• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• B1 en C1 hervatten competitie met winst

Vandaag (zaterdag) moesten Alphense Boys 17-1 en 15-1 al weer uitkomen voor de competitie in de 1e divisie. De 17-1 won met 3-1 thuis van FC Den Bosch 17-1 en de 15-1 won heel knap met 1-2 bij en van AFC 15-1 en staan nu ineens op de (gedeelde) tweede plaats. Verder werden er louter oefenduels gespeeld. Verderop ook nog wat informatie en foto\'s vanuit het trainingskamp van Boys 1 in Valencia.

Alphense Boys A1 was vandaag vrij omdat de beoogde oefenpartner (Fc Den Bosch A1) wegens competitieverplichtingen moest afzeggen. Volgende week zaterdag oefent de A1 om 15.15 uur thuis tegen EDO A1

Alphense Boys B1 hervatte vandaag de nieuwe voorjaarscompetitie in de 1e divisie laag met een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch B1. In de eerste helft was de ploeg van trainer Sander van Dijk duidelijk beter. Al in de 5e minuut schoot Nino Noordanus in de handen van de keeper en in de 7e minuut kwam de openingsgoal al op het scorebord. Nick Broekhuizen gaf de lage voorzet die door Daniel Abbink op knappe wijze,achterzijn standbeen langs, tot goal werd gepromoveerd (1-0)

• Nog geen minuut later leverde Hamza Ezzemmouri (zie foto boven) de afgemeten voorzet af die bij de 2e paal door Nino Noordanus perfect werd teruggekopt en vanaf 11 meter door Younes Bouhamed vol op zijn slof werd genomen (2-0).

• Ook daarna kregen de boysmannen de beste kansen via Nino, Younes en een knappe kopbal van Nino die via de vingertoppen van de Den Bosch keeper via de binnenkant van de paal uit de goal bleef. In de 34e minuut gaf Nino Noordanus in kansrijke positie het slimme breedtepasje op Nino Vittali die met een geplaatste schuiver de lange hoek vond (3-0). Vlak voor rust werd een inzet van Nick Broekhuizen nog net achterhaald voordat hij over de doellijn zou gaan. Dat enorme overwicht van Alphense Boys in de eerste helft ebde in de tweede helft een beetje weg. Den Bosch kroop uit zijn schulp, maar kreeg ineens ook de ruimte die ze in de eerste helft niet kregen. In de 46e minuut werd het dan ook 3-1 via een goed uitgespeelde aanval. Een lange fase brak aan waarin er vooral goed verdedigd moest worden en dat gebeurde ook. Boys keeper Emiel van Vliet moest nog enkele keren reddend optreden en ook een ultieme verdedigende sliding van Nick Broekhuizen was nodig om FC Den Bosch van scoren af te houden. In de 58e minuut ging Nino Noordanus helemaal  alleen op de Den Bosch keeper af, maar die pakte zijn inzet. De dik verdiende overwinning kwam niet meer in gevaar. Een prima start van de 17-1 van de nieuwe competitie. Komende woensdag oefent de B1 om 19.15 uur thuis tegen VFC A1. Volgende week zaterdag wacht dan weer de competitie met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (11.30 uur)

De uitslagen in de 1e divisie laag

Alphense Boys 17-1 - Fc Den Bosch 17-1        3-1

JVOZ 17-1 - Almere City 17-1   ???

Hollandia 17-1 - AFC 17-1                        2-0

De Graafschap 17-1 - Go Ahead Eagles 17-1 (zondag 14/1)

8. FC Den Bosch 17-1                 1-0

Alphense Boys B2 oefende vandaag tegen RKDEO 17-1 en won met 3-0. In de eerste helft begonnen de mannen van trainer Jeffrey van Dijk wat nonchalant aan het duel en kreeg RKDEO enkele kansen. Keeper Ot van de Last liet zich vandaag echter niet passeren en verrichte enkele goede reddingen. Aan de rechterkant flitste B1 speler Djovan Dors (terug van een langdurige blessure) een paar keer goed langs zijn tegenstander, alleen de voorzetting was minder. De ruststand was 0-0 en pas in de tweede helft werd de score geopend. In de 48e minuut gaf Junior Sonowo (zie foto onder) de voorzet die door Taner Bayram simpel werd binnengetikt (1-0).

• Even later stuitte de RKDEO keeper een actie van Junior en in de 63e minuut schoot Samir el Messaoudi van afstand de 2-0 op het scorebord.

• In de 75e minuut schoot Taner uit vrije positie nog voorlangs, maar in dezelfde minuut deed Samir voor hoe het wél moest (3-0). Komende dinsdag oefent de 17-2 om 20.00 uur thuis tegen AFC 17-2 en volgende week zaterdag volgt dan de oefenwedstrijd tegen Ter Leede 17-1 (thuis om 13.00 uur)

Fotograaf Arjan de Graaf maakte vandaag schitterende foto's van de oefenwedstrijd van Alphense Boys 17-2 tegen RKDEO 17-1. Kijk zelf maar:  https://flic.kr/s/aHskAjBuRk

Met angstgegner AFC wacht voor Alphense Boys JO15-1 vandaag niet de makkelijkste opponent om het competitieseizoen mee te hervatten. Een eerste ontmoeting voor de zomerstop tijdens het Rinus Michels toernooi resulteerde in een 5-0 nederlaag en ook de heenwedstrijd voor de competitie ging verloren, ditmaal met 3-4.Echter kan JO15-1 veel vertrouwen putten uit de reeks waarmee het de eerste seizoenshelft afsloot. De laatste zes wedstrijden leverden veertien punten op en op dat moment hoger geklasseerde teams als FC Emmen, DWS en Hollandia werden aan de kant gezet. Eens zien hoeveel die prestaties na een drieënhalve week durende winterstop nog waard zijn. De selectie is flink uitgedund want Marciano van den Nieuwendijk, Rik van ’t Wout en Jordy Nieuwendijk moeten de wedstrijd door blessures aan zich voorbij laten gaan. Jordi van Lunteren (JO15-2) is aan de selectie toegevoegd.

• Na het eerste fluitsignaal worden de intenties van beide teams duidelijk. AFC zet veel druk op het opbouwen van Alphense Boys terwijl de Alphenaren bij balbezit voor de Amsterdammers zich groeperen op de eigen helft. Een onderhoudende beginfase is het gevolg, met een eerste kansje voor de gasten. Een ingestudeerde hoekschop levert een klutssituatie op waarin Kaj van der Veldt zijn hoofd tegen de bal plaatst en het leer via de doelman van AFC op de paal gaat. Hierna trekt de thuisploeg de wedstrijd meer en meer naar zich toe. De drie kansrijke aanvallen die het gevolg zijn van aanhoudende druk leveren gelukkig voor de Boys geen tegentreffer op. Ook bij een al dan niet penalty-moment, waarbij de scheidsrechter het protest van AFC resoluut wegwuift, hebben de bezoekers niks te klagen. Een doelpunt voor de rood-zwarten hangt in de lucht. Zelf slaagt JO15-1 er niet in om kansen te creëren vanuit veldspel en lopen aanvallen snel dood. Sterker, de bal wordt zelden meer dan drie seconden in bezit gehouden. De ene keer wordt er te gehaast naar voren gespeeld, de andere keer wordt de bal in de zeer druk bezette as verloren. Wel wordt er voor elke centimeter gestreden en met het mes tussen de tanden gespeeld. Jesper Savenije zet de toon met harde maar correcte ingrepen. Drie minuten voor de rust krijgt JO15-1 na een stevige ingreep op links een vrije trap. Bij uitstek een mogelijkheid om over het dode punt heen te komen. Gioele Nicolaas mikt precies op de ruimte tussen de doelman en verdedigers waarna de bal in de kluts belandt en van dichtbij binnen kan worden getikt door de sterk spelende Romeo Pieters: 0-1, tevens direct de ruststand.

• De tussenstand geeft eerlijkheidshalve een behoorlijk vertekend beeld van de eerste helft. AFC heeft Alphense Boys in de greep en met enkele omzettingen in de rust wordt getracht de rollen om te draaien. Al snel wordt duidelijk dat dit plan beter werkt en volgt een eerste kans uit veldspel. Wessel Stellaard wordt weggestuurd door Julian van der Kwaak en lost een hard schot dat door de keeper gekeerd kan worden. De Boys zitten er lekker in en na een kwartier wordt de volgende tik uitgedeeld. Een vrije trap van Espen van Ee (zie foto onder) op 18 meter belandt via een tegenstander op de reeds gedoken keeper, waarna Romeo Pieters er als de kippen bij is om de rebound binnen te schieten: 0-2.

• In de fase die volgt krijgen de Alphenaren kans na kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Julian van der Kwaak (gered door keeper en één op één over), Zakaria Atrougouti (één op één naast), Romeo Pieters (naast) en Jelle Hak (zijnet) zijn allen dichtbij maar helaas niet doeltreffend. AFC lijkt de handdoek al gegooid te hebben als een afstandsschot via een rug over keeper Rens Boer heen valt: 1-2.

• We zitten dan al in de eerste minuut van de blessuretijd waardoor de overwinning niet meer in gevaar komt en de tegengoal slechts voor de statistieken is. Een goed begin van de tweede seizoenshelft voor JO15-1. Volgende week zaterdag speelt de C1 voor de competitie om 13.00 uur thuis tegen Fc Groningen C1

De uitslagen in de 1e divisie:

AFC 15-1 - Alphense Boys 15-1  1-2

Buitenveldert 15-1 - Hollandia 15-1        1-4

DWS 15-1 - FC Emmen 15-1        2-0

sc Cambuur 15-1 - PEC Zwolle 15-1      1-2

Go Ahead Eagles 15-1 - Zeeburgia 15-1           1-5

FC Groningen 15-1 - De Graafschap 15-1 (zondag 14/1)

12. Buitenveldert o15                11-6

Alphense Boys C2 oefende vandaag tegen Excelsior 20 15-1 en won met 12-0.

De mannen van Mitchell Meijer begonnen fel aan de wedstrijd daardoor was de eerste doelpunt al in de 2e minuut gemaakt, met als doelpuntenmaker Jelle Mulder op aangeven van Jesse Belt 1-0. Eén minuut later volgde de tweede treffer. Gemaakt door Bujo Hegic op aangeven van Jelle Mulder 2-0. Alphense Boys speelde zeer goed met een hoger baltempo en veel meer kansen. Jammer genoeg werden die niet allemaal optimaal benut. Het derde doelpunt kwam pas in de 14e minuut door een geweldige actie van Jesse Belt (zie foto onder) die hem vervolgens mooi in de kruising schoot 3-0! Tom Beijeman pakte de bal op de middenlijn af en gaf hem vervolgens op Bujo Hegic die de bal doorverlengde richting Jelle Mulder aan de zijkant die de bal vervolgens geweldig voorgeeft aan Jayden Daleman die hem feilloos binnenkopt 4-0.

De 5-0 kwam in de 30ste minuut door een voorzet van Jayden Daleman (zie foto onder) op Bujo Hegic die hem er netjes in kopte. Vlak voor rust was het wederom Bujo Hegic die scoort op aangeven van Jesse Belt 7-0. In de 42ste minuut scoorde Bujo Hegic nadat hij de bal had afgepakt en de keeper voorbij speelde en daardoor in een leeg doel kon schieten 8-0. De 9-0 kwam uit een vrije trap die werd voorgegeven op Jayden Pieters die hem netjes in schoot. Alphense Boys speelde in de tweede helft wat minder dan in de eerste helft. De 10-0 kwam door Bujo Hegic in de 55ste minuut die de bal afpakte en vanaf 30 meter de bal onder de lat schoot. De 11-0 kwam in de 63ste minuut door Niels Noordhoek die in eerste instantie de bal op Bujo Hegic wilde voorgeven maar de bal ging uiteindelijk rechtstreeks het doel in! De keeper was kansloos. De mannen van trainer Mitchell Meijer hadden in de rust als weddenschap dat als ze 12-0 zouden winnen ze taart zouden krijgen van de trainer en assistent trainer. De mannen waren hier natuurlijk op gebrand en de 12-0 viel ook! Doelpunten maker: Tom Beijeman die hem goed in het hoekje schoot op aangeven van Jelle Mulder. Klasse mannen! Het laatste fluitsignaal klonk en Alphense Boys kon met een eindstand van 12-0 het veld verlaten.

• Komende dinsdag oefent de C2 om 18.30 uur thuis tegen ARC C2 en volgende week zaterdag volgt dan de oefenwedstrijd tegen Nieuwerkerk 15-1 om 11.00 uur (thuis)

Vandaag stond voor Alphense Boys 13-1 (D1) een oefenwedstrijd tegen Zeeburgia op het programma. Een wedstrijd tegen Zeeburgia uit Amsterdam (uitkomend in de 1e divisie), dan weet je wat je te wachten staat. Grote en sterke jongens die harde duels spelen en veel hun fysieke kwaliteiten gebruiken. Daar moet je je als Alphense Boys zijnde tegen wapenen en juist voetballende opties proberen te zoeken

• Dat ging in de eerste helft niet altijd goed voor de ploeg van trainer Sander van der Kleij. Zeeburgia had overwicht en de grote linksbuiten was een aantal keer gevaarlijk. Niels Gehlen redde knap. De 0-1 kwam uit een corner, er werd niet goed gedekt en de spits van Zeeburgia kon simpel binnen koppen. De tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt. Alphense Boys ging de strijd aan en kwam voetballend meer dan eens onder de druk van de Amsterdammers uit. Noah Gesser scoorde vandaag weer twee goals waarvan de tweede de mooiste was, hij begon aan de zijkant en slalomde om 3 Amsterdammers heen en schoot hard in de verre hoek raak. 2-1

• Dit was dan ook de eindstand. Alphense Boys heeft ook vandaag weer laten zien mee te kunnen en bij vlagen zelfs beter te zijn dan ploegen in de eerste divisie. Dat mogen de Boys volgende week opnieuw bewijzen als Excelsior op bezoek komt voor de beker. Komende dinsdag oefent de D1 om 18.30 uur thuis tegen Victoria 13-1 en volgende week volgt dan de wedstrijd voor de landelijke beker om 11.00 uur thuis tegen Excelsior 13-1.

Alphense Boys 13-2 (D2) heeft vanmorgen een 5-0 overwinning geboekt in de oefenwedstrijd tegen FC de Bilt o13. De ploeg van trainer Robin Stolwijk had vooral in het eerste bedrijf moeite met de ploeg uit de omgeving van Utrecht, maar schakelde na rust een tandje bij en trok de zege uiteindelijk overtuigend naar zich toe. De start van de wedstrijd was veelbelovend en de eerste minuut van de wedstrijd kreeg Alphense Boys via Adbul Ibrahimi al de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Vervolgens lag het tempo te laag in de gehele eerste helft, het was niet dat Alphense Boys iets te duchten had van de tegenstander maar het creëerde nagenoeg zelf ook niks. In de 17e minuut werd de beste kans voor rust gecreëerd, Sam Ringeling nam initiatief door in te schuiven, met de bal aan de voet kwam hij zelfs tot diep in het 16-metergebied maar zijn teruggetrokken voorzet werd door Dahli Jordense te voorzichtig ingeschoten.

• Na rust moest de vaardigheid omhoog en meer dynamiek in de beweging om het FC de Bilt lastig te maken, dit gebeurde en het was wachten op de treffer. Over links leverde een actie van Tommie Koster een corner op, uit deze corner was het Dahli die zijn voet tegen de bal kreeg en hiermee de keeper passeerde (1-0). Na deze treffer was het even wachten op de volgende terwijl er nu wél voldoende bezetting was voor het doel. In de 43e minuut legde Sven Verpoort (zie foto) de bal met zijn hoofd fraai neer voor de inkomende Dean Valentijn die de keeper passeerde met een lobje (2-0).

• Hierna ging het snel, want nog geen minuut later stond Tommie aan de basis van een treffer van Manu Wattimury (3-0). Het verzet van FC de Bilt was gebroken en binnen 5 minuten werd de score van 3-0 naar 5-0 getild. Eerst werd Manu Wattimury de diepte ingestuurde aan de rechterkant, zijn voorzet werd binnengeschoten door de instormende Tommie Koster (4-0) en op aangeven van Abdul scoorde wederom Tommie (5-0). Volgende week speelt Alphense Boys o12 om 09.15 thuis een oefenwedstrijd tegen FC VVC o13.

Alphense Boys 12-1 (E-Top) speelt morgen (zondag) het toernooi bij VA Toppers in Eindhoven (Wintercup). In de poulefase spelen ze tegen o.a. AC, Heerenveen  en FC Emmen. Volgende week zaterdag oefent de 12-1 om 09.15 uur thuis tegen Hoofddorp 12-1.

Alphense Boys 1 bivakkeert in Valencia voor een trainingskamp. Gisteravond won team ''bril'' de voetbalquiz (van links naar rechts, Pepijn Kooij, Huib van Vliet en Thom Nouwens.

• Vanochtend werd er getraind waar ze per fiets naar toe moesten. Op de foto Bas van Zoest achter op de fiets van Michael Amoafo.

• Op het prachtige trainingsveld kon prima gewerkt worden en ook de weersomstandigheden waren uitstekend. Morgen (zondag) bezoekt de selecte de competitiewedstrijd in de Primera Division tussen Levante en Celta di Vigo en morgenavond om 23.30 uur hopen ze weer op Schiphol te landen. Volgende week zondag hervat Boys 1 dan de competitie met een uitwedstrijd tegen Leonidas (13.00 uur)