• Docos JO19-1 - Alphense Boys JO19-2 (bekerwedstrijd)

Zaterdag 20 augustus speelde Alphense Boys JO19-2 zijn eerste bekerwedstrijd tegen een andere eersteklasser Docos JO19-1. De eerste minuten gingen redelijk gelijk op, met een verdwaalde bal op de paal van Docos. Alphense Boys had veel balbezit alleen verzuimde de eindpaas goed te verzorgen. In de 24e minuut was het toch raak voor Alphense Boys, met een mooi aangesneden vrije trap van Nando, werd de dreigende Silvanio vrij gespeeld en kopte hij raak 0-1. Nog geen minuut later was het één van de mooiste aanvallen met 1x raken werd Silvanio over links vrij gespeeld, gaf een strakke voorzet en Matz ronde het fantastisch af.0-2. Door een omschakeling fout werd het in de 30e minuut 1-2.

Na rust werd in de 60 minuut door Alphense Boys een penalty gemist, maar die werd
    4 minuten later goedgemaakt door Thijs Spanjer, op aangeven van Silvanio. 1-3. De 2e helft was voetballend meer voor Alphense Boys, maar eis nooit de overwinning op voor de scheidsrechter het eindsignaal heeft geblazen. Want tegen het eind werd het wat slordig, en werd het ook nog enigszins terecht 2-3 vlak voor tijd. De boys gaven niets meer weg, maar een lekkere opsteker was het zeker. De eerste 3 punten zijn binnen voor de ploeg van Hennie Kluivers en Bas Brands, de sfeer is prima en de beleving fantastisch. Hou dit vol voor elkaar en het publiek krijgt nog meer leuke wedstrijden te zien komend jaar.

Morgen (zondag) fluiten alle JO19-2 spelers de wedstrijden van het Jens Toornstra toernooi. Komende maandag al de volgende bekerronde, om 19.30 uur uit tegen Foreholte JO19-1 (hoofdklasse).