• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Alphense Boys - SDO

    De stand geeft een vertekend beeld, maar voorlopig staat Alphense Boys er toch maar: op de vierde plaats in de Hoofdklasse A. En dat als debutant. Boys 1 dankt die klassering onder meer aan de goede reeks resultaten in de afgelopen weken: vier keer winst, twee keer gelijk en dus zes keer op rij geen nederlaag. "Die lijn willen we graag doortrekken natuurlijk", zegt de verantwoordelijke coach Eli Wattimury in de aanloop naar de wedstrijd van komende zondag, thuis tegen SDO uit Bussum.

    Wat is die lijn en hoe doe je dat? "Als collectief blijven presteren, afspraken die we met elkaar maken nakomen, schouders eronder en de kansen verzilveren. Alleen dan kunnen we ook van SDO winnen. Het begint met de mouwen opstropen. Inmiddels weten we dat je in deze afdeling geen wedstrijden wint als je er maar 90 procent voor gaat", aldus Wattimury, die op dit moment de scepter zwaait over de groep wegens de gezondheidsklachten van hoofdtrainer Aad van den Berg.

    Eerder dit seizoen lukte het niet om van SDO te winnen, Angtgegner van de Boys sinds de Bussummers twee jaar geleden de Boys van promotie afhielden in een spannende finale van de nacompetitie, toen nog in de Eerste Klasse. De heenwedstrijd ging medio september in een voor de neutrale kijker heerlijke wedstrijd verloren. Na een 1-1 ruststand kwam de Boys vlak voor tijd uit een penalty op 2-2 en leek de Boys zelfs nog de overwinning te pakken, maar de lat hield de 2-3 tegen. In de tegenaanval scoorde SDO toen nog: 3-2. "Je kunt zeggen dat we wat goed te maken hebben", zegt Wattimury.

    SDO is de nummer tien van het klassement, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan Alphense Boys en op papier maar twee verliespunten minder. Eigenlijk is ?? op twee derde van het seizoen - alles nog open, zeker nadat koploper SJC vorige week zondag de punten moest inleveren tegen de nummer twee Hollandia. Zondag staat onder meer Silvolde ?? Leonidas op het programma, een mooie subtopper. Veel andere ploegen moeten nog met een schuin oog naar beneden kijken, omdat de onderlinge verschillen tussen de ploegen boven en onder de nacompetitiestreep klein zijn.

    Ook voor Alphense Boys staat ‘handhaving’ daarom nog altijd voorop. Die voorzichtigheid heeft alles te maken met de perikelen rondom Jong Achilles’29. Zou die ploeg het seizoen niet afmaken, dan moet Alphense Boys zes punten inleveren. Het lijkt overigens niet zo ver te komen. Maar vorige week had de club niet genoeg spelers om tegen Achilles 1894 te spelen, omdat de beloften gelijktijdig met het eerste team moesten spelen. Sinds het faillissement van de proftak in januari zijn twaalf spelers uit het eerste elftal vertrokken; veel voetballers uit het beloftenteam zijn vervolgens doorgeschoven. De afgelopen weken speelde een aantal jongens voor beide teams in één weekend. Dat was vorige week niet mogelijk. De KNVB heeft Achilles’29 een punt in mindering gegeven en een boete van 75 euro. De wedstrijd tegen Achilles 1894 wordt opnieuw vastgesteld.

    Alphense Boys-SDO, zondag 18 maart 2018. Scheidsrechters: L. van Leeuwen, E. de Wolf, D. van Grieken. Sportpark De Bijlen, Sportlaan 2, Alphen aan den Rijn. Studio Alphen doet verslag van de wedstrijd. Ook worden de hoogtepunten getwitterd. Volg ons @AlphBoys #alphenseboys #alpsdo.

    Programma:
    Alphense Boys- SDO, Hollandia-De Bataven, RKHVV-Purmersteijn, RKAVV-DHC, Silvolde -Leonidas, MSC-Jong Achilles\\'29, SWZ Boso Sneek-SJC, Achilles 1894-VV Heerenveen.

    Stand:

    1.            SJC 20-40 (44-27)

    2.            Hollandia 19-36 (45-31)

    3.            Leonidas 20-34 (38-29)

    4.            Alphense Boys 21-34 (40-36)

    5.            Silvolde 18-33 (38-22)

    6.            Achilles 1894 19-33 (46-26)

    7.            MSC 19-29 (40-49)

    8.            Purmersteijn 20-29 (31-32)

    9.            RKAVV 21-29 (37-29)

    10.          SDO 19-26 (35-34)

    11.          DHC 20-21 (30-43)

    12.          RKHVV 20-20 (34-44)

    13.          SWZ Boso Sneek 20-20 (22-32)

    14.          De Bataven 17-18 (25-25)

    15.          VV Heerenveen 19-15 (17-36)

    16.          Jong Achilles‘29 18-9* (28-56)

    * 1 pnt in mindering

    Clubtopscorers:

    Patrick Krop 10, Thom Nouwens 9, Arjan Ouwendijk 6, Thijs Hoogenboom 4 , Bas van Zoest 3, Nathan Spaan 2, Raychelo Fecunda 2, Stanley Mailoa 2, Michael Amoafo 1, Sven van Lunteren 1.