• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Gisteravond (dinsdag) vond de keepersclinic van Feyenoord plaats bij Alphense Boys. Het werd een top-avond waar iedereen van genoten heeft. Het was een avond die speciaal georganiseerd werd voor alle keepers van de o10 t/m o15 (geboren 2003 t/m 2008) van Alphense Boys én de clubs waarmee Alphense Boys samenwerkt (ASW, avv Alphen, Esto, Nieuwkoop, DOSR en FC VVC)

     

  • Maar liefst 80 jeugdkeepers kwamen deze avond naar Alphense Boys toe en kregen, na een spectaculaire gezamenlijke warming-up, via zes verschillende stations zes leerzame oefenvormen  te verwerken die gegeven werden door de keeperstrainers van de genoemde amateurverenigingen én de vier Feyenoord trainers (Oscar Moens, Arjan v/d Kaj en Tim v/d Linden o.l.v. Patrick van Seeters, zie foto)

  • Feyenoord had geregeld dat iedere keeper met een prachtig certificaat naar huis ging en ook de keeperstrainers kregen een presentje.

  • De prachtige foto's van deze avond zijn gemaakt door Arjan de Graaf en te zien en te downloaden via deze link: https://flic.kr/s/aHsmibampt

  • Op dinsdagavond 10 april wordt om 18.00 uur bij Alphense Boys de kwartfinale van de landelijke beker gespeeld tussen Alphense Boys D1 en Heerenveen D1. Eerder in het toernooi schakelde Alphense Boys al FC Groningen D1, Excelsior D1 en Sparta Rotterdam D1 uit. Liefhebbers van jeugdvoetbal nodigen wij dan ook uit om deze prachtige wedstrijd (gratis) te bezoeken. Alphense Boys D1 is de huidige trotse koploper in de 2e divisie (ze spelen komende zaterdag thuis om 11.00 uur tegen Fortuna Wormerveer D1) en hoopt aan het einde van het seizoen te kunnen promoveren naar de landelijke 1e divisie. Zijn ze in staat nogmaals te stunten? Komt dat zien.

  • Tweedeklasser avv Alphen moet zondag 29 april de laatste drie minuten van het eerder gestaakte duel met TAC'90 uitspelen. De Alphense hekkensluiter begint op 29 april (op eigen veld) met een 0-7 achterstand. Dit lijkt op een typische ''computer beslissing'' van de KNVB.

    Alphense Boys o23 verloor vorige week met 5-1 van VVSB o23. De laatste 3 goals werden in de laatste 10 minuten gemaakt door VVSB. In de 1e helft stonden er acht 1e elftal spelers in van de zondagtak. Bij rust was het 1-0. Bij vlagen leuk gevoetbald. De 1e helft werden een aantal kansen gecreëerd waarvan we er zeker 1 hadden moeten maken. De 2e helft meer kunnen voetballen dan de 1e helft alleen door jeugdigheid kregen we domme tegendoelpunten tegen. VVSB scoorde vlak na rust de 2-0. Wij komen op 2-1 door een afstandsschot van Stanley. En in de laatste 10 minuten liepen ze uit.

    De Feyenoord Academy (Remco Heerkens) organiseert opnieuw een schitterend toernooi voor de F1 teams van de amateurclubs waarmee ze samenwerken. Dat gaat dit jaar gebeuren op zondag 3 juni op het heilige gras van De Kuip. Alphense Boys doet aan dit toernooi mee met de beste spelers van 2009 (onze huidige 10-2)

  • Pim van Zoest (A1 speler) heeft op dinsdag27 maart, toen hij meetrainde met het eerste elftal, zijn enkelbanden gescheurd. Het seizoen lijkt er voor hem op te zitten.

    Programma thuiswedstrijden selectieteams zaterdag 7 april

    09.00 uur      AB 13-2 - Rijnsburgse Boys 13-1

    09.00 uur      AB 12-1 - VEP 12-1

    11.00 uur      AB 13-1 - Fortuna Wormerveer 13-1

    13.00 uur      AB 17-1 - Go Ahead Eagles 17-1

    15.15 uur      AB 19-1 - MVV 19-1

    Bob Valkenburg , die geëmigreerd is naar Duitsland, was afgelopen zondag met zijn vrouw Els weer eens bij Alphense Boys. De club waar hij vijftien jaar voorzitter van was, volgt hij natuurlijk nog steeds op de voet via de website. Het gaat uitstekend met hem en hij woont naar volle tevredenheid in Duitsland.

  • In de afgelopen Paasdagen waren er 7 Alphense Boys teams aanwezig op een internationaal toernooi in o.a. Spanje, België en Groesbeek. De D2 won het toernooi om de Eastern cup door in de finale na strafschoppen te winnen van York City uit Engeland.

  • De B2 werd voor de finalepoule uitgeschakeld door de latere winnaar Espanyol, maar drong wel door tot de finale van het verliezerstoernooi en won die door het beter nemen van de strafschoppen.

  • De E-Top drong verrassend en heel knap door tot de finalepoule van het o13 toernooi maar kon uiteraard niet winnn van Zeeburgia D1 en AC Milan D1 en werd uiteindelijk heel goed 5e.

    Ook de 12-2 had te maken met tegenstanders die 1 of 2 jaar ouder werden en konden dus geen potten breken.

    De C1 speelde een gigantisch sterk bezet toernooi in Spanje (LLoret de Mar) en bereikte de knock out fase waarin het door een 1-0 nederlaag tegen Valencia C1 werd uitgeschakeld. En dat is natuurlijk geen schande.

    De 15-2 (C2) won het internationale toernooi in België.

  • Vanavond (woensdag 4 april)  komt NAC B1 op bezoek voor een oefenwedstrijd om 19.15 uur tegen Alphense Boys B1 en dat is een examen voor een trainer die de TC 1 cursus van de KNVB doet. Zijn coaching wordt dus beoordeeld door de docenten van de KNVB.

    De voetbalwedstrijd Alphense Boys - RKAVV is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen.

    Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Alphense Boys9-2 heeft afgelopen maandag GOUD gewonnen bij het UVS Kikkerpolder Toernooi 2018...!  De 9-2 heeft 3 van de 4 wedstrijden gewonnen.

    Samen met Spijkenisse JO9-4, 9 punten gehaald...! De JO9-2 had echter een betere doelpunten saldo hierdoor Kampioen geworden..Het team bestond vandaag uit 6 spelers, (Moatez, Nizar, Nour, Sebastian & Haidiën) versterkt door Jaspers Folkers (JO9-1)...Jasper dank hiervoor...!

  • Zondagavond landde Alphense Boys C1 met de vlucht HV 6788 uit Barcelona weer veilig op Eindhoven airport. Helaas is het al weer voorbij, maar iedereen heeft genoten van een geweldige ervaring met nagenoeg alleen maar hoogtepunten.

    Het begon afgelopen dinsdag bij aankomst op Barcelona Airport eerst nog ietwat krakkemikkig, want waar was de bus die ons naar Roses zou brengen?

    Met twee uur vertraging bereikten we toch ons hotel, waar we de rest van de week als een prof leefden. Ook de leeftijdgenootjes van Celta de Vigo, Valencia en Liverpool zaten bij ons in het hotel. We konden ook leren dat het profbestaan toch nog een stukkie strenger is dan spelen bij de Boys. We zagen echter ook dat we heel aardig meekonden met deze jongens.

    Op woensdag, donderdag speelden we de volgende wedstrijden:

    Alphense Boys - Adelaide (AUS)           5-0  eenvoudige overwinning

    Alphense Boys - Maccabi Haifa (ISR)    1-2 onnodig verlies door 2 counters

    Alphense Boys - UNO Sports (JAP)         7-0 na moeilijke eerste 10 minuten

    sloegen de Boys keihard toe

    Hierdoor werden we tweede in de poule waardoor we helaas al in een vroeg stadium een top ploeg troffen.

    In het prachtige station van UE Figueres (capaciteit bijna 10.000) werd na een spannende wedstrijd met 0-1 verloren van de latere finalist Valencia. Het was niet onverdiend, maar wel ongelukkig, want net toen iedereen dacht dat het op een penalty serie zou uitdraaien verdwaalde een voorzet van de nummer 3 (een Spaans international) van Valencia bij de verre paal in onze goal. Valencia een ronde verder, maar wij de complimenten van velen. Alphense Boys staat goed op de internationale kaart.

    Hoogtepuntje was ook dat een scout van het grote Everton de gegevens van keeper Rens vroeg. Onze sluitpost maakte een geweldige indruk op hem. Gaaf!!!!

    Toen we op zaterdag de beide halve finales gingen kijken, hadden we toch wel een beetje een naar gevoel, want wij hadden daar echt niet misstaan. Voor uw informatie de finale op zondag ging tussen Valencia en Celta de Vigo en Celta won deze wedstrijd met 0-1.

    Een kleine opsomming van onze overige belevenissen.

    - bezoek aan een speelhal

    - bezoek aan de grote opening met zang, dans, muziek en wedstrijd van de plaatselijke trots tegen Malaga onder 19

    - hangen op het strand

    - duiken in een koud zwembad

    - bezoek aan sauna

    - heel veel lekker eten in het hotel

    - Japanners slingeren bij het zwembad, hahaha

    - spelletjes en gamen

    - voetbalquiz

    - potje beachvoetbal

    - Leven als een prof

    - en ook nog heel veel van het betere chillwerk

    Hoogtepunten voor de meegereisde ouders waren legio.

    - vreselijk gelachen

    - het Keezenspel

    - onze Boys met alles wat ze deden

    - de optredens van Liverpool, waar wij als ouders eerste rang zaten

    - eieren zoeken op de kamer van Hein en Ediz

    - de uitdrukking ten minutes heeft een hele nieuwe dimensie gekregen

    - de Valencia spelers, die op hun eten moesten letten, maar op vaak geniale wijze toch heel veel pizza's wisten de eten, ze aten ze stiekem ergens anders of stopten de stukken in hun broekzak. toen ze wisten dat wij dit gezien hadden, ontstond er een leuke band met de jongens. Iedere keer als ze langskwamen legden ze een vinger op hun lippen en sisten ssstttt! geweldig!

    Het gewone leven gaat weer door met aanstaande zaterdag de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles weer op het programma. uiteindelijk doel is de tweede plek in de 1e divisie te behalen, maar wie weet wordt PEC Zwolle nog zenuwachtig.

    Rest mij u allen te bedanken voor uw bijdrage de afgelopen maanden. Hierdoor hebben we deze trip nog iets mooier kunnen maken! Nogmaals dank

     

    Alphense Boys organiseert voor de kinderen met geboortejaar 2010 en 2011 op twee zondagen weer vergelijkingswedstrijden met het doel om te bepalen in welk Jo8 óf Jo9 team uw kind wordt geplaatst in het nieuwe seizoen.

    Voor kinderen met geboortejaar 2011 vinden deze wedstrijdjes plaats op zondag 22 april van 9.15-10.30 uur.

    Voor kinderen met geboortejaar 2010 vinden deze wedstrijdjes plaats op zondag 13 mei van 9.15-10.30 uur.

    Vanaf 8:45 kunnen de kinderen zich melden in de kantine. 

     

    Railyson Roosberg is de volgende speler die volgend seizoen in het nieuwe zaterdag team van Alphense Boys gaat spelen. Hij is de broer van Anthony, die vorige week al te kennen had gegeven graag naar Alphense Boys te komen. Hij gaat nu voor het eerst samen met zijn broer spelen.  Railyson speelde eerder bij HBS, ADO Den Haag, Haaglandia en daarna weer HBS. Hij heeft in de jeugd altijd heerlijke wedstrijden tegen Alphense Boys gespeeld, vond het toen al een mooie club en dit was de gelegenheid om samen met zijn broer deze nieuwe uitdaging aan te gaan.