• Alphense Boys E3 wint van Feyenoord F1

  Vandaag oefende Alphense Boys E3 (1e jaars Etjes) tegen de F1 van het grote Feyenoord. De prachtige ploeg van Martijn Teljeur en Dimitri Hansen wonnen met maar liefst 7-1. Morgen (zondag) zijn ze weer actief op het Jens Toornstra toernooi. Lees verder voor de andere korte wedstrijdverslagen van de jeugdselectieteams

   

  Alphense Boys A1 was vrij omdat WVC A1 zich terugtrok uit de beker. Morgen fluiten alle A1 spelers het Jens Toornstra toernooi en dinsdag a.s. volgt dan om 20.00 uur thuis de bekerwedstrijd tegen ARC A1.

   

  Alphense Boys A2 kwam terug uit Leiden waar voor der beker met 2-3 gewonnen werd van DoCoS A1. Morgen (zondag) fluiten alle A2 spelers de wedstrijden van het Jens Toornstra toernooi. Komende maandag spelen ze al de volgende bekerronde, om 19.30 uur uit tegen Foreholte A1.

   

  Alphense Boys B1 moest het vandaag  opnemen tegen FC Dordrecht B1, dat uitkomt in de 2de divisie (oefenwedstrijd dus). Deze wedstrijd vond plaats in het mooie stadion van de tegenstander van vandaag. Het begin van de wedstrijd was van beide kanten heel matig. Vele foutieve passes en beide teams wisten in de eerste 20 minuten dan ook geen enkele doelkans te creëren. Na een mislukte opbouw moest er in de 23ste minuut achterin een overtreding gemaakt worden. Deze vrije trap werd bij de 1ste paal doorgekopt en viel bij de 2de paal achter Sven IJzendoorn. Daarna nam de B1 langzaam het initiatief over en werden steeds beter. Dit leidde in de 30ste minuut tot de kans op de gelijkmaker een snelle aanval werd besloten met een strakke voorzet, helaas werd deze prachtige aanval niet beloond want de bal ging via Said Hamulic tegen de paal. Toch viel de verdiende gelijkmaker nog voor de rust, Yannick Saeijs zette met een slimme steekbal Said Hamulic vrij voor de keeper. Deze bleef heel rustig en schoot de 1-1 tegen de touwen. 

  Na rust zette de B1 direct aan en was beter als de tegenstander, zonder hierbij heel veel kansen te creëren. De opbouw was goed verzorgd maar eenmaal op de helft van Dordrecht werd het spel slordig. Toch kwam de B1 verdiend op voorspong, Junior Basilio ging goed door aan de rechterkant, zijn voorzet werd door Yannick Saeijs terug gelegd op Said Hamulic. Zijn poging kon nog gekeerd worden door de keeper maar in de rebound was Dani van Steijn er als de kippen bij om de 1-2 binnen te schieten. Alessio van der Straaten maakte daarna bijna nog de 1-3 maar zijn kopbal kon op de lijn gekeerd worden. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Dordrecht nog een grote kans op de gelijkmaker maar Bas Schol hield heel knap 3 keer binnen 5 seconden de tegenstander van scoren.
  Dit was ook direct de laatste kans van de wedstrijd waardoor de B1 voor de tweede week op rij wint van een BVO. Dinsdag spelen ze nog tegen Sparta Rotterdam, alvorens FC Utrecht B1 zaterdag (voor de beker) naar de Bijlen toe komt.

   

  Alphense Boys B2 speelde een matige wedstrijd (misschien wel de minste in de voorbereiding) voor de beker tegen Sportlust\'46 B1 (uit). Ze wonnen wel met 1-2, maar dat was puur vanwege het feit dat de basiskwaliteiten van de B2 gewoon hoger liggen.  Sportlust\'46 hanteerde veel de lange bal en daar hadden de mannen van Dave Huisman moeite mee en werden daar (te) vaak door verrast. Het baltempo was te laag (het was ook erg warm op het kunstgras) en de tegenstander hield het spel veel op door veel blessuregevallen. In de 6e minuut werd het 1-0 voor Sportlust via een strafschop. In de 34e minuut zorgde Sam van Braak voor de gelijkmaker (1-1) In de 62e minuut gaf Thomas de Louw de prima assist op Hidde Sijpersma, die sneed naar binnen en schoot meteen de bal in de verre hoek (1-2) Woensdag a.s. om 19.30 uur volgt de volgende bekerronde tegen FC Oudewater B1.

   

  Alphense Boys C1 oefende thuis tegen Oranje Wit C1 (3e divisie). Het werd 10-2 voor het team van Bryan de Vries en dat hadden er nog veel meer kunnen zijn. Talloze kansen werden er nog gemist, maar we zagen ook een aantal prachtige goals, vaak gecreëerd via de zijkanten. Simon van Duivenvoorden scoorde 6x (zie foto onder), de andere goals kwamen van Junior Sonowo (2x), Max van Hees en Samir Messaoudi

  Komende maandag oefent de C1 om 18.00 uur in Alkmaar tegen AZ o14

   

  Alphense Boys C2 bekerde thuis tegen Nieuwerkerk C1 en kwam in een bijna slaapverwekkende partij niet verder dan 0-0. De passing was ronduit slordig en dat betekende dus veel balverlies. Twee goals werden afgekeurd wegens vermeend buitenspel, Jesse Kaashoek schoot voorlangs (zie foto onder) en Dylan Nieuwendijk kon het verlaten lege doel niet bereiken. Komende woensdag volgt de volgende bekerwedstrijd om 19.30 uur uit tegen ARC C1. En dan zal het veel beter moeten dan vandaag.

   

  Alphense Boys D1 ging voor de beker helemaal naar Dronten waar de D1 van die naam de tegenstander was. De D1 won met 1-6. De mannen van trainer Sander v/d Kleij waren veel beter dan de opponent, creëerden erg veel kansen maar gingen daar ook erg slecht mee om. Zowel m.b.t. de afronding en de keuzes die ze maken voor de goal is er nog veel werk te doen. asv Dronten kwam er eigenlijk niet aan te pas. Over de gehele wedstrijd kregen ze maar twee kansjes en ze scoorden via een strafschop. In de eerster helft ging Alphense Boys te veel mee in het spel van de tegenstander (de lange bal). Uiteindelijk scoorde Bujo Hegic drie goals en de andere goals kwamen van Tom Beijeman, Jayden Pieters en Thierry Anthony. Komende woensdag speelt de D1 opnieuw voor de beker, maar dan om 19.15 uur thuis tegen Buitenveldert D1 die ze ook in de competitie zullen tegenkomen.

   

  Alphense Boys JO13-2/D2 speelde vandaag voor de beker een uitwedstrijd in Ouderkerk a/d IJssel tegen Spirit JO13-1/D1. In de beginfase van de wedstrijden is het voor beide teams een beetje aftasten, Spirit lijkt dit het beste te doen en krijgt 2 kleine mogelijkheden met schoten van grote afstand. Alphense Boys zet daar een grote kans tegenover in de 9e minuut wanneer spits Mohamed Hamouchi net niet voldoende vaart aan zijn schot kan meegeven. Gedurende de 1e helft gingen de spelers van trainer Robin Stolwijk het spel steeds meer zelf maken. In de 25e minuut zorgde Nordin Bukala voor de voorsprong, hij veroverde zelf de bal en na een carambole belandde de bal weer voor zijn voeten en scoorde in de korte hoek (0-1). Na rust speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Spirit en was het wachten op kansen om de voorsprong uit te breiden, echter het omgedraaide bleek waar. In de 40e minuut brak Spirit snel uit, en na een lichte overtreding gaf de scheidsrechter een pingel. Keeper Mike Heisterkamp zat er nog aan maar kon de gelijkmaker niet voorkomen (1-1). Direct had Alphense Boys hier een antwoord op, na een splijtende pass van Tygo Vernooij kon Mohamed simpel afdrukken (1-2). Het verzet van Spirit leek gebroken en met iets meer precisie kon de score hoger worden. Het eindigde echter met nog 1 doelpunt van Mohamed, een hard schot van buiten de 16-meter belandde buiten het bereik van de keeper in de hoek (1-3). Al met al een prima wedstrijd van Boys-zijde, waar in de 1e helft nog enkele keren slordig balverlies werd geleden werd er in de 2e helft heel goed samengespeeld. Aanstaande dinsdag speelt D2 een bekerwedstrijd thuis tegen ARC D1 om 18.30 uur. En volgende week zaterdag speelt het voor de beker thuis tegen Jodan Boys om 09.00 uur. 

   

  Alphense Boys E-Top was vrij omdat de oefentegenstander onvoldoende spelers had en moest afzeggen. Morgen komt de E-top overigens in actie op het Jens Toornstra toernooi. Dinsdag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen DOSR