• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Winst voor B1, C1 en D1, verlies voor A1

Bijna werd het een prima dag voor de vier hoogste jeugdselectieteams van Alphense Boys. Helaas vergooide de A1 in de namiddag de kansen voor een toppositie door de verliezen van middenmoter Excelsior Maassluis terwijl koploper MVV had verloren. De B1 won in Zeeland van JVOZ (1-5), de C1 won in Leeuwarden van sc Cambuur (1-3) en de D1 won in Amsterdam van FC Amsterdam (0-6) door 4 goals van Noah Gesser (zie foto).

Alphense Boys A1 reisde af naar Maassluis waar de gelijknamige A1 de tegenstander was. Vlak voor de wedstrijd hoorden de A1 spelers dat koploper en concurrent MVV A1 had verloren. Helaas bleek dat niet de noodzakelijke vechtlust op te leveren die noodzakelijk is om dit soort wedstrijden te winnen. In de eerste helft werd er nog goed gevoetbald door de ploeg van trainer Jonathan Jonk en waren er wel degelijk kansen. Alleen werden er steeds de verkeerde keuzes gemaakt voor het doel t.a.v. zelf schieten of afleggen. Said Hamulic kreeg de grootste kans, maar de bal ging er niet in.

• In de 2e helft kwam Excelsior Maassluis in de 8e minuut op voorsprong. Een vrije trap werd voor het doel geslingerd waar de boys spelers bleven staan (!) liepen de Excelsior spelers wél door en scoorden (1-0). Daarna constateerde trainer Jonk dart er te weinig geknokt werd voor een beter resultaat. In de laatste 20 minuten werd Excelsior onder druk gezet maar het bleef bij twee kopkansen van Pim van Zoest. De bal wilde niet goed vallen, maar dat werd vandaag ook niet echt afgedwongen door de A1 spelers. Volgende week zaterdag wordt de Alphense derby gespeeld en komt ARC A1 om 15.15 uur naar De Bijlen

12. Baronie 19-1                                   13-9

Alphense Boys B1 speelde de verre uitwedstrijd in Zeeland tegen JVOZ B1.Op een lastig te bespelen veld werd precies om 12.30 afgetrapt voor deze (belangrijke) wedstrijd. In de beginfase was het van beide kanten aftasten en bleken de omstandigheden heel zwaar. Na tien minuten was de eerste kans te noteren maar een knappe omhaal van Nick Broekhuizen werd nog net gekeerd door de keeper van JVOZ. In de 12de minuut verscheen een spits van JVOZ vrij voor keeper Bas Schol maar zijn schot ging voor langs. De B1 kwam in de 28ste minuut op een 0-1 voorsprong.  JVOZ mocht de corner nemen, Bas ving deze bal knap en trapte de bal direct (lang) naar voren. De verdedigers mistten de bal waardoor Nino Noordanus vrij voor de keeper verscheen en rustig de 0-1 binnen schoot.

• Daarna ging het spel gelijk op maar wederom uit een standaard situatie werd in de 39ste minuut de 0-2 gemaakt. Een corner van Younes Bouhamed werd nog weggekopt maar de afvallende bal werd door Nino Vittali knap (net onder de lat) binnen geschoten. De tweede helft was de B1 van plan om het spel te dicteren maar daar kwam in de eerste minuten niet veel van terecht. Want 5 minuten na rust kreeg JVOZ een penalty die uiterst koel werd binnen geschoten, 1-2. Daarna had de B1 het 15 minuten heel lastig want JVOZ zette flink aan, gelukkig werden alle voorzetten door de verdediging vakkundig verwerkt, waardoor JVOZ de gelijkmaker niet kon maken.  De 1-3 betekende dan ook direct de beslissing in de wedstrijd. Nino Noordanus bracht de bal hoog voor de goal, waarna Nino Vittali goed doorliep op de keeper en de rebound binnen schoot.

• Hierna was het verzet van JVOZ gebroken en liep de B1 nog uit naar een grote uitslag. Eerst brak Nino goed door en behield knap het overzicht, zijn pass bereikte Younes die zijn directe tegenstander uitspeelde en de bal vakkundig achter de keeper schoot. In de slotfase ging Daniel Abbink nog goed het duel aan en veroverde de bal op de helft van de tegenstander. Hij gaf een goede steekpass op Nick Broekhuizen die het overzicht behield en Daniel in staat stelde om de vijfde goal te maken.

• Een goede 1-5 overwinning voor de B1 die zich nestelt in de subtop van de 1ste divisie. Volgende week wacht opnieuw een uitdaging met de thuiswedstrijd tegen de Graafschap B1 om 13.00 uur (!)

8. JVOZ 17-1                           6-1

Alphense Boys B2 speelde een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht en kwam met een zeer verdienstelijk gelijkspel (1-1) naar huis. Voor rust gebeurde er niet veel en werd er redelijk goed verdedigd door de mannen van trainer Jeffrey van Dijk. Fc Dordrecht kreeg twee kansen die echter uitstekend gered werden door Boys keeper Ot v/d Last. Na rust kwamen de boysmannen in de 41e minuut aan de leiding. Dyrell Dongor (zie foto onder) ging er over links vandoor en gaf de voorzet die door Max van Hees werd binnengetikt (0-1).

• In de 49e minuut stoomde de centrale verdediger van Fc Dordrecht op, creëerde een overtal situatie waarna de bal verwoestend in de lange hoek vloog. In de 70e minuut kwam de B2 nog even goed weg toen de bal voorlangs het doel van Ot v/d Last vloog. In de slotfase was een steekpass van Max op Mohaned net iets te hard en waren er ook voor Chalino en Dyrell nog mogelijkheden. De eerlijkheid gebied te zeggen dat dit het maximaal haalbare resultaat was en dat de B2 er weer een waardevol punt bij mag tellen. Volgende week zaterdag speelt de B2 om 13.00 uur thuis tegen Roda JC B1

12. Alexandria 17-1                  12-10

Alphense Boys 15-1 heeft zaterdag laagvlieger Cambuur JO15 aan de zegekar gebonden. In Leeuwarden was door een ruime ruststand van 0-3 de tweede helft een formaliteit: 1-3. In de openingsfase komen de bezoekers goed weg als een verrassend genomen vrije trap op de lat verdwijnt. Niet veel later is de eerste beste kans van de Alphenaren meteen raak. De aanval die daaraan voorafgaat is er een over verschillende schrijven. Gioele Nicolaas speelt Dylan Nieuwendijk in, die zijn tegenstander knap uitspeelt in de kleine ruimte en meegeeft aan Kaan Temur. Laatstgenoemde trekt de bal met links laag voor, alwaar Dylan Nieuwendijk de bal van dichtbij langs de keeper schiet: 0-1.De Boys springen effectief met de kansen om als Julian van der Kwaak in de 24e minuut de score verdubbeld. Wederom een prachtig velddoelpunt. Zakaria Atrougouti verplaatst het spel met een uitstekende steekpass naar de scherp startende Kaan Temur, die ook nu de aangever is. Julian van der Kwaak neemt oog in oog met de doelman kort aan en schuift het leer met binnenkant voet beheerst in de verre onderhoek: 0-2.

• Waar Cambuur in het begin van de wedstrijd nog in staat is wat speldenprikjes uit te delen, daar wordt Alphense Boys met de minuut oppermachtiger. Ook bij de derde treffer kunnen de massaal meegereisde supporters hun vingers aflikken. Het lepe passje van Espen van Ee getuigt van voetbalintelligentie en de voorzet van Jordy Nieuwendijk mag er vervolgens zijn. Op de vijfmeter fungeert Kaan Temur met een rake kopbal hoog in het doel ditmaal als eindstation: 0-3.

• Na de rust is Cambuur geenszins van plan de gastheren naar een ruimere tussenstand uit te laten lopen. Het lukt de Boys niet met een antwoord te komen op het opportunistische spel van Cambuur. Bewonderenswaardig hoe de Leeuwarders alles in de strijd gooien om er nog een wedstrijd van te maken. Na tien minuten krijgt het dé kans op een aansluitingstreffer, als een tegenstander in de zestien over het been gaat van Jordy Nieuwendijk. Met een fantastische safe van Rens Boer blijft de tussenstand gehandhaafd en laat de sluitpost andermaal zien van onschatbare waarde te zijn voor het team.

• De enigszins te verwachten tegentreffer zou een kwartier voor het eindsignaal toch volgen. Met een snelle dieptepass wordt de aanvaller van de thuisploeg gelanceerd en geeft hij de mee opgekomen teamgenoot een niet te missen kans: 1-3. De Boys mogen daarna in hun handjes knijpen als ze zien hoe een bal van dichtbij tegen het lichaam van Rens Boer wordt opgeschoten en zo op miraculeuze wijze over gaat. Veel dichterbij dan dit wapenfeit komt Cambuur niet waardoor de effectief verlopen eerste helft voldoende blijkt voor een volgende overwinning. Volgende week oefent  de C1om 12.00 uur in Rotterdam tegen Sparta Rotterdam C1 en een week later wacht het competitietreffen met Buitenveldert JO15-1.

Alphense Boys 15-2

Vandaag stond de wedstrijd tegen de nummer 5 op het programma. GDA, een ploeg waar we in de uitwedstrijd al veel moeite mee hadden, maar ook een ploeg die zichzelf enorm uit de wedstrijd kan spelen. Vandaag kreeg GDA in deze wedstrijd 7 gele kaarten en 1 rode kaart. De voorbereiding was goed, er is deze week goed getraind, de spelers waren fit en we begonnen daarom ook goed aan de wedstrijd en waren al veel op de helft van GDA. Niks aan de hand tot op dat moment. Daarna brak er een tiental minuten ongeluk aan die ons in een klap op een 0-3 achterstand bracht. Keeper Gio schoof de bal zo in de voeten van een aanvaller. Die legde de bal breed en de 0-1 was een feit. Vlak voor de 0-2 landde Niels verkeerd op de grond en kreeg last van zijn knie. Gelukkig kon hij aan het einde van de wedstrijd wel weer normaal lopen, dus hopelijk valt het mee. Maar hij kon 10 seconden na zijn val, met zijn geblesseerde knie, de diepe bal van GDA niet meer belopen. De linksbuiten kapte de bal af,Gio stond al op zijn verkeerde been en kon de bal niet meer redden. De 0-3 was een goal op identieke wijze als de 0-1. Wederom een foute opbouwpass van onze keeper in de voeten van de aanvaller die de 0-3 voor het inschieten had. Ondanks de uiterst ongelukkige achterstand, lieten de boys hun kop niet hangen. Ze hebben gevochten voor elke meter en gestreden in elk duel. Met aardig voetbal tot gevolg. Voor rust brak Jordi van Lunteren door en kon de 1-3 maken, waardoor wij de 2e helft met een beter uitzicht in konden gaan.

• In de rust werd er maar op 1 ding gefocust. Winnen! Iedereen zag kansen en mogelijkheden. Iedereen was zich bewust van de strijd die zij in de 1e helft op de mat hadden gelegd. Wij kwamen ook duidelijk beter en scherper de kleedkamer uit want na 1 minuut kon Jordi een slalom inzetten en Bujo voor een leeg goal zetten. Hij maakte de aansluitingstreffer, 2-3. De boys bleven goed voetballen en creëerden kans op kans. Wederom Jordi passeerde in de 45e minuut 3 man en werd bij de 4e uiteindelijk neergehaald, penalty. Bujo faalde niet en schoot de dik verdiende 3-3 binnen.

• GDA had werkelijk niks meer te vertellen in de 2e helft; Het verdedigende blok met Jayden Daleman (als gelegenheid rechtsback), Yousef, Gio en Simon stond als een huis. Het middenveld met Kas Tom en Jesse hebben het hele veld afgelopen en alles afgejaagd wat in hun buurt kwam. Jayden Daleman werd van achteren neergehaald nadat hij de bal had veroverd.

• De scheidsrechter twijfelde niet en trok direct een rode kaart. Een scheldpartij op de scheids met 7 gele kaarten volgden. De trainer van de tegenstander moest er zelfs aan te pas komen om zijn jongens tot kalmte te dwingen. Ook hierna heeft GDA geen kans gehad en moest alleen maar tegenhouden. Tien minuten voor tijd kwam het doelpunt waar de boys kei- en keihard voor gewerkt hadden. Jesse kon de bal vrij meenemen en schoot de bal keurig in de korte hoek vanaf de 16 meter.

• Iedereen was op van de vreugde. De voorsprong was ook dik verdiend. In de laatste 10 minuten gingen de boys zelfs nog opzoek naar 5-3. Bujo had hier nog een goede kopkans voor maar hij raakte de bal wat te hoog op zijn hoofd en de bal ging helaas over. Nadat minuut 7 van de blessuretijd op de klok stond, kreeg GDA nog 2 hoekschoppen.  In de allerlaatste seconde van de wedstrijd stuiterde de bal ongelukkig tegen een hand van een boysspeler en tot ieders schrik ging de bal op de stip. Penalty voor GDA en een 4-4 eindstand.

De tranen in sommigen hun ogen na de wedstrijd gaf weer dat zij alles gegeven hebben en zij zich flink bestolen voelden, want GDA had werkelijk nergens recht op vandaag. De wil om de winnen was voor iedereen zichtbaar. De strijd en het goede voetbal in het 2e deel van de eerste helft en de gehele tweede helft die de O15-2 getoond heeft, om van een 0-3 achterstand terug te komen tot 3-3 en zelfs de 4-3 te maken is absoluut iets om trots op te zijn. Komende dinsdag speelt de C2 een oefenwedstrijd tegen een KNVB team van jongens onder 14 jaar, thuis om 18.30 uur. Volgende week zaterdag speelt de C2 om 13.30 uur uit tegen koploper HBS 15-1. Via deze link kunt u de prachtige wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf zien: https://flic.kr/s/aHsmc9vdHU

12. Fc Zoetermeer 15-1              13-4

Vandaag stond voor Alphense Boys 13-1 de uitwedstrijd tegen FC Amsterdam op het programma. De Amsterdammer presteren wisselend en dat was ook vandaag zichtbaar. Het begin was een beetje rommelig. De mannen van Sander van der Kleij hadden soms teveel tijd nodig en verloren daardoor een aantal keer onnodig de bal. Grote kansen werden er niet gecreëerd in de eerste tien minuten en als dat wel het geval leek te zijn trok FC Amsterdam aan de noodrem. De eerste goal kwam na 17 minuten en dat was gelijk de mooiste van de dag. De opbouw van achteruit verliep goed en Aldo Jager speelde zichzelf vrij, kreeg de bal en stuurde Adil Bizih in de diepte, Bizih had een prima voorzet in huis op eindstation Gesser en hij zorgde voor de 0-1.

• Enkele minuten later was na een scrimmage Evan Schens helemaal vrij en kon de bal in het doel werken voor de 0-2. In de 26e minuut schot Noah Gesser hard op het Amsterdamse doel, de bal leek houdbaar, maar de keeper van Amsterdam ging onder de bal door en zo was het al 0-3.  Vlak voor rust leek de spanning terug te komen, keeper Gehlen verspeelde de bal en de spits van Amsterdam kon de bal zo in een leeg doel schuiven maar daar kwam Joep Deben aan met een vliegende sliding om zijn keeper te helpen en de bal van de lijn te halen.

• Zo bleef het 0-3 bij rust. De aanstaande overwinning kwam ook in de tweede helft niet meer in gevaar en was het voetbal bij vlagen best aardig. Noah Gesser scoorde zijn 3e van de dag nadat de keeper de korte hoek helemaal op hield, 0-4. Ook de laatste twee goals kwamen op naam van Noah Gesser en zo werd zonder uitblinkend te spelen toch een prima overwinning geboekt. Volgende week zaterdag speelt de D1 om 11.00 uur uit tegen Foresters D1

12. Buitenveldert 13-1                            14-6

Voor Alphense Boys 13-2 stond vanmorgen de lastige uitwedstrijd tegen RKAVV op het programma, ondanks dat de Boys-spelers met man en macht aan het aanvallen waren werden de punten gedeeld (1-1). In de eerste 10 minuten van de wedstrijd werd de ploeg van trainer Robin Stolwijk op meerdere fronten afgebluft, dit leidde ook tot een tegentreffer in de 9e minuut (1-0). Vanaf dat moment waren er waren vandaag veel gelijkenissen met de thuiswedstrijd tegen RKAVV, vanuit een gesloten defensie probeerde de ploeg uit Leidschendam de aanvallen af te houden. Gedurende de eerste helft kwam Alphense Boys steeds beter in zijn ritme en er werden veel kleine mogelijkheden gecreëerd. Zo’n vijf minuten voor rust was het dan raak, aanvoerder Kevin de Zwart zette zijn team weer op het goede spoor door na een cornervariant hoog raak te schieten (1-1).

• In de tweede helft was er één ploeg die aanspraak maakte op de overwinning, de gewenste spelprincipes werden tot uitvoering gebracht en de spelers gingen zichtbaar op zoek naar de ruimtes die ontstonden binnen het aanvallen. Als het overwicht zo aanwezig dan wil je maar één ding en dat het is het verschil op het scorebord zichtbaar maken. Echter in de eindpass of het overzicht in de laatste fase was vandaag niet goed genoeg om daadwerkelijk het verschil te maken. Acht minuten voor tijd leek Abdul Ibrahimi wel te scoren maar de gever van de assist Tommie Koster werd teruggefloten wegens vermeend buitenspel. Het gelijkspel voelt bij de spelers en trainers dan ook als een nederlaag, hier van leren en sterker volgende week weer aan de aftrap staan en dan wacht er nog een mooie competitieontknoping. Koploper Nootdorp verloor vandaag zodat de D2 nu alléén aan de leiding gaat. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys D2 thuis om 09.00 uur tegen Voorschoten o13.

12. Rijnsb. Boys 13-1                           14-4

Alphense Boys 12-1 verzamelde vanochtend al om 07:45 uur in Nieuwerkerk alwaar we tegen de JO12-1 mogen aantreden. Om 07:00 uur zitten we dus al goedgemutst in de auto, we hebben er zin in. In de kleedkamer lijkt iedereen klaar voor de wedstrijd, de warming-up verloopt goed en de koppies staan op scherp. Omdat ook de Alphense Boys JO11-3 bij Nieuwerkerk spelen, en daar vorige weekend een van de vaders is overleden, houden we vooraf een minuut stilte. Namens de staf van de E-Top willen we Nieuwerkerk bedanken voor de medewerking. Het fluitsignaal voor de wedstrijd begint en we zijn los. Dat wil zeggen, Nieuwerkerk is los want wij moeten nog op gang komen. We spelen gelaten, de duels worden slap ingegaan en we laten ons het kaas van het brood eten. Dat resulteert als snel in diverse schoten op doel en een aantal gevaarlijke corners van Nieuwerkerk. Gelukkig heeft keeper Nigel Scheermakers (zie foto) wel zijn goede vorm meegenomen want hij behoudt de E-Top voor een achterstand. De enige kans die de E-Top krijgt is een vrije trap van Joshua van der Winden (zie foto), die goed wordt ingeschoten maar ook knap door de keeper van Nieuwerkerk wordt geweerd.

• Tot de rust weten we het 0-0 te houden en in de pauze zet trainer Michael de jongens weer op scherp. Met slechts 2 wissels voorhanden is er niet heel veel om te zetten, maar wellicht dat vers bloed het tij kan keren. We starten na de rust ook beter. We zijn eindelijk weer de baas op het veld en de bal gaat makkelijker rond. Het resulteert in een mooie schietkans voor Senne, maar weer staat de keeper op de juiste plek. Het is aan beide keepers te danken dat het nog steeds 0-0 staat. Nieuwerkerk verdedigt nu massaal, slechte een enkele spits staat voorin. Toch komt Nieuwerkerk na 10 minuten in de 2e helft op 1-0. Achterin letten we niet goed op, en na een misverstand kan de aanvaller van Nieuwerkerk op doel schieten. Het lastige schot wordt door Nigel goed gepareerd, maar de rebound wordt door dezelfde speler van Nieuwerkerk ingeschoten. We staan terecht achter, maar wellicht is dit het sein voor de jongens dat het echt meenens is. We blijven in de aanval gaan, maar je weet dat als je zelf de goal niet maakt, hij aan de andere kant wel valt. Ongelukkig weliswaar, omdat Santino in een uiterste poging de bal te willen stoppen, de bal in eigen doel schiet. Zo staan we 2-0 achter tegen een tegenstander waar we een aantal maanden geleden nog makkelijk met 5-2 van wonnen. Waar ligt dat dan aan?

Teleurgesteld druipen de jongens met een nederlaag van het veld. Ze hebben hard gewerkt, maar zijn de goede vorm zoals we dat aan het einde van de vorige competitiehelft wel hadden kwijt. Het is nu aan de staf om daar verandering in aan te brengen. En snel ook, aanstaande zaterdag staat er een belangrijke thuiswedstrijd tegen Maense, FC JO12-1 op het programma (09.00 uur). Die wedstrijd spelen we op veld 1, ik garandeer u spektakel!

De uitslagen in de hoofdklasse van de 12-1

Nieuwerkerk 12-1 - Alphense Boys 12-1                       2-0

Barendrecht 12-1 - VOC 12-1       1-3

Westlandia 12-1 - Gravenzande 12-1     2-0

Jodan Boys 12-1 - HVV 12-1        1-0

Maense 12-1 - De Betrokken Spartaan 12-1

De stand in de hoofdklasse van de o12-1

1. HVV 12-1                                                 3-6