• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Even slikken....AB MO13.1 - Altior MO13.1

    Even slikken…
    Alphense Girls MO13 verliest van Altior met 1-5

    Op een zonnige zaterdagmorgen komen de meiden vol zelfvertrouwen het veld opgelopen. Het is de eerste keer dat zij hun nieuwe shirt dragen, met het logo van restaurant De Vrienden fier op de borst. Sophie draagt als teamcaptain de gele band, Stine staat dit keer op doel en bij gebrek aan een ‘echte’ scheids neemt Peter (vader van Riva) op blote voeten de honneurs waar. Dat belooft wat.
    Al in het eerste kwartier blijkt de tegenstand van Altior pittig. Ook deze meiden gaan voortvarend van start en Stassia en Nikita hebben er een behoorlijk klus aan om de bal uit te verdedigen. Floor vindt een oranje shirt tegenover zich dat een kop boven haar uit troont en kan haar soms letterlijk niet bijbenen. De boze frons tussen haar wenkbrauwen groeit. Er volgen een paar prachtige passes van Elisa, maar de keeper stopt het schot van Sophie dat daaruit voorkomt. Stine houdt zich kranig op het doel met een paar mooie reddingen, maar helaas, in tweede instantie rolt de bal toch net over de lijn en staat het 0-1.
    In het tweede kwartier worden we op een paar mooie acties getrakteerd, maar de verdediging vormt een muur waar niet doorheen te breken valt. Yassira wint een mooi duel. Marissa breekt uit aan de linkerkant. Tanja laat zich niet zomaar omver duwen en Mikki pikt menig balletje van de tegenstander af. En toch. Ondanks al die inzet knalt er een schot hoog in ons doel en komt Stine er echt niet meer aan. Het is 0-2.
    Roos en Fatima brengen de bal dan weer op onze helft en er ontstaat een spannende situatie voor het doel. Mikki en Elisa gaan dreigend naar voren, maar de trap blijft uit. Van veraf zien we een hoop net-niet-balletjes en dan gaan ineens toch de armen omhoog. Mikki scoort 1-2. Altior dwingt nog een vrije trap af, maar die gaat gelukkig naast. Dat geeft weer hoop voor na de rust.
    In de tweede helft gaat het eigenlijk al meteen mis. Elisa komt wel met twee mooie corners, maar die worden jammer genoeg niet afgemaakt. Christina vindt een gaatje in het middenveld, maar krijgt de bal niet ver genoeg naar voren. Estella en Riva hollen tegen de klippen op, maar het mag allemaal niet meer baten. Er is teveel balverlies, waar Altior dan ook meteen handig gebruik van maakt. De derde tegengoal valt. De vierde en vijfde volgen al snel daarna en de keeper van Altior staat aan de overkant intussen haar handstand te oefenen. Zelfs onze topscoorder Sophie moet haar eerste wedstrijd zonder goal besluiten en dat is toch wel even slikken. De eerste echte nederlaag. Dat zet alle voetjes meteen weer lekker aan de grond. Zaterdag weer een nieuwe kans!