• Woensdagnieuwtjes

  Morgen (donderdag) begint het nieuwe voetbalseizoen voor Alphense Boys 1 met de eerste training onder leiding van Aad van den Berg en Eli Wattimury. Zondag volgt dan nog een trainingsdag, waarna op dinsdag 2 augustus Zwaluwen Vlaardingen de eerste oefentegenstander is (20.00 uur, thuis). Kijk voor de rest van het oefenprogramma onder 'informatie' bij Alphense Boys 1 op deze site. De nieuwe A-selectie bestaat uit 20 spelers, van wie er 15 ooit in de jeugdopleiding van Alphense Boys hebben gespeeld, dat is dus 75%.

  • De A1 start vrijdag met de training en de B1, B2, C1, C2, D1 en D2 beginnen volgende week maandag. De overige jeugdtrainingen starten in de week van 21 augustus, als ook de scholen weer beginnen.
  • In de laatste week van augustus tot half september zijn er open trainingen bij Alphense Girls, in alle leeftijdsgroepen. Alle meiden die een keer mee willen doen om te kijken of voetbal echt zo leuk is (ja!), zijn dan geheel vrijblijvend van harte welkom. De trainingstijden van de diverse teams worden medio augustus nog gepubliceerd. Mail voor meer informatie naar girls@alphenseboys.nl.
  • Alphense Boys ?? Sportlust ??46 is op dinsdag 9 augustus a.s. om 19.00 uur de openingswedstrijd van het tweede Frans Bahlmann Toernooi. Het is een herhaling van de finale van vorig jaar, die door Sportlust werd gewonnen.
  • Om 21.00 uur die avond gaat de tweede wedstrijd tussen ARC en De Jodan Boys. Op zaterdag 13 augustus spelen de verliezers om de derde plaats (14.30 uur) en de winnaars de finale (16.30 uur), die onder leiding staat van oud-profarbiter Roelof Luinge. Sportwethouder Michel du Chatinier reikt na afloop van de finale de prijzen uit.
  • Ook in het voetbalseizoen 2016-2017 is er maandelijks weer een bingoavond bij Alphense Boys. Hier zijn altijd mooie en lucratieve (geld)prijzen te winnen. De opbrengst van de bingo wordt gebruikt om bepaalde projecten bij de vereniging te bekostigen. De bingoavonden zijn op 17 september 2016, 15 oktober 2016, 19 november 2016, 17 december 2016, 21 januari 2017, 18 februari 2017, 18 maart 2017 en 22 april 2017. Aanvang Bingo 20.00 uur, kantine geopend vanaf 19.00 uur.
  • Alphense Boys heeft een eigen Fanshop. Een hoesje in de clubkleuren voor mobieltje of tablet, een rompertje, broodtrommel of Bella Beer met het Boys-embleem?? Je kunt het zo leuk niet bedenken of het cadeautje is te vinden in onze Fanshop. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag geopend. Met elke aankoop steun je Alphense Boys. Je komt in de Fanshop door de button op de homepage van onze site aan te klikken.
  • Het klaverjasseizoen bij Alphense Boys begint donderdag 3 september a.s. en omvat in totaal 18 avonden. Voor de competitie tellen echter alleen de beste twaalf scores. Want de laatste speelavond telt niet mee voor het klassement en koppels mogen vijf avonden missen. Van de koppels die alle avonden mee kaarten worden dus de vijf laagste scores weggestreept.
  • De leiding is in de vertrouwde handen van Lia en Johan van Ooij. Er wordt ??Rotterdams?? gespeeld volgens het officiële wedstrijdreglement. De klaverjasavond begint steeds om 20.00 uur; de inleg bedraagt 5 euro per koppel. Data: 15 en 29 september 2016, 13 en 27 oktober 2016, 10 en 24 november 2016, 8 en 22 december 2016, 5 en 19 januari 2017, 2 en 16 februari 2017, 2, 16 en 30 maart 2017, 13 en 20 april 2017, 11 mei 2017.
  • Omdat er verder nog niet zoveel nieuws is, blikken we in deze editie van de woensdagnieuwtje nog eens terug op het afgelopen voetbalseizoen. Seizoen 2015-2016 leverde een aantal fantastisch mooie successen en momenten op voor de vereniging Alphense Boys, maar uiteraard waren er ook enkele sportieve tegenvallers.
  • De volgende 9 Boysteams werden kampioen: MA1, A4, B1, B3, C4, D3, D5, E10 en het 8-ste. Eerder werd de E1 ook al winterkampioen. De kampioenencommissie zorgde steeds voor een mooie huldigingsceremonie.
  • Alphense Boys F1 grossierde afgelopen seizoen in het behalen van uitstekende resultaten en toernooi-overwinningen. Zo wonnen ze het RCL Top toernooi, werden tweede op het Joer internationaal toernooi in Loosdrecht waarbij ze de finale op strafschoppen verloren van FC Utrecht, wonnen het Heitinga toernooi bij ARC, werden 3e op het Feyenoord toernooi in De Kuip. In de competitie werden ze tweede achter Feyenoord F1, waarvan ze ook de finale van het bekertoernooi verloren. Kortom een onwaarschijnlijk goed seizoen o.l.v. Martijn Teljeur en Dimitri Hansen.
  • Alphense Boys B1 werd kampioen van de 2e divisie en promoveerde o.l.v. trainer Jonathan Jonk naar de landelijke 1e divisie. De A1 daarentegen degradeerde uit de 1e divisie.
  • Op maandag 27 juni en woensdag 29 juni werd de Meulensteencursus op de velden van Alphense Boys gegeven. Dat is een techniek-trainerscursus die de jeugdtrainers een geweldige bagage aan mogelijkheden geven om op een leuke en leerzame manier de jeugdspelers een nog betere techniek aan te leren. Maar liefst 65 trainers hadden zich ingeschreven waaronder 15 van Alphense Boys en 31 trainers van de andere, met Alphense Boys samenwerkende, amateurverenigingen
  • Het afgelopen seizoen was er voor het eerst een inloopspreekuur bij onze fysiotherapeuten. Daarbij kon in de medische ruimte door iedere speler van Alphense Boys de blessure gratis worden beoordeeld door een gediplomeerde fysiotherapeut van Douglas Fysiotherapie
  • Op de nieuwe lijst van de Top 100 Jeugdopleidingen keerde Alphense Boys terug op de tweede plaats. AFC blijft de nummer één. Alphense Boys wisselde stuivertje met Spartaan '20.
  • Alphense Boys is in februari uitgeroepen tot ''Sportvereniging van het Jaar 2015'' in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit werd bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de stichting ??Trots op sport in Alphen aan den Rijn??. Een vakjury van sportjournalisten koos Alphense Boys voor de zevende keer in de geschiedenis als beste sportvereniging. Ook Alphense Boys A1 en de C1 waren genomineerd, maar in de categorie Sportploeg van het Jaar moeten zij de eer laten aan de damesatletiekploeg van AAV??36.
  • Henk de Water nam na 30 jaar (!) trouwe dienst afscheid als keeperstrainer van de jeugd van Alphense Boys.
  • Alphense Boys heeft zo langzamerhand een enorme reputatie op het gebied van toernooien. Eerst volgt op de laatste zondag van de schoolvakantie altijd het Jens Toornstra toernooi, dan in de herfst en kerstvakantie de jeugdselectietoernooien (in totaal liefst 13 toernooidagen), dan in mei de reguliere jeugdtoernooien. Kortom, in totaal komen er jaarlijks zo'n 400 jeugdteams op bezoek voor het spelen van een toernooi.
  • Alphense Boys kreeg er afgelopen seizoen drie nieuwe ereleden bij: Jaap Goedhart, Percy Douglas en Jan Verwoerd. Zij gingen op de foto met de vijf andere ereleden, staande vanaf links: Niek van Holstein, Kees de Rijk, Jan v/d Sandt, Kees Jansma en Ben Haverkamp (zie foto onderaan dit bericht).
  • Jacques Spijker, hoofd wedstrijdzaken en contactpersoon richting KNVB heeft voor het volgende seizoen  70 Boysteams ingeschreven: 5x JO19 (dus 5 A-juniorenteams), 7x JO17 (B-junioren), 10x JO15 (C-junioren), 9x JO13 (D-pupillen), 12x JO11 (E-pupillen), 9x JO9 (F-pupillen), 1x Vrouwenteam, 2x MO19 (Meisjes A-junioren), 1x MO17 (Meisjes B-junioren), 1x MO15 (Meisjes C-junioren), 1x MO13 (Meisjes D-pupillen), 1x MO11 (Meisjes E-pupillen), 2x G-teams, 9x Seniorenteams.
  • Vorig jaar vertrokken er twee jeugdspelers naar Vitesse en na dit seizoen gaan er nogmaals drie spelers naar Arnhem. Er doet zich de unieke situatie voor dat er volgend seizoen maar liefst vijf Alphense Boys spelers bij Vitesse onder 16 jaar gaan spelen. We kunnen het dus bijna de ''Vitesse Boys'' gaan noemen. Die vijf spelers (Van links naar rechts Yassin Oukili, Aron Sieders, Joey Kesting, Yassin Yasini en Brend Leeflang) gingen onlangs na afloop van een oefenwedstrijd tussen Vitesse C1 en Alphense Boys C1 (1-3 voor Alphense Boys C1 !!!) even samen op de foto.
  • Tijdens de talentendag van 24 februari jl. ontvingen wij ruim 200 deelnemers die in aanmerking wilden komen voor het hoogste selectieteam, van hun geboortejaar bij Alphense Boys voor seizoen 2016-2017. Hiervan mochten tenslotte 45 spelers terugkomen voor een echte stageperiode om hen te vergelijken met onze eigen spelers. Uiteindelijk bleek in de afgelopen weken dat daarvan 19 spelers ook echt een plek hebben gekregen in een selectieteam van Alphense Boys voor het komende seizoen. Een prima resultaat.
  • De familiedag, waarbij de spelers een wedstrijd spelen tegen hun familieleden en trainers en leiders, was weer uitermate gezellig. Vijftien jeugdteams van Alphense Boys maakten gebruik van deze gelegenheid. Wat zullen de vaders en moeders een spierpijn hebben gehad de afgelopen dagen! Maar leuk was het zéker en er is veel gelachen. Dit blijft toch ieder jaar weer een gezellig afscheid van het voetbalseizoen.
  • Op zondag 21 augustus a.s. wordt het ''Jens Toornstra toernooi'' weer bij Alphense Boys gehouden. Dat is de traditionele start van het seizoen voor de F en E-pupillen met het grootste eendaagse pupillentoernooi van Nederland. Maar liefst 135 teams zullen de dag te gast zijn bij Alphense Boys. U begrijpt dus dat we op die dag veel hulp kunnen gebruiken. Als u ons wilt helpen, meldt u dan even bij Paul.Bahlmann@hetnet.nl
  • Het 9e Rinus Michels toernooi dat georganiseerd werd bij Alphense Boys, is gewonnen door AFC. In totaal behaalden de A1, B1 en C1 van AFC 32 punten. Alphense Boys legde beslag op de tweede plek met 26 punten. Zowel in de poule van de A1, als B1 als C1 werd AFC eerste.
  • Alphense Boys heeft een samenwerkingsverband met vijf andere amateurclubs: ASW, FC VVC, ESTO, AVV Alphen en Nieuwkoop. Wellicht komt daar binnenkort DOSR nog bij. Jaarlijks organiseren wij vier bijeenkomsten op verschillende vlakken voor de samenwerkende amateurverenigingen, maar organiseren wij gezamenlijk ook cursussen (pupillen trainerscursus, scheidsrechterscursus, Meulensteencursus).
  • De afgelopen twee seizoenen hebben alle trainers gebruik kunnen maken van ''Mijn voetbaltrainer.nl'' Alle F, E en D-trainers krijgen een code waarmee ze kunnen inloggen op dat videosysteem en kunnen dan iedere week twee geweldige jeugdtrainingen zien voor hun team (op beeld en gericht op de leeftijd van hun team) en het op papier uitprinten. Binnen 5 minuten is dan de voorbereiding van de training voor jouw team gepiept.
  • Tevens waren er het afgelopen seizoen diverse bijeenkomsten waar iedereen zijn voordeel uit kon halen (onderwerp positief coachen van de KNVB, startbijeenkomst, trainersclinics o.l.v. Dennis v/d IJssel) Ook konden alle teams op verzoek een selectiespeler of selectietrainer als gasttrainer uitnodigen en daar is flink gebruik van gemaakt.
  • Joep Deben (11 jaar) uit de E-Top van Alphense Boys, is de grote winnaar geworden van het 53ste Sportweekend van Alphense Boys, het traditioneel afsluitende weekend van de F, E en D-pupillen (250 deelnemers) van Alphense Boys. De penaltyfinale werd gewonnen door het enige meisje dat de finale haalde, de 12-jarige Tess van de Wetering uit de MD1.
  • Gelukkig beschikten wij het afgelopen seizoen weer over veel leiders en trainers die er ook bij de lagere teams een hartstikke leuk voetbalseizoen van hebben gemaakt.
  • Op sommige terreinen komen wij nog vrijwilligers tekort en we doen dan ook een dringend beroep aan alle ouders en familieleden van voetballende kinderen om zich voor welk 'baantje' dan ook beschikbaar te stellen. Het plezier dat uw zoon/dochter aan voetballen bij Alphense Boys beleeft, komt niet zomaar tot stand. Daar zijn honderden vrijwilligers voor nodig. Vooral de barbezetting is altijd op zoek naar enkele vaste medewerkers, vooral op de doordeweekse avonden en op de zaterdag.
  • De jeugdopleiding van Alphense Boys blijft voor vele regionale talentvolle jeugdspelers de springplank om wellicht het betaalde voetbal te halen. Het afgelopen seizoen kreeg de jeugdafdeling van Alphense Boys 54 uitnodigingen van 12 verschillende BVO's voor stageverzoeken voor jeugdspelers van Alphense Boys.
  • Uiteindelijk maken 14 spelers het komend seizoen de overstap van Alphense Boys naar een proforganisatie. Vorig seizoen waren dat er twaalf. Alphense Boys is daar trots op en levert talentvolle spelers graag af op een hoger niveau. Iedereen die de kans krijgt en wil, moet nu eenmaal op een zo hoog mogelijk niveau gaan spelen om zich te kunnen ontwikkelen.
  • De afgelopen 5 seizoenen gingen 56 jeugdspelers vanuit Alphense Boys naar een BVO nadat ze slechts één of twéé jaar bij Alphense Boys speelden. Hiermee bewijst de jeugdopleiding van Alphense Boys zich als springplank voor talentvolle jeugdspelers die bij hun eigen club op een lager niveau speelden en binnen no-time via de juiste trainings en wedstrijdprikkels) opvielen bij de BVO scouts.
  • De volgende 14 spelers spelen volgend seizoen bij een jeugdopleiding van een profclub:
  • Aron Sieders (C1) Vitesse, Yassin Oukili (C1) Vitesse, Yassin Yassini (C1) Vitesse, Ronaldo Lima Duarte (A1) FC Utrecht, Roan Veenbrink (E-Top) FC Utrecht, Jesse Reer (E-Top) Excelsior, Amin Zaanani (F1) FC Utrecht, Ceyhun Sabaoglu (B2) Vitesse, Sam Pak (D1) Feyenoord, Mike Mulder (C1) ADO Den Haag, Edon Fetahi (B2) Feyenoord, Dario Lovecchio (A1) Almere City, Redouan Boutachekourt (B2) Heerenveen, Faris Lassgaa (F-league) Feyenoord.