• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • AB JO17-7 sleept punt weg bij ARC

    Op 10 september speelt het 7e onder 17 uit tegen het 6e van ARC. Van de eerste twee wedstrijden in de bekerpoule is al een beetje af te leiden, dat het er vandaag om gaat spannen: beiden teams nog geen punten verloren. Bariscan is ziek, Maarten hersteld nog van zijn lies en enkele anderen zijn ook niet helemaal fit. Als extra steun is Tommy Veldman van het 5e ingehuurd.

    Direct is te merken, dat deze race niet zomaar gelopen is. ARC is sterk en snel in uitbraken. Onze lange verdedigers Remco, Joeri en Flemming moeten erg op hun hoede zijn. Er ontstaan aan beide zijden goeie kansen. Keeper Niels heeft een aantal knappe reddingen; één waarbij hij met gevaar voor eigen leven vol op de bal duikt en de inkomende spits over hem heen krijgt. Aan de andere kan wordt Safouan op rand 16 m getackeld maar krijgt ondanks zijn snoekduik slechts een vrije trap. Dit keer gaat Daan Vervenne de uitdaging aan en heeft een knap schot, waar helaas de lange keeper nog bij komt. In de 32e minuut moeten de Boys toch een doelpunt incasseren. Vanaf dat moment is de strijd er allereerst op gericht om verdere schade te beperken en dat lukt.

    In de rust wordt iedereen door coach Hans nog even op scherp gezet. Begin van de tweede helft neemt de gastploeg het initiatief. Dat levert na 4 minuten weer een vrije trap op randje 16 m, waar Wouter zijn kunstje van vorige week probeert te herhalen. Dit keer strand de poging in de muur. Even later maakt de na de rust in gekomen Tommy met een afstandsschot alsnog gelijk. Er volgen weer verschillende kansen, waarbij Sam en Tommy regelmatig als spitsenduo gevaarlijk zijn, maar niet slagen om het af te maken. Andersom is de druk bij uitbraken van ARC onverminderd en houden de teams elkaar zo in de tang. Keeper Daan heeft ook nog een paar goeie reddingen. Met een enorme spanning is het afwachten of we gelijk de eindstreep gaan halen. Vlak voor tijd kan de thuisploeg dan toch de verdediging inclusief keeper uitspelen en nog een keer scoren. Daarmee lijkt de volle buit bij ARC te blijven. Maar Sam kan nog één keer op zijn fameuze manier uitbreken en de uitgelopen keeper net omspelen. Eén doelpunt is zelden zo als beloning gevoeld voor hard werken. Gezien de hele wedstrijd hebben beide partijen vrede met de verdeling van de buit.
    Als 's avonds laat de uitslag van alle wedstrijden in de poule bekend zijn, blijkt Nieuwkoop de lachende derde… zij hebben als enige ook de 3e wedstrijd gewonnen. Die gaan wij volgende week thuis dan maar proberen op hun plaats te zetten.