• Seizoenopener tegen Feyenoord F1

Na 6 hele lange weken niet met voetbal bezig te zijn geweest werd het twee weken geleden tijd om de kicksen uit het vet te halen en weer te beginnen. Met dank aan de trainers Zico, Martijn en Dimitri en de gehele E-top, mochten de jongens die al terug waren van vakantie meetrainen. De trainingen waren leuk en leerzaam en een goede voorbereiding op de eerste wedstrijd van het seizoen. Dat begon op zaterdag 20 augustus op veld 2 tegen Feyenoord F1.

De seizoenopener. Of, zoals ik het noem, de strijd om de fictieve Johan Cruijff schaal. De JC Schaal wordt door de kampioen en de bekerwinnaar van het vorige seizoen gespeelt. In beide gevallen was Feyenoord F1 ons de baas, maar zowel in de competitie als in de bekerfinale zijn wij keurig tweede geworden. Tijd voor revanche.

Martijn en Dimitri hebben de afgelopen transferperiode niet stil gezeten. Samen hebben zij de velden afgeschuimd om het crème de la crème van voetballend Nederland JO11 in kaart te brengen. Samen met verschillende scouts hebben zij diverse wijzigingen in het team doorgevoerd. Zo is Simon, onze keeper uit de F1, getransfereerd naar de Alphense Boys E4. Amin, onze spits uit de F1 is verkocht aan FC Utrecht. Daar staat tegenover de komst van Serua, een spijkerharde verdediger van VV de Zwervers. Bryan, een linksbenige snelheidsduivel van DOSR. Jesper, een goaltjesdief van FC Utrecht. En tenslotte de nieuwe keeper Vince, die van onze buren AVV Alphen overkomt. De contracten met Sami, Twan, Senne, Levy, Thijs, Yassine en Joshua zijn met een jaar verlengd. Kan niet fout gaan dit seizoen.

Terug naar de wedstrijd. Zoals ook vorig jaar het geval was waren de jongens vanaf het eerste fluitsignaal scherp. De tegenstander geen tijd geven om in de wedstrijd te komen en de bal het werk laten doen. Binnen enkele minuten resulteerde dat in een prachtig doelpunt van Joshua. Hij zag vanuit zijn ooghoek de keeper iets voor zijn doel staan waarna hij met een mooie boogbal de 1-0 kon vieren. De kop is eraf!

De Boys blijven gaan en niet lang na de 1-0 valt de volgende goal, ditmaal van Jesper. Joshua gaat op rechts goed door, ziet Jesper vrijstaan en geeft de bal voor. Met een fraaie schuiver schiet Jesper de 2-0 tegen de touwen. Altijd lekker om als nieuwe spits gelijk in je eerste wedstrijd een doelpunt mee te pikken. Dat geldt ook voor Bryan: Vince schoot de bal goed en ver uit, Jesper speelde de bal aan Bryan die vervolgens keurig afrondde voor de 3-0. Je kunt die eerste goal maar te pakken hebben. De 4-0 komt op naam van Jesper en als Senne goed aan de linkerkant doorgaat en de bal voorgeeft kan Yassine de bal binnenschuiven voor de 5-0. Gaat lekker zo mannen!

Het laatste wapenfeit voor de rust komt van Senne. Hij gaat goed op links door en krult de bal langs de uitgekomen keeper. Direct na de 6-0 fluit de scheidsrechter af voor de rust en kunnen de mannen aan de limonade. Feyenoord blijft zoals gewoonlijk op het veld achter om de tactische bespreking te doen, wij gaan lekker de kleedkamer in. De coaches kunnen tevreden zijn: Vince, Sami en Serua houden het achterin potdicht, Twan, Thijs en Levy verzetten bergen werk op het middenveld en de spitsen scoren allemaal. Wat wil je als coach nog meer?

We hebben geen van allen een idee wat er in de rust in de limonade gezeten heeft, maar de tweede helft is geen schim van de eerste helft. De wil is er wel, maar het tempo ligt te laag en we laten Feyenoord in hun spel komen. Na wat speldenprikjes is het na ongeveer 5 minuten in de tweede helft raak en wordt Vince gepasseerd, 6-1. De Boys rechten hun rug, maar het niveau van de eerste helft wordt niet meer gehaald. Senne en Levy proberen het nog een paar keer van afstand, maar de schoten gaan net over, raken de lat of missen de echte kracht om de keeper te verrassen.

Feyenoord wordt nog een paar keer gevaarlijk maar Serua, Sami en Twan kunnen een aantal keer voorkomen dat Feyenoord doorbreekt. Vince is in vorm en staat keurig te keepen op afstandsschoten van de boys uit Rotterdam. Gelukkig hebben wij Yassine nog in ons midden, die eigenlijk vanuit het niets de 7-1 binnen knalt. Zo spelen we de tweede helft toch nog 1-1 en fluit de scheidsrechter na 25 minuten af. Keurig resultaat en hoewel we hem niet fysiek gekregen/ gewonnen hebben is de fictieve Johan Cruijff Schaal voor ons. Prima gewerkt Boys, het belooft een mooi seizoen te worden!