, stroopten wij de mouwen nog iets verder op. Hoewel Meerburg iets beter ging voetballen en een paar kansjes kregen die goed werden verwerkt door de achterhoede, waar Gila inmiddels linksback speelde. We bleven loeren op een counter. Een lange bal van Lucas kwam bij Milan E terecht. Via de kluts stond Mika ineens vrij voor het doel en maakte hij de 2-1. Niet veel later kwam een aanval via links bij Deverell terecht, die zich niet bedacht en de 3-1 scoorde. We bleven goed voetballen en meer goals konden eigenlijk niet uitblijven. Milan E had al heel wat goede corners genomen, maar 10 minuten voor tijd nam hij een perfecte die door Lucas prachtig ingekopt werd. Een leuk verjaardagscadeautje. Inmiddels was Kyan geblesseerd uitgevallen. Iedereen bleef strijden en deed uitstekend zijn best. Er werd gevochten voor iedere meter. Max gooide een ingooi naar Milan E, die zette perfect voor en Mika maakte zijn 2 en onze 5. De laatste kans was voor Wouter, maar zijn schot ging net over. Kort hierna floot de uitstekende fluitende scheidsrechter voor het einde. In de Kleedkamer Een hele goede wedstrijd van iedereen. Op naar nog meer overwinningen.