• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • AB Jo10-1 – Wippolder Jo10-1 (1-0): De overwinning smaakt zoet

    Ondanks dat wij de laatste 3 wedstrijden wij niet als overwinnaars van het veld gingen, waren wij in 2 van de 3 wedstrijden sterker. Ik weet wat jullie denken: dat zegt iedere coach. Toch was het bij deze wedstrijden het geval. Wij waren feller dan de tegenstanders, maar misschien vergaten wij na het veroveren van de bal te voetballen. Dat was dan ook de afspraak die in de kleedkamer werd gemaakt. Fel op de bal, maar daarna gaan voetballen.

    Na aankomst dekte Wippolder zich meteen in dat hun snelle scorende spits er vandaag niet bij was door een gebroken teen. Zij stonden 6 punten boven ons, dus dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. Na het fluitsignaal waren het 2 teams die er boven kletsten. Het was mooi om te zien dat de Boys niet bang waren voor de grote jongens van Wippolder. Over het hele veld werd er druk op de bal gezet en niemand verzaakten. Onze verdedigers Rayhan, Niek en Mathijs pakten hun tegenstanders goed op en zij waren niet op een foutje te betrappen. Zij werden goed geholpen door het middenveld. Hierdoor gaven we nagenoeg niets weg in de eerste helft. Maar nog positiever: er werd weer geprobeerd om echte samen te gaan voetballen. Karen en ik zagen dat de Boys weer één-tweetjes en driehoekjes aan het maken waren. Het lukte nog niet allemaal, maar de intentie was er. Dat was zo fijn om te zien! Ze waren alleen zo bezig met rondspelen dat ze af en toe vergaten om op doel te schieten. Bilal kreeg een paar kleine kansjes, maar die gingen er niet in. Ik kon vandaag ook genieten van Aimane. Dit was misschien zijn beste wedstrijd van het seizoen. Goed voetballend en hard werkend.

    De tweede helft waren wij nog sterker dan de eerste. Nu lukten ook nog het samenspelen! Het was fel op de bal, afpakken en weer aanvallen. Oscar bestreek de gehele linkerkant en rende van voor naar achteren. Constant veroverde hij ballen, draaide open en we konden weer gaan aanvallen. Uit één van deze rushes langs de zijlijn kwam het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij legde de bal goed terug waarna Adam de bal met zijn linkervoet vol gevoel over de goed spelende keeper van Wippolder in het dak van het doel kon schieten. 1-0
    Florin deed aan de rechterkant precies hetzelfde. Hij rende van achteren naar voren. Een paar keer kwam hij zelfs in de positie om op doel te schieten, maar helaas waren deze kansen niet aan hem besteed. Omdat wij positioneel steeds goed stonden, werd het voetballen steeds makkelijker. De boys vonden elkaar steeds beter en met een paar steekballen werd de spits alleen voor de keeper gezet. Helaas was hij in vorm en hield de stand op 1-0. Zijn uittrappen waren ontzettend gevaarlijk. Hij schoot de ballen diep op onze helft uit. De verdedigers zakten daarom heel ver naar achteren om de bal op te vangen en dat lukte goed. Het middenveld nam het dan over en we gingen weer aanvallen. Een genot om te zien.

    Opeens hoorde ik onze keeper Gi naar me roepen. Zijn handen waren zo koud geworden, dat hij er pijn van had. Blijven wapperen met je handen en blijven bewegen Gi! Onze tegenstanders raakten enigszins gefrustreerd. Zij uitten dit met een paar harde overtredingen, maar ook mondeling. Dan kan je boos worden, maar je kan het ook zien als een compliment. Door ons voetbal, kwamen zij er niet meer aan voetballen toe.

    Al met al was het vandaag weer een goede wedstrijd met gelukkig nu een goed afloop. We kunnen onze blik weer richten naar boven in plaats van onderen. Ook werd er vandaag goed samen gevoetbald. Al met al was het vandaag een goede wedstrijd aan onze kant. De overwinning smaakte zoet, heel zoet.

    Gijs