• Spelers JO19-2 actief als scheidsrechter tijdens Jens Toornstra toernooi

    Zondag 21 augustus werd de 3e editie van het Jens Toornstra toernooi gehouden, de traditionele start van het seizoen voor de F en E-voetballertjes. In de ochtenduren zouden we 70 F-teams ontvangen. Helaas bleven er 4 teams weg en moesten we dus 4 poules inkorten. Het weer zat ook niet mee op deze ochtend. Het kwam soms met bakken uit de hemel, maar dat deerde alleen de ouders en zeker niet de kinderen. Die trokken zich er niets van aan en speelden vol overgave en enthousiasme hun wedstrijdjes. In de kantine was het schuifelen en was er soms geen doorkomen aan. De spelers van de A1 en A2 floten alle wedstrijden en dat ging prima. Tijdens de grote prijsuitreiking lieten de weergoden zich weer van vele kanten zien. Eerst een paar minuten noodweer en vervolgens ging de zon schijnen.

    In de middag was het weer een stuk beter. Het werd zelfs lekker warm onder een heerlijk zonnetje. Het terras zat weer vol en je kon weer gewoon lopen in de kantine. Alles liep op rolletjes en wat is er dan veel mogelijk in de Alphense Boys familie. Iedereen zette zich voor 100% in om van dit gigantische toernooi een succes te maken. Met 135 teams (het werden er uiteindelijk 131) was dit het grootste eendaagse pupillentoernooi van Nederland. Maar Alphense Boys kon deze organisatie prima aan.

    Met dank aan Bart van IJzendoorn (dit was zijn laatste toernooi als programma maker) en Ab Kalkhoven, maar ook aan alle mensen in de commissiekamer, kantine, keuken, buiten tent, scheidsrechtersbegeleiders, parkeerbegeleiders, EHBO mensen, ordebewakers, A1/A2 spelers (die floten de wedstrijden) en de A2 spelers lieten zich van hun beste kant zien door na afloop ook nog eens te helpen met het opruimen. Klasse mannen en dit tekent de mooie groep die jullie nu al zijn. En natuurlijk de onvolprezen Jan Overes die met verve en veel humor de microfoon hanteerde en twee schitterende prijsuitreikingen deed o.a. de eerste met regiomanager Remco de Rotte van Total Nederland, een van de sponsors van dit toernooi. De sfeer was uitstekend en met een gezellig muziekje op de achtergrond was de regen snel vergeten door de in totaal (ochtend en middag) ongeveer 4000 bezoekers.

    Dank ook aan de mensen van de gemeente die de velden in tip top conditie hadden gebracht. Ondanks de vele regen bleven de velden prima bespeelbaar en zag de accommodatie er perfect uit.

    Volgend jaar volgt er vast de 4e editie van het Jens Toornstra toernooi en dan hopen we dat Jens ook zelf een keer aanwezig kan zijn.