• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Alphense Boys JO19-2 - ARC JO19-2

Zaterdagmiddag 3 September speelde Alphense Boys JO19-2 zijn eerste competitie wedstrijd tegen ARC JO19-2. Na een goede voorbereiding en bekerwedstrijden, was de sfeer en de gedrevenheid uiterst goed voor deze wedstrijd. Een echte derby om de competitie mee te beginnen, een leeg veld voor de warming up en fantastisch weer, laat de wedstrijd maar beginnen.

Alphense Boys JO19-2 startte de wedstrijd scherp en had even het overwicht, maar dat kantelde door de druk van ARC. Normaal heeft Alphense Boys geen moeite met onder druk voetballen, maar een echte derby heeft toch altijd iets aparts. Toch gaf Alphense Boys niet heel veel echte kansen weg, maar daarin tegen creëerde de ploeg van trainer Bas Brands en Henny Kluivers ook niet heel veel kansen. Met wat vrije trappen en wat kleine mogelijkheden voor o.a. Elia, Louis en Jasper werd geprobeerd de stugge verdediging van ARC te passeren. Na 36minuten was het uiteindelijk via een wel gespeelde aanval Thijs Spanjer die de trekker vanaf een meter of 18 overhaalde en met een droge knal de 1-0 aantekende. Een fantastische eindpass van Collin van Haastrecht ging hieraan vooraf. Dit was ook gelijk de rust stand.

De 2e helft was het veld spel niet echt heel sterk, dit van beide ploegen. Die inmiddels vol op de aanval gingen spelen, ARC ging vol in de aanval, maar in de counter waren er mogelijkheden voor Nassir en Quinte. Beide wisten de voorsprong niet uit te breiden en tegen het einde werd het zelfs nog spannend, toen ARC 1 tegen 1 ging spelen. De uitstekend keepende Jari van Veen wist zijn doel schoon te houden en Alphense Boys de o zo belangrijke eerste 3 punten in eigen huis te houden.

Zoals de wijze woorden van Henny Kluivers: ‘derby’s zijn over het algemeen nooit echt mooie wedstrijden om naar te kijken’. Maar het belangrijkste wat uiteindelijk telt is wat er onderaan de streep staat! En dat is in dit geval Alphense Boys JO19-2 - ARC JO19-2: 1-0.

En dus de eerste 3 punten in de competitie voor deze geweldige groep gasten! Over het spel kan je niet tevreden zijn, maar over het collectief (niet willen verliezen en blijven knokken) kunnen wij allemaal tevreden zijn!

Komende week speelt de JO19-2 zijn 2e competitiewedstrijd uit bij VV Schoonhoven JO19-1 om 11:00 uur.