• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Het prachtige bekeravontuur van Alphense Boys D1 is gisteravond (dinsdag) ten einde gekomen. Na eerder o.a. FC Groningen, Excelsior en Sparta Rotterdam D1 te hebben uitgeschakeld, moest de ploeg van trainer Sander v/d Kleij gisteren zijn meerdere erkennen in Heerenveen D1 die met een verdiende 1-3 overwinning weer de verre reis naar Friesland mocht ondernemen. Pas in de tweede helft kon de D1 er weer een wedstrijd van maken en het werd nog even spannend toen Jarno v/d Broek met een kopbal de 1-3 aantekende.

     

  • Ondanks aandringen werden er echter geen noemenswaardige kansen gecreëerd en lag spits Noah Gesser ''aan de ketting'' bij het sterke verdedigingsduo van Heerenveen.  Het was gezellig druk en de tribune was vrijwel vol. Jammer, maar nu gaat de volle focus natuurlijk op het kampioenschap. De prachtige  wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf zijn te zien via deze link: https://flic.kr/s/aHsmfRbJMi

  • Gioele Nicolaas (C1) heeft enkele dagen geleden de overeenkomst getekend met ADO Den Haag waar hij volgend seizoen dus gaat spelen. Gioele speelt dit seizoen pas voor het eerst bij Alphense Boys en speelde daarvòòr bij PSV.

  • Je kunt je eigen voetbalplaatje van de Hoogvliet-actie nu ook als poster laten afdrukken, of als mok of sleutelhanger bestellen. Een poster kost 9,95 euro (48x32 cm), een mok ook 9,95 euro en een sleutelhanger 5 euro. Heb je belangstelling? Mail dan de volgende gegevens naar secretaris@alphenseboys.nl:

    Naam:

    Team:

    Gewenste item: poster, mok en/of sleutelhanger

    Aantal per item:

    Telefoonnummer:

     Bestellingen dienen uiterlijk donderdag 12 april te zijn ingeleverd. Aflevering is dan vanaf 7 mei.

    Noussair Mazraoui (ex-Alphense Boys) heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot juli 2021. De Alphenaar maakt sinds vorige maand definitief deel uit van de A-selectie van Ajax,

    Dirk Kuijt wordt trainer van Feyenoord A1 (19-1) en laat dat team nu net in de voorbereiding op het volgende seizoen naar Alphense Boys komen!  Op zaterdag 18 augustus komt Feyenoord naar Alphen a/d Rijn voor een oefenwedstrijd tegen het nieuwe zaterdag 1 team van Alphense Boys.

    Pim van Zoest (A1) heeft zijn enkelbanden niet afgescheurd maar wel gescheurd/verrekt en heft mogelijk wat kraakbeenschade. Er is nog een kleine kans dat hij dit seizoen toch nog in actie komt voor Alphense Boys alvorens hij de grote plas oversteekt om na de zomer te gaan studeren en voetballen in Amerika.

  • Is Alphense Boys C1 toch nog in de race om het kampioenschap van de landelijke 1e divisie? Door de nederlaag van PEC Zwolle C1 is het verschil ineens nog maar één punt, maar heeft PEC nog wel een inhaalwedstrijd tegoed. Inmiddels is een plek bij de eerste vijf al verzekerd, waardoor de nieuwe C1 zich voor het volgende seizoen in ieder geval geplaatst heeft voor de nieuw te vormen 1e divisie ''hoog''.

    Alphense Boys D1 komt steeds dichter bij het kampioenschap van de 2e divisie en dus promotie naar de landelijke 1e divisie. Afgelopen zaterdag draaiden ze twee minuten voor tijd een 3-2 achterstand om naar een 4--3 overwinning. Als je dàt soort overwinningen boekt, dan wordt je kampioen!. De ploeg van trainer Sander v/d Kleij moet nog vijf wedstrijden spelen en heeft een voorsprong van acht punten.

    Stefan Huijsdens (ex-scheidsrechter en scheidsrechterscoördinator van Alphense Boys) heeft een zoon gekregen. Stijn is geboren op zaterdag 7 april en weegt 3150 gram. Kees en Tineke Huijsdens (ex-bestuursleden AB) zijn dus voor de 4e keer opa en oma geworden.

  • Er zijn nu 70 teams ingeschreven voor het Jens Toornstra toernooi van zondag 26 augustus. Dit is exclusief de Alphense Boys teams

    Op zondag 26 augustus 2018  organiseert Alphense Boys traditioneel het Jens Toornstra Toernooi, dat is het start toernooi voor pupillen onder 8 t/m onder 12 jaar ter voorbereiding op het voetbalseizoen 2018-2019. Inmiddels is het uitgegroeid tot het grootste ééndaagse pupillen voetbaltoernooi van Nederland.  Daar moet u bij zijn!

    We nodigen uw vereniging dan ook graag uit voor de onderstaande poules. Let u a.u.b. goed op de geboortejaren en het niveau en wacht niet te lang met inschrijven!

    Regio Zuid gaat op maandag 20 augustus weer naar school

    Regio Midden op maandag 27 augustus

    Regio Noord op maandag 3 september

     Net als voorgaande jaren hopen we hier weer een prachtig en gezellig spektakel van te maken.

    Bij de bevestiging van uw inschrijving krijgt u een voorlopige poule indeling. De échte poule indelingen worden pas later gemaakt en krijgt u begin augustus per email toegestuurd

    Wilt u dit intern doorsturen naar degenen die hier bij uw club over gaan? Als we voortaan een ander e-mailadres moeten gebruiken horen wij dat graag van u. 

    Alle o8, 09 en o10-teams spelen 6 tegen 6 op een kwart veld volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB

    • o10-teams met spelertjes geboren in 2009 - niveau hoofd- en 1e klasse

    • o10-teams met spelertjes geboren in 2009 - niveau 2e/3e klasse

    • o10-teams met spelertjes geboren in 2009 - niveau 4e klasse en lager

       

    • o9-teams met spelertjes geboren in 2010 – niveau hoofd- en1e klasse

    • o9-teams  met spelertjes geboren in 2010 – niveau 2e/3e klasse

    • o9-teams  met spelertjes geboren in 2010 – niveau 4e  klasse en lager

       

    • o8- teams met spelertjes geboren in 2011 – niveau hoofd- en1e klasse

    • o8- teams met spelertjes geboren in 2011- niveau 2e/3e klasse

    • o8 teams met spelertjes geboren in 2011 - niveau 4e klasse en lager 

       

      De o11 en o12-teams spelen 8 tegen 8 (volgens de richtlijnen van de KNVB) 

    • o11 teams met spelertjes geboren in 2008 – niveau hoofd/1e klasse

    • o11-teams met spelertjes geboren in 2008 - niveau 2e/3e klasse

    • o11 teams met spelers geboren in 2008 - niveau 4e klasse en lager

       

    • o12 teams met spelers geboren in 2007 - niveau hoofd/1e klasse

    • o12 teams met spelers geboren in 2007 - niveau 2e/3e klasse

    • o12 teams met spelers geboren in 2007 - niveau 4e klasse en lager

       

      We hebben poules van 9.00 uur tot 12.00 uur, 4 wedstrijden van 15 minuten

      We hebben poules van 13.30 uur tot 16.30 uur, 4 wedstrijden van 15 minuten

      Begin augustus hoort u of u in het ochtend of in het middag toernooi bent ingedeeld

      Inschrijven kan vanaf heden, via onderstaand email adres en wordt altijd bevestigd!

      toernooien@alphenseboys.nl 

      Bij inschrijvingen gaarne vermelden; nummer van het team - gewenst niveau - naam contact persoon – email adres – telefoonnummer.

       Afgelopen zaterdag liepen tijdens de wedstrijd tussen Alphense Boys A1 en MVV 1 ineens een paar eenden op het veld. Dat duurde niet lang!

  • De voetbalwedstrijd MSC/Amslod - Alphense Boys is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio.

    Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Programma thuiswedstrijden selectieteams zaterdag 14 april

    11.00 uur      AB 15-2 - Fc Zoetermeer 15-1

    13.00 uur      AB 17-2 - Gemert 17-1

    De lente is nu echt gekomen en afgelopen weekend was het dan ook gelijk druk op ons terras

  • Marwan Fennich (ex-Alphense Boys) gaat van avv Alphen volgend seizoen bij Argon voetballen.

    Reno van Heiningen (ex-Alphense Boys) gaat van DOSR volgend seizoen bij FC Rijnvogels spelen

    Zaterdag 1 zoekt grensrechter en verzorger

    “Het grote geraamte staat”, zegt John Cuvelier, die volgend seizoen samen met Ron Martin,  zaterdag 1 gaat trainen. “We hebben nog een paar spelers nodig en dan is de selectie rond.” Over de kwaliteit van zijn groep is hij meer dan tevreden. “Ik zou haast zeggen, een ongekend hoog niveau.”

    Opvallend is dat veel ‘verloren zonen’ volgend seizoen terugkeren: jongens die vroeger in jeugdselecties van Alphense Boys speelden en na diverse omzwervingen hun heil weer bij de roodwitten zoeken. “Dat zijn spelers die destijds door BVO’s en andere club zijn weggeplukt, maar daar hun draai niet konden vinden of gewoon weer bij Alphense Boys willen spelen omdat ze daar goede herinneringen aan hebben. In elk geval zijn het stuk voor stuk spelers die over veel talent beschikken. Ik vind dat we met dit materiaal direct moeten kunnen doorstoten naar de derde klasse.”

    Wat verder opvalt is dat geen van de huidige 019-1-spelers Cuveliers gelederen komen versterken. “Helaas moeten we van de KNVB beginnen in de vierde klasse en dat heeft veel deze jongens geen aantrekkingskracht. Ik begrijp dat, maar vindt het natuurlijk ook jammer.”

    Cuvelier zegt verder: “Alle faciliteiten zijn voor deze groep perfect geregeld. Denk aan kleding als  trainings- en wedstrijdtenue, spelen op het hoofdveld op zaterdag en op dinsdag en donderdag op kunstgras trainen. De staf moet nog op een aantal plekken worden ingevuld. We zoeken nog een assistent-scheidsrechter en een verzorger. Het is de bedoeling dat de verzorger er elke zaterdag bij is en optioneel op trainingsavonden. Ook kunnen we nog een paar spelers gebruiken, vooral in de aanval. Mensen die denken hiervoor in aanmerking te willen komen kunnen contact opnemen met Paul Bahlmann (Paul.Bahlmann@hetnet.nl)

    Vorig seizoen heeft JO13-3 de spandoekenwedstrijd gewonnen tijdens de finale van de nacompetitie. De prijs was een bal met handtekeningen van de spelers en een training van de trainer van Alphense Boys 1. Donderdag 5 april was het zover. Eli Wattimury heeft de boys en girl een leuke en leerzame training gegeven waarin de spelers veel lol hadden. De spelers waren na de training teleurgesteld dat de tijd al zo snel verstreken was. Nog vol enthousiasme en verhalen verzamelden de spelers zich zaterdag voor de wedstrijd welke ze vervolgens met een mooie 3-1 winst hebben afgesloten. Eli, bedankt voor de training!

  • Jens Toornstra werd afgelopen maandag speler van het weekend bij Voetbal Inside. Jens is langzamerhand weer in vorm aan het komen met deze bekroning als resultaat.

    Speel je in de JO-08, JO-09, JO-10, JO-11, JO-12 of JO-13 en heb je je nog niet ingeschreven voor het Sportweekend van 22 en 23 juni 2018, de traditionele afsluiting van het voetbalseizoen 2017-2018 voor de jeugd, doe dit dan snel. De Sprotweekend commissie is weer bezig om een spannend, spetterend en uitdagend programma te maken. Mis het dus niet. Inschrijvingen kunnen ingeleverd worden bij de bar.

    Angelo Roosberg (ex-Alphense Boys) komt volgend seizoen terug naar Alphense Boys en gaat in het zaterdag 1 team spelen. Eerder hadden zijn twee neven (Anthony en Sonsie Roosberg, zie foto) al besloten naar Alphense Boys te komen. Er gaan dus drie mannen met de achternaam Roosberg in zaterdag 1 spelen. Leuk

  • Ook Saad Elboutaybi (26) komt weer terug naar Alphense Boys en gaat in het zaterdag 1 team spelen. Saad was enige seizoen lid van de zondag A-selectie van Alphense Boys, maar blessures wierpen hem terug. Hij heeft nu weer zin om te voetballen en wil graag deel uitmaken van het nieuwe zaterdag team en daar successen mee gaan halen. Welkom terug

  • Op zaterdag 21 april is er weer BINGO bij Alphense Boys. De kantine is vanaf 19.00 uur open en de balletjes gaan weer rollen om 20.00 uur.

    De Gemeente Alphen a/d Rijn heeft een nieuwe machine aangeschaft waarmee ze de kunstgrasvelden makkelijker kunnen ontdoen van ongewenst vuil en met name de randen van de velden. Gisteren (dinsdag) hebben ze daarmee onze velden 1 en 2 schoongemaakt en het ziet er nu inderdaad hartstikke schoon uit. Alle oude sigarettenpeuken zijn nu weg en omdat wij inmiddels rookvrij zijn, hopen we dat we geen peuken meer zien.

    Thijmen Goppel (speelde 7 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys) staat nu al een paar weken achter elkaar in de basis van ADO Den Haag 1. Vorige week zondag zagen we hem belangstellend toekijken op de tribune van Alphense Boys naar zijn ex-ploeggenoten in Alphense Boys 1.

  • Michael Lipsius wordt volgend seizoen de nieuwe coördinator bij de trainingen van onze jongste jeugd op de woensdagmiddag. Hij volgt Edwin Kluivers op die deze taak 6 jaar tot volle tevredenheid heeft gedaan. Michael wordt in het nieuwe seizoen ook de trainer/coach van de nieuwe 13-2 van Alphense Boys.

  • Alphense boys JO17-3 speelde afgelopen zondag een vriendschappelijke wedstrijd  Llantwit Fardre o17  uit Engeland. De Engelse mannen waren ouder dan de jongens van Alphense Boys, maar de B3 boys liet zich niet aan de kant zetten dat resulteerde in de 1e helft tot een prima 2-1 voorsprong. De Engelse mannen bleven in de rust op het veld met alle supporters die ze bij zich hadden (dat waren er veel). Na de rust wist Alphense boys wat het te doen stond. Meestal heb je profijt dat je thuis speelt alleen nu, wegens de supporters van het Engelse team. leek het wel of zij thuis speelden. Na kansen aan allebei de kanten was het geluk aan Engelse zijden en werd het 2-2. Er werd steeds meer gezongen en in de laatste minuut maakte hun de 3-2. Toen barste het feest helemaal los en bleef het nog lang gezellig onrustig zowel op het veld als in de kantine. Leuke oefenwedstrijd met mooi weer.