• Alphense Boys JO13-2: knappe 2-5 overwinning op Forum Sport JO13-1

  Dit weekend heb ik met wat kunst en vliegwerk beide zonen kunnen zien voetballen. Met dank aan Forum Sport uit Voorburg dat de JO13-1 om 8.30 uur ’s-ochtends laat spelen.
  Terwijl ik nog op bed lig hoor ik mijn mobiel trillen. Het is niet de wekker, maar ouders van een teamgenoot uit Utrecht die appen “wij zijn al onderweg”. Het is dan 6.30 uur in de morgen en mijn wekker gaat niet lang daarna ook af. Een half uur later stappen wij in de auto en is Utrecht al in Voorburg aangekomen.

  Forum Sport staat op de ranglijst nog 1 punt voor ons op de 2e plek achter de ongenaakbare koploper UVS uit Leiden. Vorige week speelde UVS verrassend met 1-1 gelijk tegen….jawel Forum Sport.

  Bij Forum Sport is de kantine al vroeg open en vanachter het raam kunnen we de jongens zien warmlopen. We kijken van achter het raam, omdat het buiten hard regent en binnen lekker warm is. Door de druppels op de ramen proberen een aantal ouders de wisselspelers te spotten. Vandaag starten Larrick, Jarno, Jordie en Chase op de bank. Coaches Robin Stolwijk en Roel van Holstein sturen de andere elf het veld in:
  Vandaag keept Niels. Achterin vlnr Tommie, Joep, Wessel, Tycho; op het middenveld acteren Aldo, Evan en Noe, voorin gaan ze het doen met Adil, Mo en Nordin.

  Kunnen de boys vandaag net als vorige week tegen RKAVV zorgen voor een goed resultaat en misschien stiekem een overwinning?
  Omdat ze op het hoofdveld spelen is er een mooie overkapte tribune, maar wel aan de andere kant van het veld. Als we gaan zitten stopt de regen ook. De scheidsrechter van vandaag neemt zijn vak serieus. Ze beginnen met een moment van stilte ivm het overlijden van een clublid van Forum Sport.

  Na het fluitsignaal beginnen onze boys sterk aan de wedstrijd. Tot de 8e minuut komt Forum Sport niet over de helft van ons deel van het veld. Onze jongens klappen er op en zetten bij balverlies flink druk op de tegenstander, die daar moeite mee heeft.
  Zoals gezegd tot de 8e minuut geen tegenstander bij ons in het strafschopgebied te bekennen, maar dat niet alleen. We staan dan ook al 0-1 voor! Als Nordin een corner versiert, neemt hij deze snel samen met Evan. Nordin dribbelt goed in en geeft de bal lekker schuin mee aan Evan, die door onoplettendheid in de verdediging van Forum Sport tijd krijgt om hard uit te halen. De bal verdwijnt boven de keeper in de korte hoek.

  Forum Sport is overdonderd door die kleine jongens, maar dat zal toch niet gebeuren. Ze zetten al wat meer druk en dat levert 2 schoten van afstand op, maar Niels is niet onder de indruk en heeft de ballen klem vast. Toch merkt Forum Sport of hun coach dat er pas wat te halen is als wij onder druk worden gezet in plaats van andersom en vanaf de 10e minuut blijft hij roepen dat ze onze verdedigers onder druk moeten zetten.
  Toch zijn onze mannen niet onder de indruk, want ze voetballen zich goed uit de problemen weer richting onze aanval. Een overtreding op hun helft levert ons een vrije trap op en vanaf een grote afstand knalt Joep de bal ineens over de keeper rechts onder in het doel, 0-2. Wat een weelde om na een kwartier al met 0-2 voor te staan.
  Ik zeg nog: “en dan hebben we Mo nog …, zijn Mo-menten moeten nog komen!”

  In de laatste tien minuten heersen de boys weer. Tommie, die sterk speelt, speelt op links goed samen met Aldo en Adil, krijgt de bal en dartelt een aantal spelers voorbij, maar speelt iets te hard in op een medespeler. Ook Tycho komt als back goed voor zijn man, dribbelt in en schiet van afstand, maar zijn schot is niet hard genoeg.
  Twee minuten voor rust krijgt Forum Sport op de rand van de 16 ineens een vrije trap. De speler van hun krult de bal over de muur, maar Niels heeft geen probleem met deze ‘vangbal’.

  Net als iedereen denkt dat we met 0-2 gaan rusten, knallen de boys er nog een in.
  Noe speelt vanaf rechts midden de bal hard in naar voren. De centrale verdediger kan de bal net voor Mo wegschieten, maar de bal komt bij Evan die de bal gelijk weer diep op Mo speelt. Hij laat als echte spits zien hoe je een bal moet afmaken en laat de keeper kansloos, 0-3. Dit is ook de ruststand.

  Na rust komt Jordie voor Tycho en Chase voor Adil.
  In de rust analyseren we uiteraard met een kop koffie de wedstrijd en komen we tot de conclusie dat Forum Sport maar 1 ding kan doen en dat is zo snel mogelijk een goal maken of iets forceren. Dan kunnen ze het ons nog lastig maken.

  Dat gebeurt dus ook. Forum Sport schuift een paar lange mensen door naar middenveld en voorin waardoor ze daar sterker worden. Dat blijkt ook de eerste minuten als we worden terug gedrongen en jammer genoeg ineens de 1-3 valt als de bal vanaf rechts voorgegeven wordt en hun spits de voor Niels onhoudbare bal ineens binnentikt.
  Zijn de boys uit het veld geslagen? Nee, integendeel; ze antwoorden met een doelpunt aan de andere kant. Een diepe bal van Joep, wordt door Mo opgepikt en hij omspeelt de keeper alsof deze er niet staat en schiet de 1-4 binnen.
  De wedstrijd lijkt hiermee op slot te gaan. Want onze kanjers werken zich vandaag uit de naad en geven nauwelijks ruimte en dus kansen weg.
  Jarno vervangt Nordin en Larrick komt in de plaats van Tommie.

  Een paar minuten later kan Jarno zichzelf en het team met de 5e belonen als hij alleen op de keeper afgaat, maar de verdediger neemt een risicovolle sliding op de bal en voorkomt dus erger. De tegenaanval levert ook hele grote kans voor hun spits op, die ineens voor Niels staat, maar Niels heeft een prachtige redding en duikt ook in 2e instantie op zijn prooi, de bal.

  De wilskracht van het team blijkt uit een actie in de 48e minuut als Wessel, die in de achterste linie weer een sterke pot speelt, naar voren is gedribbeld, de bal niet meer lijkt te halen en een keiharde sliding op de bal maakt.
  In de 49e minuut lijkt Forum Sport de 2-4 te maken, maar gelukkig voor ons maken zij in de laatste fase niet de juiste keuze en spelen ze de linksvoor in buitenspel positie aan. Maar het is wel een waarschuwing dat de boys scherp moeten blijven.
  Dat probeert Mo ook te laten zien aan het team, maar de scheidsrechter vindt dat hij te ver gaat in zijn fanatisme en tovert een gele kaart uit zijn borstzakje (onze 2e van het seizoen). Nadat Niels het team wederom met prachtige safe behoudt voor een spannende slotfase, is het aan de andere kant Mo, die een achter een pass van Noe aangaat en de 1-5 binnenschiet.

  Hier stoppen mijn aantekeningen en stap ik in de auto richting Alphen aan den Rijn voor de wedstrijd van mijn andere zoon. Forum Sport scoort vlak voor tijd nog een 2e treffer, maar verder dan 2-5 komen ze niet.

  Na deze knappe overwinning staan we alleen op de 2e plaats met slechts 3 punten achterstand op de ongenaakbare koploper UVS. Maar wie weet is hun zelfvertrouwen wat afgenomen, want het gelijke spel tegen Forum Sport blijft voor mij een raadsel. Maar dat is gelukkig ook het leuke van sport.

  Bij terugkomst in Alphen wacht weer een andere uitdaging, namelijk een vrachtwagen vol met bloemen die verkocht mogen worden voor het goede doel.