• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Alphense Boys D1 op drempel van 1e divisie

Alphense Boys D1 kan komende zaterdag (21 april) kampioen worden van de 2e divisie en na vier jaar terugkeren op het hoogste landelijke niveau (de 1e divisie). Vandaag wonnen de A1, B1 en B2 allen met 3-2 en alle drie de teams kwamen terug van een 2-0 achterstand! De C2 won afgetekend van FC Zoetermeer. Op de foto Jayden Daleman die een van de 7 goals scoorde. De C1 was vrij. De D2 oefende en de E-Top won met 5-1.

Alphense Boys 19-1 smaakte eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. In Voorburg werd degradatiekandidaat Forum Sport met 2-3 verslagen. Toch begonnen de mannen van trainer Jonathan Jonk wéér slap en tam aan het duel. Al na één minuut stonden ze weer met 1-0 achter na een kopbal.  In de 18e minuut werd het zelfs 2-0 toen de spits werd vrijgelaten op de 16 meter en die kon zonder weerstand afronden. Gelukkig volgde een minuut later al eer de aansluitingstreffer. Mike Bavelaar leverde de voorzet af die door Said Hamulic net voor de uitkomende keeper werd binnengekopt (2-1).

• De A1 spelers werden daarna scherper en zette Forum Sport onder druk. In de 29e minuut begon Wessel Meiring aan een dribbel die hij besloot met een knap schot met zijn linkerbeen in de verre hoek (2-2). Edin Bibuljica schoot vervolgens net naast.

• Na rust bleef de A1 de druk op Forum Sport houden. Said Hamulic schoot op de lat, en kunstje dat Floris Hazenberg even later zou evenaren. In de 63e minuut werd een strakke corner van Mike Bavelaar bij de tweede paal kiezelhard binnengekopt door Jerremy Haarmans , zie foto boven(2-3). Daarna moesten enkele corners overleefd worden en dat lukte. Uiteindelijk was de overwinning gewoon verdiend en werd de A1(na een belabberde beginfase) op tijd wakker, werkten hard en pakten de volle drie punten. Volgende week zaterdag speelt de A1 om 15.15 uur thuis tegen Fortuna Sittard A1.

12. Baronie 19-1                                    14-9

Alphense Boys 17-1 moest het vandaag opnemen tegen Almere City B1. Vooraf stonden beide ploegen op een gedeelde tweede plaats op een punt achterstand van koploper AFC B1. Direct vanaf het eerste fluitsignaal in het prachtige stadion van Almnere, had de B1 het moeilijk. Almere City heeft een prima ploeg met vooral voorin spelers die het verschil kunnen maken. Na vier minuten ontsnapte de rechtsbuiten aan de aandacht,  zijn voorzet kon nog gekeerd worden door keeper Emiel van Vliet maar in de rebound was hij kansloos (0-1). Daarna volgde een periode waarin het spel op en neer golfde en beide ploegen goed voetbal lieten zien. Alphense Boys maakte vooral gebruik van de vrije man op de flanken terwijl Almere vooral in de omschakeling er snel probeerde uit te komen. Younes Bouhamed was het dichtst bij de gelijkmaker. Een goede voorzet over de grond van Nino Noordanus viel voor zijn voeten maar zijn goed ingeschoten bal kon nog net gekeerd worden.

• In de 23ste minuut viel de goal aan de andere kant. Bij wederom een omschakel moment werd opnieuw de rechtsbuiten gelanceerd, deze passeerde zijn directe tegenstander en schoot de bal hard en hoog binnen. Daarna hield Emiel de B1 in de race door in een 1 tegen 1 situatie als winnaar uit de bus te komen. Vlak voor rust had de spanning terug kunnen komen. Een vrije trap werd door de sterk spelende Frank vd Hoorn terug gekopt maar de inzet van Nino Vittali was net te zacht om de keeper te verrassen.In de rust werd er afgesproken om niet op te geven en te gaan voor een beter resultaat. Dat leidde al direct tot een goede kopkans voor Frank maar zijn inzet werd knap uit de hoek gehaald. Daarna raakte de goed leidende scheidsrechter geblesseerd waardoor een korte pauze werd ingelast. Nadat een nieuwe scheidsrechter was opgetrommeld werd het spel hervat. Almere leek in de volgende fase het spel te willen beslissen. Maar beide kopballen werden knap door Emiel uit de hoek gehaald. De laatste 20 minuten waren doldwaas en niet in een verslag te beschrijven. De B1 kwam in de 62ste minuut terug tot 2-1. Een goede voorzet van Hamza Ezzemmouri werd door Nick Broekhuizen via de binnenkant van de paal binnen gekopt.

• Hierna werd het offensief doorgezet en tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Younes Bouhamed gaf de bal over de grond voor waarna Nick de bal voor zichzelf opwipte en met een omhaal de bal prachtig binnen werkte. Nog geen minuut later was Almere weer aan zet. Een overtreding binnen de 16-meter betekende een penalty. Maar Emiel maakte zijn naam als penalty killer waar door de penalty met een prachtig reflex te keren.

• Het slotakkoord was voor de boys een te korte terugspeelbal werd door Nick veroverd waarna hij oog in oog met de keeper rustig bleef en de bal vakkundig hoog in het doel schoot. Een echte hattrick van Nick Broekhuizen en de winnende goal (2-3). Hierna volgde nog enkele zenuwslopende blessuretijd minuten maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Een overwinning waar veel mensen in de rust niet meer op gerekend hadden. Maar wàt een karakter en vechtlust heeft de B1 vandaag op de mat gelegd met uiteindelijk een fantastische beloning: 3 punten. Hopelijk geeft dit een boost om komende week een goede voorbereiding neer te zetten want volgende week wacht met AFC B1 opnieuw een topploeg (de koploper) van de 1ste divisie, thuis om 15.15 uur

8. JVOZ 17-1                            10-2

Voor Alphense Boys 17-2 stond vandaag - tot op dit moment - misschien wel dé belangrijkste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma tegen naaste belager Gemert B1. Vandaag stond er voor beide teams zeker spanning op de wedstrijd. Alphense Boys B2 begon behoorlijk aan de wedstrijd en wist met enkele inspeelpasses van Yassine Bachar en Steven Overduin de middenvelders Samir el Messaoudi, Lars Verzaal en Max van Hees te bereiken. Na 16 minuten spatte een schot van 20 meter van Nabil Sayadi op de bovenkant van de lat uiteen. Toen braken er dubieuze minuten aan. In de 22' minuut brak Mohaned Osman bij een kopduel zijn neus. Dat leverde vooral veel bloed op en duizeligheid. Onderzoek in het ziekenhuis zal meer duidelijkheid daarover moeten geven vanmiddag. De Boys stonden nog niet goed georganiseerd, want na 23 minuten spelen viel een hoekschop voor het doel van Alphense Boys B2 en deze werd binnengekopt door een speler van Gemert B1: 0-1. Eén minuut later was de organisatie nog steeds zoek. Diverse Boys- spelers werden eenvoudig uitgespeeld. Uiteindelijk speelde de centrumspits van Gemert B1 de bal breed naar de linksbuiten. Hij raakte de bal volledig verkeerd, maar zag desondanks de bal in het doel rollen achter Ot v/d Last: 0-2.Hierna probeerde de Boys met enkele hoekschoppen en voorzetten gevaarlijk te worden. Eén minuut voor rust belandde een verre inworp van Steven Overduin diep in het strafschopgebied van Gemert B1. De bal werd weg gekopt, maar belandde voor de voeten van Lars Verzaal. Hij bedacht zich geen moment en pakte de bal gecontroleerd uit de lucht. Het speeltuig verdween laag en onhoudbaar langs de keeper van Gemert B1.

• In de tweede speelhelft probeerde Gemert B1 met een instelling van: 'als we maar niet verliezen' de wedstrijd dood te maken. Het liep achteruit en probeerde veel te duelleren in de laatste linie. Dat deden ze goed. Aan de rechterkant wist Samir el Messaoudi enkele keren door inspeelpasses goed de ruimte te zoeken bij Nabil Sayadi. Met wat dribbels en vervolgpasses kwam daar gevaar vandaan. Aan de linkerkant speelde Yuval Checkley als vleugelverdediger een ijzersterke tweede speelhelft. Heel sterk in de duels en enkele goede tackles op de bal. Ondanks de goede intenties kwamen de Boys niet tot onwijs grote uitgespeelde kansen. Schoten van Taner Bayram en Dyrell Donor leverde niet het gevaar en dus de ó zo gewenste treffer

• Na 68 minuten spelen kwam de bal bij Max van Hees terecht. Hij moest het doen met enkele inspeelpasses, waarbij er continue een directe tegenstander in zijn rug zat. Hij kaatste de ballen steeds knap af op een teamgenoot, maar echt vrij werd hij niet gezet voor het doel van de tegenstander. Dat moment kwam er toch. Op 25 meter van het doel van de tegenstander kon Max van Hees wegdraaien. Een kap en een sleep beweging langs twee verdedigers zorgde ervoor dat de bal vrij kwam de te liggen voor zijn linkerbeen. Hij schoot uit de tweede lijn de bal zuiver over de grabbelende handen van de Gemert keeper: 2-2. Na 70 minuten belandde de bal op rechts bij Junior Sonowo. Hij versnelde langs zijn directe tegenstander en leverde een lage, maar perfecte voorzet op maat af bij…. Max van Hees! Hij zette zijn loopactie op tijd in, kwam voor zijn tegenstander, maar niet voorbij de eerste paal en juist daardoor kon hij de bal binnen schieten: 3-2. Een fantastische comeback.

• Helaas viel vlak daarna de goede spelende Yuval Checkley met een op het oog serieus lijkende hamstringblessure uit. Zijn vervanger was Salax Mahamud en kwam in de eindfase nauwelijks in de problemen. Gemert B1 drong nog aan, maar de aanvoerder van de Eindhovenaren kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart en dus moest hij vroegtijdig het veld verlaten. Echt in de problemen kwamen de Boys niet meer en zo is de hoop op rechtstreekse handhaving in de landelijk 2e divisie voor dit 1e jaars B- junioren team meer dan levend.

Een onwijs belangrijke overwinning en volgende week wacht de volgende kraker in Rotterdam tegen naaste concurrent Alexandria '66 B1. Een moeilijke opgave, want eerder dit seizoen werd er met 1-2 verloren van de Rotterdammers. De wedstrijd vangt dan aan om 12.45 uur.

12. Gemert 17-1                       16-15

Alphense Boys 15-1 was vrij van competitie. Volgende week zaterdag speelt de C1 om 13.00 uur de topper (nummer 2 tegen nummer 3) tegen DWS, thuis om 13.00 uur

12. Go Ahead o15                     19-9

Alphense Boys 15-2 moest vorige week, na het schlemielige 3-3 gelijkspel, afscheid nemen van de titelaspiraties, maar werd er wel de focus gelegd op het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Dat betekent minimaal een 3e plek en eventueel nog zicht op plek twee. Vandaag was Zoetermeer de bezoeker. Deze wedstrijd tegen hekkensluiter van de competitie, zou vooraf geen moeilijk wedstrijd worden. Aan de uitslag van 7-0 blijkt dat ook niet. De nadruk werd vooraf vooral op het aanvallen gelegd. Na het eerste fluitsignaal hadden de boys moeite om de ruimtes te zoeken en de vrije man te vinden. Slordige passes hadden het overwicht. Zoetermeer kon geen potten breken en kwam slechts tot één schot op doel in de eerste helft. Het duurde tot de 18e minuut voor de boys de score opende. Thierry kon uit een corner van Niels de bal bij de 2e paal binnen koppen. Via een goede stuiter eindigde de bal in de verre hoek.

• Vijf minuten later was het Niels Noordhoek, die als kersverse aanwinst van ADO Den Haag o15, zelf die de bal van ongeveer 30 meter in de kruising schoot en de 2-0 op het scorebord liet verschijnen. De Boys gingen door met aanvallen en creëerden behoorlijk wat kansen. In de 30e minuut ontstond er een scrimmage voor het doel van Zoetermeer na een corner van Niels. De scheidsrechter floot voor een penalty. De reden van deze penalty is nog steeds een raadsel, maar oud Zoetermeer speler Yousef durfde het aan op achter de bal te gaan staan. Zonder twijfel schoot hij de bal hard in de rechterhoek, 3-0.

• Na rust werden er twee wissels gedaan en werd de formatie is aanvallender neergezet. We gingen 3-4-3 spelen met twee aanvallende buitenste middenvelders. Hier plukten wij meteen de vruchten van, want het regende kansen. Het is een wonder dat er ‘’slechts’’ 4 doelpunten vielen in de 2e helft. Jayden Daleman was continue de vrije middenvelder en kon in de 40e minuut opstomen via de zijkant naar binnen en de mooiste aanval van de wedstrijd opzetten. Hij ging twee man voorbij om vervolgens de combinatie aan te gaan met Bujo die Jayden vrij voor de keeper zette en de bal simpel langs de keeper schoof. Drie minuten later mocht Bujo ook aantekenen voor een doelpunt. Een hoge verre corner van Niels vloog over de keeper heen, op het hoofd van Bujo.

• In de 53e minuut stond wederom Bujo aan de basis een goal. Een goede individuele actie in de 16, waar hij drie verdedigers en de keeper van Zoetermeer mee bezig hield. Hij passte de bal naar Jelle die de bal in het lege doel kon tikken. Vervolgens kon Bujo zelf van heel dichtbij nog de 7-0 maken. Een prima wedstrijd, met goede aanvallen en een prima kwaliteit in het opzetten daarvan. Via deze link zijn de prachtige wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf te zien: https://flic.kr/s/aHsmiLVLKa

12. Fc Zoetermeer 15-1               18-5

Vandaag stond voor Alphense Boys 13-1 de uitwedstrijd in Haarlem tegen de Koninklijke HFC op het programma. Na de ontsnapping van vorige week en de bekernederlaag tegen Heerenveen wisten de mannen van trainer Sander van der Kleij  dat zij uit een ander vaatje moesten tappen. Echter was de eerste kans voor de thuisploeg. De grote spits kreeg de bal voor zijn voeten maar de prima keepende Mike Heisterkamp (hij verving de geblesseerde Niels Gehlen) pakte de bal goed.

• Enkele minuten later was Jarno vd Broek, een van de uitblinkers vandaag, scherp en veroverde de bal. Hij stuurde Noah Gesser in de diepte en hij bleef zoals altijd kalm en schoot de 0-1 op het bord. Enkele minuten later werd de vrije bal van Evan Schens afgeslagen en kwam de bal terecht bij Aldo Jager, die schoot net als vorige week hard en hoog binnen en deze keer met links, 0-2. Tussendoor had de aanvoerder van HFC een levensgrote kopkans maar hij knikte over. Vlak voor rust was er een mooie opbouw op eigen helft en de bal kwam bij Wessel Kooy, hij stuurde Noah Gesser diep en Noah bleef rustig en schoof de 0-3 binnen.

• Tijd voor de limonade. Na rust was Adil Bizih vrijgespeeld en werd in zijn rug gelopen, penalty. Specialist Wessel Kooy schoot raak en bracht de stand op 0-4. Alphense Boys bleef aanvallen en hadden een aantal mooie momenten die net niet werden omgezet in een goal. De 0-5 kwam na een pass van Adil Bizih die Noah Gesser vrij voor de keeper zette en Gesser scoorde zijn derde doelpunt van vandaag. De 6-0 kwam na een vrije trap van Joep Deben die door Jarno vd Broek knap ingekopt werd. Enkele minuten later was het opnieuw Jarno vd Broek die zijn totaal op twee bracht, 0-7.

• Er werden nog wat kansen gemist door Aldo Jager, Adil Bizih en Jarno vd Broek maar de manier hoe de kansen gecreëerd werden was genieten geblazen.  Na afloop kregen ze te horen dat concurrent AFC'34 D1 volkomen onverwachts had gelijkgespeeld tegen nummer laatst Buitenveldert D1 (2-2). Dat betekent dat Alphense Boys D1 komende zaterdag (21 april) al kampioen kan worden van de 2e divisie en dus kan promoveren naar de landelijke 1e divisie. Een overwinning op Buitenveldert D1 is dan genoeg (thuis om 11.00 uur op het hoofdveld). Komt dat zien!

12. Buitenveldert 13-1                            18-8

Alphense Boys 13-2 was vandaag vrij van competitie wegens een droevig sterfgeval bij tegenstander Katwijk en speelde een oefenwedstrijd tegen Capelle o13 (andere hoofdklasse). Vanaf het begin trok Alphense Boys het initiatief naar zich en gaf dit heel de wedstrijd niet meer uit handen, echter stond er aan het einde van de wedstrijd wel een 2-2 op het scorebord. Vooral het benutten van de gecreëerde mogelijkheden bleek vandaag erg lastig. Via de mee opgekomen Tommie Koster werd het na 8 minuten 0-1 en op aangeven van Dahli Jordense schoof Tim van Veen de bal langs de keeper (0-2).

• Kort hierna scoorde Capelle tegen na een slippertje rondom de middenlijn. Halverwege de 2e helft scoorde Capelle de gelijkmaker uit een tegenaanval. Compliment voor de ploeg is dat ook na deze gelijkmaker ze met een heel goede reactie kwamen, want ondanks de tegenslag bleven ze geduldig en voetballend de juiste dingen doen. Wel zijn we van mening dat we het onszelf onnodig lastig maken door niet vaker de mogelijkheden om te zetten in goals. Aanstaande dinsdag speelt de o12 een oefenwedstrijd tegen Meerburg o13 en volgende week wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Nootdorp o13 (om 08.30 uur).

12. Rijnsb. Boys 13-1                              18-5

Alphense Boys 12-1. Nog niet zo heel lang geleden kwam de Betrokken Spartaan naar Alphen voor een bekerwedstrijd tegen de E-Top. Die wedstrijd werd met 1-3 door onze jongens verloren. Vandaag staat dezelfde tegenstander op het programma, tijd voor revanche! Het is een vertrouwd beeld, de E-Top schiet uit de startblokken. Na twee  minuten speelt Joshua van der Winden een corner naar Senne Steijlen die onberispelijk binnenschiet, 0-1. Volledig terecht, Spartaan is nog niet op onze helft geweest. We hebben overwicht, combineren goed en vinden telkens de vrijstaande man. Dat resulteert in de 19e minuut voor de 0-2, wederom door Joshua en Senne. Joshua speelt Senne Steijlen (zie foto) diep, die omspeelt mooi de keeper en tikt binnen. 0-2.

• Met de rust is lekker, maar we moeten scherp blijven want dit is niet genoeg. In de rust eten we een banaan en drinken de limonade. Spartaan geeft inderdaad niet op. De aanvallende intenties worden vanaf de eerste minuut  in de 2e helft duidelijk. Wat langere ballen en een extra spits moeten er voor zorgen dat zij snel de aansluitingstreffer maken. Wij scoren echter al na 5 minuten de 0-3 en doen daarmee de wedstrijd op slot. Opnieuw is het Joshua die Senne bedient en na wederom een mooie afronding blijven de punten bij de Boys. Dat is lekker, maar er zijn nog 20 minuten te spelen. In de 44e minuut maakt Julian gebruik van zijn snelheid en stoomt aan de linkerkant op. Zijn voorzet beland bij Thijs die zonder nadenken de 0-4 binnen knalt. Dat is een lekkere goal en de koppies bij De betrokken Spartaan gaan steeds meer hangen. Een enkele speler loopt zelfs huilend van het veld, het zit hen deze morgen niet mee. Er is toch nog een sprankje hoop als Spartaan de 1-4 binnen tikt. Even staan we achterin niet goed op te letten en prompt valt de bal achter Nigel, die overigens een prima wedstrijd heeft gekeept. Aan deze goal kon hij niet veel doen. Het slotakkoord is echter weer voor de Boys. Joshua (zie foto onder) geeft zijn 4e assist van de wedstrijd op Thijs, die de keeper te snel af is en mooi met links binnenschiet, 1-5.

• Een mooie en terechte overwinning waardoor de E-Top bovenin de competitie blijft meedraaien. Komende dinsdag oefent de 12-1 om 18.30 uur thuis tegen Zwaluwen Utrecht. Volgende week zaterdag is de E-Top vrij, op 28 april spelen we een uitwedstrijd tegen FC 's Gravenzande JO12-1.

De uitslagen in de hoofdklasse van de 12-1

Betrokken Spartaan 12-1 - Alphense Boys 12-1          1-5

Barendrecht 12-1 - Maense 12-1 3-0

HVV 12-1 - VOC 12-1         1-1

Jodan Boys 12-1 - Nieuwerkerk 12-1     2-1

VEP 12-1 - Westlandia 12-1         1-2

De stand in de hoofdklasse van de o12-1

1. Westlandia 12-1                                       6-16