• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Alphense Boys D2 was afgelopen maandagavond te zien in Hart van Nederland bij SBS. Veel Alphense Boys teams gaan dit seizoen naar een internationaal toernooi zo ook de D2 van Alphense Boys. Met Pasen wordt er deelgenomen aan de 'Copa Jordi' in de omgeving van Barcelona. Om daar te komen hebben de spelers in de afgelopen 4 weken al diverse sponsoractiviteiten gedaan zoals het wassen van auto's, bakken/verkopen van cupcakes en het verkopen van prachtige bloemen en orchideeën. Dit is de media zeker niet ontgaan want nadat er vrijdag al een stukje op de internetpagina van het AD had gestaan, volgde er maandagochtend een stuk in de papieren versie van de krant. Dit laatste trok dan weer de aandacht van SBS6/Hart van Nederland die hier graag een item voor hun TV-programma over zouden maken. Zo gezegd zo gebeurd, op een hele korte termijn werden zo veel mogelijk spelers bij elkaar gekregen. Op sportpark 'de Bijlen' werden wat korte shots gefilmd waarna de gehele D2-selectie op de voet gevolgd door cameraman en verslaggever de woonwijk (de bloemenbuurt - heel toepasselijk) in gingen om hun sponsoractiviteiten te laten filmen (zie foto's 1,2 en 3 onderaan). Maandagavond om 18.00 na de training zaten alle spelers in de kantine van Alphense Boys gespannen mee te kijken totdat zij in beeld kwamen. Het resultaat hiervan is te vinden op deze link: http://www.kijk.nl/sbs6/hartvannederland/videos/aYbHSZt11jMp/hart-van-nederland-vroeg

    Of kijk op uitzending gemist van de vroege editie van Hart van Nederland op maandag 17 oktober.

    • Morgen (donderdag 20 oktober) om 20.00 uur staat de jaarlijkse oefenwedstrijd gepland van Alphense Boys 1 tegen de G1/G2 van Alphense Boys. Een happening voor alle spelers / speelsters waar een ieder veel plezier aan beleefd. Kom eens kijken!
    • De opa en oma van Yuval  Checkley hebben ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk de bal gesponsord van de wedstrijd van Alphense Boys C1 tegen Zeeburgia C1. In Alphense Boys C1 speelt hun kleinzoon Yuval. Alphense Boys C1 won de wedstrijd in de landelijke 1e divisie met 3-2 en staan nu op de derde plaats.
    • Joey Kesting (ex-jeugdkeeper van Alphense Boys) speelt na zijn Alphense Boys opleiding, nu voor het twee seizoen in de jeugdopleiding van Vitesse en is nu zelfs geselecteerd voor het Nederlands elftal van spelers onder 16 jaar. Een prachtige beloning voor Joey (zie rechts op de 6e foto onderaan)
    • De E-Top van Alphense Boys heeft een uitstekend toernooi gespeeld op het Rotterdamse Varkenoord, het trainingscomplex van Feyenoord. Qua spel scoorden de roodwitten over drie wedstrijden gezien een ruime voldoende, maar helaas bleef het qua afwerking onder de maat.
    • Dat was de reden dat twee van de drie wedstrijden niet met een maximaal rendement konden worden afgesloten. De eerste tegenstander, Feyenoord E1, werd op het gebied van voetbal zelfs bedwongen. Een veldoverwicht leidde na tien minuten tot een terechte voorsprong. Een boogbal van Manu Wattimury kaatste via de lat op de doellijn, waarna Sven Verpoort er als de kippen bij was om de voorsprong aan te tekenen. Toch eindigde deze wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel. Zeven minuten voor tijd bleek een diagonale kanonskogels over de grond onhoudbaar voor keeper Milan Captein. De uitslag van de tweede wedstrijd gaf een nog groter vertekend beeld. RCL moest het op alle fronten afleggen, behalve als het op de afronding aankwam. Twee counters leverde een 0-2 achterstand op, en daar kon Alphense Boys, ondanks voldoende mogelijkheden, geen goal tegenover zetten. Wedstrijd nummer drie, tegen VOC, leverde een dik verdiende winst op: 2-1. Alphense Boys domineerde en kreeg de beste kansen. De score van VOC was bovendien van onreglementaire aard. Keeper Thijmen van Es had de bal klemvast toen deze werd ingeschoten. De scheidsrechter zag het voorval niet en keurde de goal goed.
    • Alphense Boys B2 speler Steven Overduin heeft bij een doordeweekse oefenwedstrijd met zijn team, zijn enkel gebroken. Wij hopen dat hij snel herstelt en na de winterstop weer kan aansluiten bij zijn teamgenoten.
    • Diverse Alphense Boys jeugdteams gaan met Pasen 2017 de grens over om een fantastisch en onvergetelijk internationaal toernooi te spelen.
    • Alphense Boys D1 heeft de officiële uitnodiging  ontvangen om dit jaar met Pasen van 13 t/m 17 april 2017 mee te mogen doen aan het 2nd  edition International Football Tournament , "Memorial F. Gallini" in Pordenone, Venetië. Inmiddels hebben de volgende teams zich aangemeld:  Atalanta, Udinese, FK Partizan Belgrado, FC Copenhagen, Venezia, Dynamo Zagreb, Bate Minsk, FC Chiasso, Hammarby IF Stockholm, FC Empoli, FC Toronto, Los Angeles. Gisteren (dinsdag) verkochten ze pakjes stroopwafels om de kosten te beperken (zie 4e foto onderaan)
    • Alphense Boys C1 heeft inmiddels ook de officiële uitnodiging ontvangen om dit jaar met Pasen van 14 t/m 17 april 2016 (vertrek 13 april en retour 18 april) mee te mogen doen aan het internationaal toernooi Memorial Stefano Gusellain Turijn. Er zullen in totaal 32 teams deelnemen. De volgende teams zijn inmiddels uitgenodigd: Juventus, Torino, Sampdoria, Espanyol, Paris Saint Germain, AS Roma, Lazio, Napoli, een Japans team , AC Milan , Internazionale en andere lokale serie A en serie B teams en natuurlijk Alphense Boys. Op dit moment is de organisatie in onderhandeling met andere grote Europese en Italiaanse teams.
    • Alphense Boys o16 (B2) heeft de officiële uitnodiging ontvangen om ook dit jaar met Pasen van 11 t/m 16 april 2017 mee te doen aan het groot Internationaal toernooi "MEDITERRANEAN INTERNATIONAL CUP" in Spanje aan de Costa Brava. Ze mogen meedoen aan het internationaal toernooi in Spanje met de beste clubs en nationale teams van de wereld. Inmiddels hebben Manchester United, Celtic, Internazionale, FC Porto, FC Barcelona, Espanyol, het nationaal elftal van Brazilië en het nationaal elftal van Mexico zich al aangemeld.
    • Alphense Boys D2 en Alphense Boys C2 gaan ook met Pasen van 13 t/m 17 april 2017 naar een internationaal toernooi Spanje aan de Costa Brava met Euro Sportring.
    • De E-Top wil gaan meedoen aan de Blackpool Cup. Een toernooi nabij Manchester in het paasweekeinde. Ze zijn nu druk aan het inventariseren wat de kosten zijn (vliegen, verblijf etc.) en zetten allerlei sponsoracties op touw.
    • Afgelopen zaterdag zat oud-international en oud-Feyenoord speler Pierre van Hooijdonk op de tribune om naar zijn zoon Sydney te kijken die met NAC Breda B1 tegen Alphense Boys B1 speelde. Zie 5e foto onderaan. NAC B1 wist niet te winnen (2-2) en blijft dus een punt achter Alphense Boys staan op de ranglijst van de 1e divisie
    • De 'nieuwe knie operatie' die C2 leider Hans Wertheim zou ondergaan op donderdag 13 oktober is op het laatste moment verzet naar dinsdag 25 oktober.
    • C1 speler Isay Gesser is uitgeschakeld tot de winterstop. Hij kreeg een bal ongelukkig op zijn oog en uit vrees voor verder letsel aan het hoornvlies mag hij dus voorlopig niet voetballen.
    • Beau Zwiep (ook C1)  wacht nu al enige maanden op de goedkeuring van zijn internationale overschrijving. Hij speelde afgelopen seizoen nog in Curacao, maar is met zijn familie inmiddels weer neergestreken in Nederland. Afgelopen week zijn de laatste papieren ingeleverd en nu buigt de Fifa zich over dit verzoek. De uitslag kan helaas nog wel even op zich laten wachten.
    • Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag22 oktober
    • 09.00 uur      E-Top - Spartaan'20 E-Top (vrsch)
    • 11.00 uur      D1 - FC Utrecht D1 (Beker)
    • 13.00 uur      C1 - Feyenoord (AV) C1 (vrsch)
    • 15.15 uur      A1 - Jodan Boys A1 (Beker)

     

    • Afgelopen maandag floot jeugd en club scheidsrechter Bob Damen het herfsttoernooi voor C-junioren bij Alphense Boys. Aangekomen bij het veld bleek hij een belangrijk onderdeel te zijn vergeten.....zijn fluitje.
    • Komende vrijdag is het herfsttoernooi voor F1 teams en de beste 1e jaars E-pupillen. Alle wedstrijden worden gefloten door onze B1-selectiespelers o.l.v. de trainers Sander van Dijk en Henny van Raaij.
    • Vandaag (woensdag) is het herfsttoernooi van de C1 teams én de D3 teams. Morgen (donderdag) voor de D-pupillen (niveau hoofd en 1e klasse). Dit toernooi start al om 09.30 uur.
    • Afgelopen maandag won de C2 het eigen herfsttoernooi, door in de finale met grote moeite Future Talent op 0-0 te houden en de strafschoppenserie beter te nemen. Gisteren (dinsdag) won de E-Top het eigen herfsttoernooi en stelde de D1 teleur door al in de poulefase uitgeschakeld te worden.
    • Komende zaterdag zal de D1 proberen revanche te nemen op deze mindere prestatie, want dan spelen ze voor de landelijke jeugdcup om 11.00 uur thuis tegen FC Utrecht D1
    • Afgelopen zondag maakte A1 speler Ruben Rietdijk (18) zijn debuut in Alphense Boys 1 bij de gewonnen uitwedstrijd tegen cvv Zwervers 1.
    • Gisteravond (dinsdag) verloor Alphense Boys o23 met 1-2 van Katwijk o23
    • In de top van het amateurvoetbal spelen tal van ex-Alphense Boys spelers. Jorn van Lunteren bij Rijnsburgse Boys, Rick Arnoldus bij Katwijk, Tim de Rijk en Maikey Parami bij VVSB.
    • Enkele dagen geleden speelde Swansea o23 tegen Feyenoord o23 (getraind door Roy Makaaij).  In die wedstrijd scoorde Tom Plezier (ex-jeugdspeler Alphense Boys) namens Swansea de prachtige oprningsgoal.Zie het filmpje:  https://www.youtube.com/watch?time_continue=75&v=Cp3X_ftWWMg
    • Hier ook nog een interview van de website: http://www.swanseacity.net/news/article/2016-17/swansea-city-tom-plezier-3358666.aspx?utm_medium=social&utm_campaign=SocialSignIn&utm_source=Twitter
    • De herfsttoernooien van Alphense Boys zijn nog niet eens afgelopen of we houden ons al weer bezig met de kersttoernooien die immers over ruim twee maanden al weer op de agenda staan.
    • De kersttoernooien 2016-2017 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:
    • Dinsdag 27 december:      Toernooi voor D2 (niveau hoofdklasse/1e klasse) Nog 2 teams

    • Woensdag 28 december:  Toernooi voor E-Top (11 tegen 11, geboortejaar 2006) Nog 5  teams

    • Donderdag 29 december: Toernooi voor E1-teams (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e kl) Nog 1 team

    • Vrijdag 30 december:         Toernooi voor F1 (niveau 1e klasse) Nog 1 team      

    •                                           Toernooi voor F3 (1e jaars F = 2009) Nog 1 team

    • Maandag 2 januari:             Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse) Nog 6 teams

    • Dinsdag 3 januari:              Toernooi voor C2 (niveau hoofdklasse/1e klasse) Nog 5 teams

    • Woensdag 4 januari:          Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie) Nog 3 teams

    • Donderdag 5 januari:         Toernooi voor C1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie) Nog 3 teams

    • Vrijdag 6 januari:                 Toernooi voor E3 (1e jaars E, 2007) Vol

                                                Toernooi voor F2 (niveau 2e/3e klasse) Nog 5 teams

      Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

     

    • November 2016 is de maand van het aangepast sporten. Het doel van deze actiemaand is 1) Meer mensen met een beperking of chronische aandoening stimuleren in beweging te komen, 2) Bekendheid aanbod aangepast sporten vergroten en 3) Algemene aandacht genereren voor aangepast sporten (gehandicaptensport).
    • Met het G-voetbal is Alphense Boys een van de aanbieders op het gebied van aangepast sporten in Alphen aan den Rijn. Op initiatief van Alphen Beweegt worden deze maand de trainingen van het G-voetbal opengesteld voor deelnemers die graag een kijkje willen nemen in de wereld van aangepast sporten.
    • Belangstellenden kunnen contact opnemen met Wim Nederend, coördinator van het G-voetbal bij Alphense Boys. Mail: wfgnederend1950@kpnmail.nl.
    • Deze maand wordt bij ouders van jeugdselectiespelers via een automatische incasso de selectievergoeding geïncasseerd. Zij betalen deze extra bijdrage voor de kosten die Alphense Boys maakt voor zijn jeugdopleiding. Denk bijvoorbeeld aan de aanstelling van jeugdtrainers en kosten voor kleding, busvervoer en veldverlichting.
    • Alphense Boys op weg naar 2020, dat is het thema van de informatieavond die op vrijdag 4 november a.s. wordt gehouden. Voor deze avond zijn afgelopen week specifiek de ouders van de D-junioren uitgenodigd (JO13, MO13).  Het wordt een informatief programma over Alphense Boys als voetbalvereniging en Alphense Boys als vrijwilligersorganisatie. Hoe werkt het op onze club en hoe willen wij dat het werkt?
    • De organisatie van deze thema-avond is een initiatief van het bestuur, met als belangrijke doelstelling om de betrokkenheid/binding van leden bij de vereniging te versterken. Er is bewust de keuze gemaakt om ?? voor deze eerste keer ?? specifiek de ouders van de D-jeugd uit te nodigen. Immers, zij kennen al enkele jaren de weg en weten wat nodig is om de vereniging goed/beter te laten draaien.
    • Als u geen uitnodiging heeft ontvangen en deze avond (19.45-22.00 uur) wilt bijwonen, stuur dan even een mailtje naar Gerard Haverkamp via secretaris@alphenseboys.nl.