• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Energieke AB E-Top: Barendrecht JO12-1 niets te vertellen

    Tijdens de afgelopen vakantieweek gingen de trainingen natuurlijk gewoon door, maar naast voetballen konden de Boys deze week ook lekker schaatsen. Deze zaterdagmorgen was het met een beetje goede wil zélfs mogelijk om een bescheiden sneeuwballen gevecht te houden. Wanneer de jongens zich opstellen om de wedstrijd tegen Barendrecht JO12-1 te starten lijkt het met al die korte broeken en blote benen wel lente. Lijkt…. want het is gewoon een paar graden onder nul en het subtiele windje maakt het extra koud!

    Beide teams hebben besloten ondanks de kou en een klein beetje sneeuw gewoon te spelen en de wedstrijd gaat dan ook energiek van start. Senne kan al in de eerste minuut doorbreken en wanneer de Barendrechtse keeper niet zo goed uit zijn doel gekomen was, hadden we de 1-0 direct kunnen noteren. Wanneer kort daarna ook Barendrecht de aanval inzet welke door de verdediging met een sportieve tackel prima wordt gestopt beloofd de wedstrijd een evenwichtige strijd te gaan worden.

    Een goede loopactie van Senne en scherpe voorzet op Ersan geeft direct weer gevaar voor het doel van onze tegenstander. Het lukt Ersan nét niet om de eerste goal te maken. De gretigheid van de jongens en hoge inzet, warmt de supporters vanbinnen op. In tegenstelling tot vorige week staan de jongens weer collectief “aan”.

    Wanneer wederom Senne over de rechterkant een prima loopactie maakt, op aangeven van Joshua, en de bal bij Ersan brengt maakt Ersan de openingstreffer en staat het 1-0 voor de Boys. Direct daarna beloond Senne zichtzelf ook door snel achter de eerste treffer ook de 2-0 af te ronden.

    De bal gaat lekker rond, de jongens weten elkaar goed te vinden. De enkele poging die Barendrecht doet om vooruit gevaarlijk te worden wordt door onze verdediging gecontroleerd stilgelegd. Toch lukt het onze tegenstander om één keer de bal te overmeesteren en de 2-1 te scoren. Zou dit de wedstrijd veranderen? Direct na de aftrap is de druk echter weer volop in de richting van de Barendrechtse doelman en wanneer Bram op een fraaie plek een vrije trap mag nemen kan de keeper de bal maar nét tegen houden. De afketsende bal wordt door Ersan keurig omgezet in de 3-1. De jongens houden de druk lekker hoog en wanneer Bram de bal voor zijn voeten krijgt schiet hij de 4-1 van forse afstand fraai over de keeper heen! Onze tegenstander blijft voetballen en probeert de wedstrijd onder controle te krijgen, maar in deze eerste helft hebben zij niets in te brengen tegen het geweld van de Boys. Tijd voor koffie en limonade en even warm worden in de kleedkamer en kantine!

    Al snel komen de jongens weer het veld op en wanneer ook de tegenstander en scheidsrechter klaar staan gaat de tweede helft van start. Het is duidelijk dat de jongens niet van plan zijn om rustig aan te doen. De druk hoog houden is de beste methode om lekker warm te blijven en dat doen ze dan ook. In de eerste minuten wordt Bryan direct weggestuurd, maar ziet de grensrechter buitenspel en ook is daar een mooie kans voor Senne wanneer Bryan de bal vanaf de linkerkant voor het doel geeft. Wanneer uit een corner de bal hard op doel wordt geschoten is het Daan die de bal afwerkt op een soortgelijke manier als Ersan dat eerder deed. De keeper hield de bal prima, maar klemde de bal niet, waardoor Daan de afketsende bal keurig kon afwerken. 5-1!

    De jongens zijn nog niet tevreden, want wanneer Bryan de bal voor het doel geeft komt Joshua goed inlopen en knalt de 6-1 tussen de palen. Wanneer even later de bal wordt onderschept van onze tegenstander is het Senne die ook de 7-1 nog keurig afwerkt.

    In de tweede helft heeft Barendrecht iets meer speelruimte gekregen, maar evengoed bepaalde de Boys het spel en is de uitslag zondermeer representatief voor de gespeelde wedstrijd. Volgende week reizen we af naar Nieuwerkerk en zien we uit naar wéér zo’n energie en succesvolle wedstrijd.

    Barry