• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Alphense Boys E-Top oefende gisteravond tegen Feyenoord E-Top (met ex-Boys trainer Martijn de Vries aan het roer, zie 1e foto onderaan) op ons eigen hoofdveld. En wat wàs het weer leuk. Het werd 1-5 voor Feyenoord, maar met name in de tweede helft deed de ploeg van trainer Zico Wesselman heel goed mee, met goede combinaties en dito positiespel. De hele week was getraind op ''duelkracht'' en dat was ook zichtbaar beter (zie 2e foto onderaan), maar zagen we dat verdedigend toch ook weer een paar beslissende 'lijf aan lijf duels' werden verloren die dan ook direct tot een doelpunt leidde van Feyenoord. De wedstrijdbeelden zullen weer leerzaam zijn voor de mannetjes van trainer Zico Wesselman.

    Het gebeurt zelden of nooit, maar nu laten we de trainingen op de woensdagmiddag 13 september (vandaag)  o.l.v. Edwin Kluivers (zie 3e foto onderaan) een keer niet doorgaan. Op het heetst van de dag kan het morgen (woensdag) 31 graden worden op een bloedheet kunstgrasveld! Dat willen we onze jongste spelertjes niet aandoen. Voor één keer dus geen training voor de guppies, F-league, F4, F5, F6, F7, F8, F9 en E9.

    Toevallig is er volgende week woensdag dan ook geen training op woensdag 21 september, want dan is het Jaarmarkt in Alphen a/d Rijn. Op woensdag 28 september zien we elkaar dan weer voor de normale woensdagmiddag trainingen.

    Vrijdagavond 9 september en zaterdag 10 september waren twee spannende dagen voor onze "nieuwe" lichting pupillenscheidsrechters. Niet alleen kregen ze de mogelijkheid om een cursus te volgen vanuit de KNVB, maar afgelopen zaterdag was er zelfs de mogelijkheid tot het behalen van het officiële diploma voor Pupillenscheidsrechter. Maar liefst 17 deelnemers aan de cursus zorgden er voor dat het vanaf de start al direct een succes zou worden. Velen van hen hadden al eerder een wedstrijd gefloten voor Alphense Boys, maar het was tevens geweldig om te zien dat er ook een aantal aanmeldingen waren van jongens die nog niet eerder gefloten hadden. De focus en het plezier was vrijdagavond direct al te merken, toen bij het vragenrondje van de docent (Teo Oortman vanuit de KNVB) bij elke vraag de handen in grote getale omhoog schoten om het juiste antwoord te geven. Na de theorie was het tijd voor de zogenoemde "veldverkenning". Diverse situaties werden op het veld uitgebeeld door de docent en het was voor de scheidsrechters de mogelijkheid om hun kennis direct te tonen. Na afloop van de veldverkenning was er een korte partijvorm tussen de scheidsrechters om een aantal van de scheidsrechters aan het werk te zien en nog wat laatste tips mee te geven voor de beoordelingswedstrijden van zaterdag. Ook hier was het duidelijk te zien dat de scheidsrechters er veel plezier in hadden en zoveel mogelijk probeerden de extra kennis op te slaan.

    Zaterdag was dan de grote dag, de dag van de beoordelingswedstrijden. Hier en daar was een gespannen gezicht te bekennen, maar dat liet de jongens niet uit het veld slaan. De groep werd opgedeeld in groepen van 3 of 4 scheidsrechters, welke ieder een deel van een helft van een wedstrijd zouden fluiten. Alle scheidsrechters floten alsof ze al jaren niets anders doen, wat uiteindelijk leidde tot het schitterende resultaat van 100% geslaagden bij deze Pupillencursus (zie 4e foto onderaan) Van hieruit wil de Scheidsrechterscommissie Alphense Boys de geslaagde pupillenscheidsrechters nogmaals van harte feliciteren en natuurlijk ook KNVB-docent Teo Oortman van harte bedanken voor het overdragen van alle kennis.

    Jong Alphense Boys speelde gisteravond zijn eerste wedstrijd in de belofte competitie die georganiseerd wordt door Nick Bouman van ARC. Rijnvogels o23 was de tegenstander in Katwijk. Net als vorig seizoen staat Alphense Boys o23 o.l.v. Eli Wattimury met Gerrit van de Berg als zijn rechterhand. Na een sterk begin van Rijnvogels met snelle opkomende spelers knokte Alphense Boys zich terug in de wedstrijd en gaf het niet veel weg. Tot dat er in de 16 minuut niet goed werd uitverdedigd en de bal op de 16 meter viel waarnaar deze gelijk diagonaal werd ingeschoten 1-0. Het zeer jonge en onervaren Boys team raakte niet in paniek en kwam terecht in de 20 minuut op gelijke hoogte. Dit na een zeer mooie actie van Mo Bekkach (A1) op de linkerkant die zijn directe tegenstander uitspeelde en daarna in de loop Maurice Kerkhof aanspeelde die mooi de 1-1 scoorde. In de 32 minuut was het Mo Bekkach (A1) die zelf nu voor de 1-2 zorgde na een mooie actie van Ian Quak die de bal schitterend over de achterste linie heen legde. Ook hierna creëerde Alphense Boys nog 3 keer 100% kansen maar die werden alle gemist waarvan 2 keer voor open doel. De 2e helft ging Alphense Boys door waarmee het in de 1e helft was mee geëindigd en  dat was helaas weer de kansen missen na mooie lopende aanvallen waarin we ze zichzelf niet beloonden door de bal in het doel te schieten. Tot in de 62 minuut na weer een mooie diepe bal van Ian Quak op de zeer bewegelijke Mo Bekkach die voor de bevrijdende  1-3 zorgde. Rijnvogels kwam er niet echt meer aan te pas en Alphense Boys creëerde aanval op aanval en na weer diverse kansen te hebben gemist scoorde Elia Mafuta in de 81e minuut kogelhard in de bovenhoek na een schitterende diepe bal van Ruben Rietdijk (A1) de 1-4. Kortom een zeer verdiende overwinning van een team wat er voor ging met elkaar .

    De studie bijeenkomst van het vakblad Trainersmagazine met docent Niek Oosterlee op vrijdag 23 september, gaat niet. door. Omdat de KNVB ineens geen studiepunten wilde toekennen aan deze trainersbijeenkomst, was de inschrijving dermate laag dat organisator Paul van Veen de clinic heeft afgelast.

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 17 september

    • 15.15 uur      B1 - Hollandia B1

    • 13.00 uur      C1 - DWS C1

    • 11.00 uur      C2 - Sportlust\'46 C1

    • 09.00 uur      E-Top - Sportlust\'46 D2

      De revalidatie van 1e elftalspeler Lorenzo v/d Berg n.a.v. zijn kruisbandoperatie van vorige week, (bij Annatommiemc in Utrecht) gaat plaatsvinden bij het medisch centrum van de Feyenoord Academy. Toen Lorenzo op uitnodiging van Feyenoord 1½ jaar geleden met Feyenoord o17 mee mocht naar Indonesie, maakte hij al kennis met die medische staf. Mede vanwege de samenwerking legde Feyenoord zélf het contact om Lorenzo bij hen te laten revalideren. Een geweldig gebaar en de meest ideale oplossing.

      Tijdens de jaarmarkt (woensdag 21 september) wordt er in principe niet getraind. Geef dat a.u.b. door aan uw spelers. Alleen voor selectieteams kan (op verzoek en aanvraag) een uitzondering worden gemaakt. Overleg dat op tijd met de TC.

      Zaterdag 17 september a.s. is het weer BINGO tijd bij Alphense Boys. De balletjes gaan om 20.00 uur weer rollen en vanaf 19.00 uur is iedereen weer welkom

      De wedstrijdbal waar Alphense Boys C2 mee speelde afgelopen zaterdag tegen Den Hoorn C1 (2-1 winst) was van geschonken door Nieuw Deco  BV  uit De Kwakel, Groot handel in keramieke  potten zink en glaswerk. In 2001 is Nieuw Deco begonnen met het importeren van bloemisterij artikelen vanuit het verre oosten. De artikelen welke wij inkopen zijn manden, houtwerk, metaal, keramiek alles bestemd voor kwekerijen grossiers en opplanters. Het voornaamste wat onze klanten maken zijn plantarrangementen welke je kan kopen bij supermarkten, tankstations en tuincentrums. Mocht u geïnteresseerd zijn in ons bedrijf kunt u kijken op onze website www.nieuwdeco.nl

    De wedstrijdbal bij de Alphense Boys B1 - Hollandia B1 van komende zaterdag (15.15 uur) is geschonken door de Familie Resokario uit  Zoetermeer.

    Wellicht handig om te weten: Alphense Boys C1 heeft ook een eigen twitterkanaal. Via onze site kun je er eenvoudig voor zorgen dat jullie dit kanaal ook volgen. Of gewoon even zoeken op twitter naar @AlphBoysO15.

    De wedstrijdbal voor Alphense Boys C1 - DWS C1 (landelijke 1e divisie), komende zaterdag om 13.00 uur is geschonken door Checkley Consulting uit Woerden.

    De poulefase van de Jeugdcup O13 (D1 teams) is nagenoeg afgerond. Inmiddels hebben zich 54 teams geplaatst voor de knockoutfase van het bekertoernooi. De nummers 1 en 2 van de bekerpoules (26) + 28 1e divisionisten.  De 2e divisionisten worden gekoppeld aan 1e divisionisten. Twee 1e divisionisten zullen aan elkaar gekoppeld worden. De loting voor de 1e ronde (met daarbij Alphense Boys D1) én de daaropvolgende tussenronde vindt plaats op zaterdag 17 september na afloop van de wedstrijd tussen Quick’20 D1en Cambuur Leeuwarden D1 (aanvang 12:45 uur). De speeldata voor de eerstvolgende ronde is zaterdag 22 oktober.

    De voetbalwedstrijd VOC - Alphense Boys is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Herman Scholten zal deze middag het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De balsponsor voor de wedstrijd Alphense Boys C2 - Sportlust\'46 C1 van komende zaterdag (thuis om 11.00 uur) Nieuwendijk Timmerwerken uit Alphen aan den Rijn. U kan er terecht voor al U timmerwerken.

    De nieuwe toernooicommissie is bijna compleet. Adra Alaoul Mrani, Inge Sonneveld en Roel van Holstein zorgen het komende seizoen voor de thuis en uittoernooien in de maanden mei en juni.

    Afgelopen maandagavond vond er een bijeenkomst plaats o.l.v. bestuurslid Gerard Haverkamp met een tiental ouders die via een formulier aangegeven hadden wel iets bij Alphense Boys te willen gaan doen. Gerard Haverkamp legde prima uit waar het binnen een mooie amateurclub als Alphense Boys om gaat en diverse ouders lieten daarop ter plekke weten op bepaalde gebieden ook echt de helpende hand uit te willen steken. Een mooi resultaat wat zeker een vervolg zal krijgen

    Adra Alaoul Mrani (links op de 5e foto onderaan) en Samira van Eijk regelen dit seizoen dat er zoveel mogelijk scheidsrechters geplaatst worden op de E en F-wedstrijden op de zaterdag. Iedere maandagavond zitten ze in een gezellige sfeer, met het complete wedstrijdsecretariaat de zaken te regelen voor de komende zaterdag.

    Afgelopen maandag ging de C2 op de traditionele groepsfoto (6e foto onderaan)

    Alphense Boys D1 is door Vitesse D1 uitgenodigd om op maandag 10 oktober op Papendal te komen oefenen.

    Nadat vorige week de B1 werd vrijgeloot voor de tussenronde van de landelijke jeugdcup en automatisch werd geplaatst bij de laatste 16 van Nederland, overkwam Alphense Boys C1 exact hetzelfde. Na de overwinning op FC Emmen C1 werd afgelopen maandag ook de C1 vrijgeloot van de tussenronde en nestelt zich dus, als enige amateurteam, bij de laatste 16 C1 teams van Nederland samen met o.a. Ajax C1, AZ C1, Feyenoord C1, NAC C1, Fc Utrecht C1, Sparta Rotterdam C1 en Willem II C1. De wedstrijden voor de laatste 16 teams staan gepland voor zaterdag 4 februari. De tussenronde (met o.a. ADO Den Haag C1, PSV C1, FC Groningen C1 en FC Twente C1) wordt op zaterdag 8 oktober afgewerkt.

    Alphense Boys C4 speelde zaterdag een "ongelukkige" wedstrijd tegen Kickers’69 C1. De sportieve wedstrijd werd op fortuinlijke wijze gewonnen door Alphense Boys maar er was ook sprake van flinke pech. Boys linkerspits Amin belandde met zijn voet in het noodverband, maar nog vervelender was de val van Kickers aanvaller Richie vd Hoek. Hij brak op een nare manier zijn arm en op het veld zat de schrik er dan ook flink in bij alle spelers. Het team van Alphense Boys bezorgde dinsdag in Leimuiden Kickers speler Richie een "opkikkertje\' met een kaart en twee cadeautjes. Chapeau voor de jongens om op deze wijze steun te betuigen. We hopen allemaal dat hij snel weer kan voetballen. Ook Amin willen de jongens snel weer terug zien op het veld!

    Komend weekend (zondag 18 september), start voetbalschool ''De Complete Techniek'' een nieuwe najaarscursus op zondagmorgen in Alphen aan den Rijn. Inmiddels hebben zich al flink wat cursisten ingeschreven! Ook van Alphense Boys. De cursus bestaat uit 12 trainingen, gericht op de individuele ontwikkeling van jeugdspelers, jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 6 tot en met 16 jaar. In Alphen aan den Rijn op de locatie Alphense Boys is Dennis van den IJssel de hoofdtrainer van de cursus. Dennis is op dit moment ook hoofdtrainer van zaterdag hoofdklasser Jodan Boys. De cursus blijven we vernieuwen; de basis is nog steeds de vertrouwde leermethode! Nieuwe trainingsvormen zorgen weer voor uitdaging en succesbeleving. We besteden ook aandacht aan andere onderdelen die ook belangrijk zijn voor je voetbalontwikkeling. Bijvoorbeeld je fysieke ontwikkeling met op voetballen gerichte loop- en coördinatietraining of  voetbaljudo . Tactisch word je sterker, omdat je vanuit je positie wordt gecoacht om de geleerde technieken toe te passen. Mentaal wordt je sterker door onder druk te presteren bij een vaardigheidsparcours onder druk van de klok. En vanzelfsprekend zorgen plezier, progressie en prestaties voor meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Wij zijn er zeker van dat deze vernieuwingen ook heel positief zullen werken voor de voetbalontwikkeling van ieder kind! Met sportieve groet, Dennis van den IJssel  info@decompletetechniek.nl  Tel: 06-24600429