• Woensdagnieuwtjes

  Het Jens Toornstra toernooi op zondag 21 augustus is bomvol. We ontvangen die dag 135 E- en F-teams en dat betekent dat we 1.350 spelers te gast hebben, plus ongetwijfeld vele familieleden. Dat belooft een gezellige drukte te worden.

  • TOTAL, het tankstation bij winkelcentrum Ridderhof, heeft zich als sponsor aan het Jens Toornstra Toernooi verbonden en zal deze dag gebruiken als kick of voor de TOTAL Club-actie. Daarmee spaar je voor mooie cadeaus. Daarnaast spaar je voor Alphense Boys, want voor elke liter brandstof ontvang je een clubpunt. Aan het einde van het volgende seizoen worden die punten omgezet in euro's voor de Boys.
  • De spelers van de A1 en A2 zullen alle wedstrijdjes fluiten. Op die dag kunnen we iedere hulp gebruiken. Wil je helpen, mail dan even naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl.
  • Het toernooi boekje is bijna af. We willen graag nog een interview met Jens Toornstra plaatsen en dat zal Nic Verwoerd waarschijnlijk ergens volgende week afnemen. Daarna versturen we de boekjes per email naar de deelnemende verenigingen/teams.
  • Op zaterdag 9 juli is Eep Bahlmann op 90-jarige leeftijd overleden. Zij was de moeder van o.a. Paul (TC) en Frans (ass. trainer A1) en de vrouw van de twee jaar geleden overleden Frans Bahlmann, die ruim 20 jaar in Boys 1 speelde en erelid was van Alphense Boys.
  • Eep Bahlmann was, samen met haar man, tot 20 jaar geleden een trouwe supporter van de wedstrijden van Boys 1, waar haar zonen Frans en Paul in speelden en waarvan Paul later trainer werd. Bij zowel de thuis- als de uitwedstrijden waren ze aanwezig, totdat hun gezondheid dat niet meer toestond. Vrijdag om 13.00 uur is er een eucharistieviering in de H. Bonifatiuskerk, waarna de begrafenis zal zijn op het naastgelegen kerkhof.
  • Alphense Boys 1 opent de competitie in het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Poortugaal. Daarna volgen twee uitwedstrijden tegen Leonidas en VOC, daarna speelt ons vlaggenschip thuis tegen VELO 1.
  • Alphense Boys 1 start het seizoen op donderdag 28 juli met de eerste training (20.00 uur). Dat is dus al morgen over twee weken!
  • De trainingen voor alle teams starten weer op maandag 22 augustus, wanneer ook de scholen weer beginnen. De selectieteams starten begin augustus met de training. Zie bewaarnummer op de website.
  • De renovatie van de keuken in de kantine van Alphense Boys vordert gestaag.
  • Vorige week donderdag is de Algemene Ledenvergadering van Alphense Boys gehouden. Hier is de begroting voor het seizoen 2016-2017 gepresenteerd en de leden gaven daar na de nodige toelichtingen hun akkoord op.
  • Het voorstel om de contributie te verhogen werd aan het begin van de presentatie van de begroting ingetrokken. Op basis van de meest recente cijfers, onder meer over de resultaten in de kantine en het ledenaantal, bleek een hogere contributie op dit moment niet nodig om een sluitende begroting op te kunnen stellen.  

  Voetbalvakantieweek

  Tijdens de zomervakantie organiseert Alphense Boys in samenwerking met voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek een voetbalvakantieweek voor jeugdspelers uit Alphen aan den Rijn en omgeving. Er is een 4-daags en een 2-daags programma op 8, 9, 11, 12 augustus in Alphen aan den Rijn.

  Het programma start om 09.30 uur en eindigt 15.30 uur. Inschrijven kan via de website www.decompletetechniek.nl. Tijdens deze week staat plezier voorop, maar kinderen maken ook een grote stap in hun voetbalontwikkeling. 

  Het programma bestaat uit techniektraining, spelvormen, loopcoördinatie, partijvormen, voetbalcircuit en natuurlijk een toernooi.  Kinderen ontwikkelen een betere voetbalcoördinatie en snelheid; verbeteren de basistechnieken passen, aannemen en afwerken onder druk van een tegenstander. Daarnaast leren ze aanvallen, verdedigen en omschakelen binnen afwerkvormen en partijspelen. En natuurlijk zijn er ook leuke spelvormen  zoals voetvolley, penalty-king en dropkikker.

  Alle jeugdspelers uit de regio vanaf 6 jaar zijn van harte welkom. Het maakt niet uit bij welke vereniging ze spelen en ook kinderen die niet op voetbal zitten, zijn van harte welkom.  Het 4-daagse programma kost 99 euro, het 2-daagse programma kost 59 euro (inclusief lunch).

  Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek bestaat bijna 10 jaar, werkt in West- en Zuid-Nederland, geeft voetbalcursussen, organiseert voetbalevenementen en ondersteunt bij voetbalverenigingen kader, trainers, keepers en trainers.

  De Complete Techniek is gevestigd in Alphen aan den Rijn en eigendom van Dennis van den IJssel. Eerder trainer/coach bij Ajax en ADO Den Haag, in bezit van TC 1 en op dit moment hoofdtrainer van Hoofdklasser Jodan Boys uit Gouda.