• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Alphense Boys 1 wint van Purmersteijn

    Alphense Boys mocht zondagmiddag blij zijn met Purmersteijn als tegenstander. De ploeg uit Purmerend die net als de Boys vorig jaar nog in de Eerste Klasse speelde, haalt in uitduels nauwelijks punten. Eén maar. En daar kwam op De Bijlen niets bij, wat de bezoekers vooral zichzelf kwalijk moesten nemen. Vier, vijf grote scoringskansen bleken niet aan hen besteed. Alphense Boys kreeg nauwelijks kansen, maar scoorde wel twee keer: 2-0. Patrick Krop opende de score (foto boven, Ron Hoenson, alphenphoto.nl) en kort voor tijd maakte Michael Amoafo de tweede (foto onder, Carlos Mahalla). 

    Het was inmiddels twee maanden geleden dat de Boys een thuiswedstrijd won en tegen Purmersteijn was het tot de slotfase zéér de vraag of het zou lukken de drie punten binnenboord te houden. Belangrijke punten, om weg te raken van de gevarenzone in de Hoofdklasse. Vooral in de eerste helft had de equipe van scheidend trainer Aad van den Berg weinig in te brengen. De gasten voetbalden beter en kregen dus enkele grote scoringskansen. Een vrije kopkans verdween over en In de 20-ste minuut was zelfs keeper Tim van der Linden na een misverstand in de defensie al gepasseerd. Yassin el Yaakoubi hoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te koppen, maar deed dat iets te zacht, waardoor Evert Baumann de openingstreffer de bal toch nog voor de lijn weg kon halen.

    Tien minuten later lag het projectiel opeens en ook tegen de verhoudingen in aan de overkant wel in het net. Back Raychelo Fecunda liep iedereen er weer eens uit, inclusief Romeo Fecunda (geen familie) van de tegenpartij. Hij besloot zijn indrukwekkende solo met een slim passje op Patrick Krop en die rondde koelbloedig af, de negende competitiegoal voor hem. Niet veel later stond het bijna weer gelijk, maar de inzet van eerdergenoemde El Yaakoubi raakte de buitenkant van de paal. Het was bepaald niet de middag van de nummer 7 van de bezoekers, een ‘heerlijke’ voetballer trouwens.

    In de tweede helft was geen sprake meer van een Purmerends overwicht. Alphense Boys pakte met meer energie aan, maar tot echt grote kansen leidde het nieuwe elan niet. De schaarse mogelijkheden aan de andere kant waren weliswaar wat groter, maar de Boys-defensie, inclusief doelman Van der Linden had het behoorlijk onder controle. Tot twee minuten voor het einde bleef onzeker of de Boys de overwinning over de streep zou trekken. Toen besliste invaller Michael Amoafo de match.

    Amoafo - nieuwkomer in de Alphense selectie maar tot nu toe doorlopend geplaagd door blessures - maakte afgelopen dinsdag zijn eerste officiële minuten in het rood-witte shirt in de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Schipluiden. Hij scoorde die avond één van de zeven treffers (7-0) en deze middag dus wéér. Toen de bal na een corner niet goed werd weggewerkt door Purmersteijn, nam hij die net binnen de zestienmeter droog op de slof. De bal verdween schitterend in de kruising: 2-0 en wedstrijd beslist.

    Dankzij de zege klom Alphense Boys naar de zevende plek, in het gewenste linker rijtje, voorlopig veilig in de middenmoot. Volgende week zondag is RKAVV in Leidschendam de tegenstander.

    Programma Hoofdklasse A
    Alphense Boys-Purmersteijn 2-0, SJC-Achilles 1894 1-5, SDO-MSC 1-3, De Bataven-SWZ Boso Sneek 3-1, Leonidas-DHC 3-2, VV Heerenveen-RKHVV 1-0, Hollandia-Jong Achilles'29 afg, RKAVV-Silvolde 1-1.

    Stand Hoofdklasse A

    1. SJC 12-27 (29-16)
    2. Achilles 1894 12-23 (34-17)
    3. Silvolde 12-22 (27-15)
    4. Leonidas 12-21 (26-20)
    5. MSC 12-20 (25-24)
    6. Hollandia 11-18 (21-17)
    7. Alphense Boys 12-17 (18-21)
    8. SDO 12-16 (20-18)
    9. Purmersteijn 12-16 (20-26)
    10. De Bataven 12-15 (22-19)
    11. RKAVV 12-15 (17-14)
    12. VV Heerenveen 12-14 (12-21)
    13. SWZ Boso Sneek 12-12 (14-22)
    14. Jong Achilles‘29 11-10 (25-32)
    15. DHC 12-10 (15-27)
    16. RKHVV 12-7 (17-33)

    Clubtopscorers
    Patrick Krop 9, Thijs Hoogenboom 3 , Thom Nouwens 2, Nathan Spaan 2, Raychelo Fecunda 1, Michael Amoafo 1. 

  • Bloemen voor supporters

    Assistent-trainer Eli Wattimury van Alphense Boys overhandigt namens het team een boeket bloemen aan Hub en Dini van de Voort, trouwe supporters die afgelopen week zestig jaar waren getrouwd.