• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Winst voor Boys A1, B1, C1 en D1

Op zaterdag 18 november boekten Alphense Boys A1, B1, C1 en D1 allen een competitieoverwinning en die vier gezamenlijke overwinningen hadden we dit seizoen nog niet meegemaakt. De A1 en D1 gaan nu zelfs aan de leiding in de 2e divisie. De C2 en D2 speelden gelijk (maar blijven meedoen in de top van hun competitie) en de B2 (zie foto) verloor wederom met minimale cijfers (1-2)

Alphense Boys A1 speelde een verre en lastige uitwedstrijd in Limburg tegen Fortuna Sittard A1 en kwam met een keurige 2-3 overwinning naar huis. De wedstrijd werd afgewerkt op een knollentuin, waar de Alphense Boys spelers veelvuldig onderuit gingen. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. In de 6e minuut kwam Fortuna aan de leiding omdat Noah Libbenga weggleed op het moment dat hij een voorzet wilde wegwerken (1-0). In de 9e minuut was het al weer gelijk toen Yannick Saeijs de opbouw van Fortuna verstoorde en bij de 2e paal scoorde (1-1). In de 13e minuut wilde Ramon Aronius vanaf links de bal voor het doel slingeren, maar die vloog schitterend in de verste kruising over de Fortuna keeper (1-2).

• De wedstrijd ging op en neer met mogelijkheden voor beide teams. Na rust was Fortuna meer in balbezit en verdedigde Alphense Boys. In de 50e minuut pakte de Limburgse keeper een vrije trap van Edin Bibulica. In de 53e minuut schoot Fortuna een vrije trap wél binnen (2-2). Een minuut later counterde Alphense Boys via Edin en Bart, die vervolgens Said in stelling bracht die de bal over de keeper in het doel lepelde (2-3).

• Daarna was het vooral Fortuna in balbezit, maar werd er ook fantastisch verdedigd door Alphense Boys waarbij de gehele ploeg keihard werkte en vrijwel geen kans weggaf. Keeper Justin de Feijter kreeg eigenlijk helemaal niet veel te doen. In de 80e minuut tikte de geweldige keeper van Fortuna een vrije trap van Wessel Meiring uit de kruising. Daarna was het vooral spannend en werd het eindsignaal met gejuich ontvangen. Door het gelijke spel van MVV staat de A1 weer gezamenlijk bovenaan en kwam uiteindelijk drie goals tekort voor de eerste periodetitel. Volgende week zaterdag speelt de A1 om 15.15 uur thuis tegen Quick Boys A1

12. ARC 19-1                                       8-4

Alphense Boys B1 speelde een superbelangrijke thuiswedstrijd tegen Hollandia B1. Om nog mee te doen voor de bovenste vier plaatsen (die na de winterstop recht geven op meedoen in de 1e divisie hòòg) moest er vandaag gewonnen worden. In de eerste heft waren de mannen van trainer Sander van Dijk gewoon de betere ploeg met een sterk spelende Daniel Abbink op het middenveld

• In de 5e minuut kopte Daan Struckman vanuit een corner de bal recht in de handen van de doelman. In de 25e minuut kopte Nino Noordanus in vrije positie de bal op de paal.

• In de 33e minuut gaf Nino Noordanus de bal op maat in de loop mee op Younes Bouhamed maar die schoot rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Vlak voor het rustsignaal schoot Hamza Ezzemmouri de bal nog hard op de vuisten van de Hollandia keeper. Na rust kwam de ploeg uit Hoorn wat beter de kleedkamer uit en had enige minuten het betere van het spel. In de 51e minuut kwam Alphense Boys wat gelukkig aan de leiding. Een opgejaagde verdediger wilde terugspelen op zijn keeper, maar die had zich keurig nààst het doel aangeboden, maar de bal ging in het doel....(1-0). Maar eigen doelpunten worden nu eenmaal ook geteld. Daarna was het hard werken, duels winnen en de linies gesloten houden. Met de sterke Frank v/d Hoorn in het hart van de verdediging,

• lukte dit allemaal prima en Hollandia drong wel aan maar kwam niet verder dan wat afstandsschoten en vrije trappen die geen gevaar vormden voor keeper Emiel van Vliet. Een zwaar bevochten maar o zo belangrijke zege. Wat deze overwinning waard is, zal volgende week moeten blijken in de uitwedstrijd in Breda tegen concurrent NAC B1 (12.30 uur)

12. Fc Den Bosch o17                7-2

Alphense Boys B2 heeft het zes punten duel vandaag niet in winst weten om te zetten en zodoende ging Alexandria '66 B1, met de hakken over de sloot, met een bijzonder belangrijke overwinning er van door: 1-2. In de openingsfase was Alphense Boys B2 de bovenliggende partij. Speelde prima positiespel en wist de vrije mensen van achteruit te vinden. In de 15' min. was het ook direct raak, nadat Max van Hees in het zestienmetergebied de bal onder controle wist te krijgen, goed wegdraaide van zijn tegenstander en met links koelbloedig kon afronden: 1-0.

• Lopende de eerste speelhelft wist Alexandria '66 B1 zich te herpakken en wist meer druk op de verdediging van de boys te krijgen. Een doelpunt werd terecht, vanwege buitenspel, afgekeurd. Uiteindelijk zochten beide teams de kleedkamers op met een 1-0 ruststand. In de tweede speelhelft was het weer even zoeken naar de teamtaken en de onderlinge afstanden te bewaken. Op de rand van het zestienmeter gebied werd de bal, in de 45' minuut, opgepikt door de centrumspits van Alexandria '66 B1. Hij liep dwars door de as en schoof de bal vervolgens onder doelman Ot v/d Last door: 1-1. Nog nauwelijks bekomen van de schrik van een vroege tegentreffer na rust, was het twee minuten later opnieuw raak. Een dieptebal werd niet goed getaxeerd. Daar waar twee spelers van Alphense Boys B2 beide van de bal af liepen, kon wederom de centrumspits van Alexandria '66 B1 simpel bij de bal en hij lobte de bal fraai in het doel: 1-2. In de slotfase werd er voldoende pressie gespeeld. Door middel van diverse vrije trappen, hoekschoppen en voorzetten werd er gestreden met een hoop passie om toch nog een punt over te houden aan het duel.  Max kopte recht op de keeper (zie foto boven) Het schot van Steven ging ruim over. In de laatste seconde kreeg Max van Hees nog een mogelijkheid, maar zijn inzet werd met een sliding geblokt. Helaas mocht het niet zo zijn en wisten de boys vandaag niet van de laatste plaats af te komen. Als we zo door blijven gaan met betrekking tot de kwaliteit en intensiteit van trainen, het ontwikkelen als individu en het spelen als team, dan is de staf er zeker van overtuigd dat het kwartje ook eens onze kant op gaat vallen in deze competitie. We blijven er voor gaan. Aanstaande dinsdag oefenen we om 20.00 uur op Alphense Boys tegen Sportlust '46 B1 en dan zaterdag spelen we een zware uitwedstrijd tegen Quick B1 uit Den Haag om 14.30 uur, waar we met alle positieve intenties en vol goede moed weer aan de aftrap zullen staan. Vertrouwen houden boys!

12. Alphense Boys 17-2         8-3

Kan Alphense Boys O15-1 vandaag, na de spectaculaire winst vorige week tegen koploper FC Emmen (1-3 winst), de stijgende lijn doortrekken en directe concurrent DWS voorbij streven op de ranglijst ? Daarvoor zal eerst moeten worden gevoetbald op het sappige, met herfstbladeren bedekte grasveld van de Amsterdamse thuisploeg. De toon wordt gelijk in de openingsfase van de wedstrijd gezet door Boys-aanvoerder Espen van Ee, die in de 5e minuut vanaf de middenlijn een uitstekende crosspass geeft op Zakaria Atrougouti. De bal komt in de vrije ruimte achter de verdediging van DWS, Zakaria snijdt naar binnen en is sneller bij de bal dan de linksback en scoort beheerst de 0-1 in de verre hoek.

• Het duurt even eer de thuisploeg deze eerste klap te boven komt. De corners die uit de spaarzame aanvallen van de Amsterdammers voortkomen leveren niets op, doordat de Boys defensie hecht is en er geconcentreerd wordt uitverdedigd. In de 15e minuut krijgen de blauwbekkende toeschouwers een déja-vu, wanneer Espen exact dezelfde crosspass geeft. Wederom is Zakaria weg op rechts, maar diens voorzet wordt ditmaal geblokt. De corner levert de Boys niets op. Een doorgekopte verre uittrap van DWS komt bij hun behendige linksbuiten terecht. Die staat in de 16e minuut plotseling oog in oog met keeper Rens Boer, maar zijn vrije schietkans gaat net voorlangs bij de tweede paal, daar Rens zijn doel goed afschermt. Even later duikt Rens een afstandsschot goed uit de hoek en volgt er een fase van verzorgd voetbal van achteruit. De eindpass is steeds net te hard of onzuiver om gevaarlijk te worden. In de 24e minuut voorkomt keeper Rens voor de tweede keer dat de DWS spits kan scoren. Die is uit de rug van de Boys verdediging geslopen en komt vrij voor Rens, maar die pareert met een uitstekende voetreflex het schot dat op hem wordt afgevuurd. Kaan Temur wordt door Espen gelanceerd op links, Kaan trekt naar binnen, maar de sterke keeper van DWS houdt Kaans doelpoging tegen. De rebound levert niets op. In de laatste 5 minuten van de eerste helft probeert DWS het met lange ballen en vrije trappen uit dode spelmomenten. De sterk keepende Rens Boer groeit in de wedstrijd, door tot 3 maal toe alle afstandsschoten uit het doel te ronselen.

• De tweede helft beginnen de Boys net zo stormachtig als het weer. Kaan komt aan de bal en probeert met een vallend schot de DWS-keeper te verschalken. De corner die daarop volgt wordt niet goed weggewerkt door DWS. In de 38e minuut brengt Jelle Hak de bal terug het vijandelijk zestienmeter gebied in. Espen van Ee is in een kluwen van spelers de winnaar in het gevecht om de bal en hij schiet zijn ploeg naar een verdiende 0-2 voorsprong.

• DWS moet nu vol op de aanval gaan spelen, maar de Boys domineren vooralsnog de wedstrijd. In de 39e minuut is er plotseling een counter van DWS, die door middel van een lange bal hun snelle aanvaller vrij voor de keeper weten te krijgen. De aanvaller heeft zich van de Boys verdedigers ontdaan, hij gaat recht op Rens af, maar die keept vandaag als een tijger en met zijn hak weet Rens de nul te houden. De tweede helft wordt steeds meer éénrichtingsverkeer van DWS richting het Boys-doel, die het initiatief aan de thuisploeg laten en de riante 0-2 voorsprong verdedigen door zich als een blok op eigen helft terug te trekken. Steeds worden hoge ballen weggekopt en als er een DWS aanvaller er doorheen dreigt te komen zijn Kaj van der Veldt, Gioele Nicolaas, Wessel Stellaard of Janz Schipper achterin afwisselend het slot op de deur. De Boys spelen de wedstrijd professioneel uit en in de allerlaatste minuut lopen ze bijna verder uit naar 0-3, wanneer de DWS keeper een terugspeelbal recht in de voeten van Rik in ’t Wout schiet, die de bal over de doelman heen terugschiet. Zijn schot rolt tergend langzaam richting de tweede paal. Laten we het er op houden dat de wind de bal uit de doelmond blaast en vervolgens blaast de uitstekend leidende scheidsrechter voor het  eindsignaal. Door deze overwinning klimmen de Boys van de 7e naar de 4e plaats op de ranglijst van de 1e divisie. Aanstaande zaterdag 25 november spelen de Boys om 13.00 uur thuis tegen GO Ahead Eagles.

12. Buitenveldert  o15                8-5

Alphense boys O15-2 speelde vandaag tegen nummer 5 FC Lisse C1. Met in het achterhoofd dat concurrenten HBS en Forum sport tegen elkaar speelden, was dit een belangrijke pot om te winnen om uit te lopen op 1 of beide concurrenten. De wedstrijd begon aardig. In balbezit waren wij wel wat slordig maar we creëerden genoeg kansen waaruit gescoord kon worden. Jordi kwam een aantal keer goed langs zijn man, maar de keuzes voor het doel waren niet altijd even goed.

• De keeper van Fc Lisse redde ook een aantal keer knap op de inzetten van Tom, Jesse en Jordi. In de 24e minuut kreeg Bujo een vrije doortocht naar de goal. Hij twijfelde alleen of hij een lob wilde doen of ging schieten, met als gevolg dat de twijfel te groot was en de bal verkeerd geraakt werd. Fc Lisse was nog niet echt gevaarlijk geweest voor het doel van Aaron tot de 34e minuut. Een hoge voorzet werd niet goed weggewerkt door de verdediging en de rechtsbuiten van Lisse kon de bal voortrekken naar de links buiten. Deze schoot de bal op de lat en via de lat op de keeper en de bal vloog zo het doel in, 0-1. De tweede helft was niet om over naar huis te schrijven. Slecht spel van beide kanten. De boys kregen vlak na rust een strafschop toen Jordi van Lunteren werd neergelegd. Thierry Anthony benutte de penalty.

• Verder gebeurde er niets meer in die tweede helft. De uitslag bleef dus 1-1. Het matige spel van beide kanten verdiende ook geen winnaar. Zichtbare teleurstelling overheerste na de wedstrijd in de kleedkamer. Volgende week hebben wij de topper tegen Forum Sport en hier zullen wij weer ons voetbal moeten laten zien zoals wij dat kunnen. Volgende week zaterdag speelt de C2 om 10.30 uur uit tegen Forum Sport C1

12. VVSB 15-1                         7-3

Vandaag stond er voor Alphense Boys JO13-1 weer een competitiewedstrijd op het programma na de geweldige bekeroverwinning van vorige week (5-0 bekerwinst op FC Groningen D1) speelden de mannen van trainer Sander van der Kleij een uitwedstrijd tegen Buitenveldert D1. De focus was gelijk goed en dat was na 50 seconden op het scorebord te zien. Na een goede actie en pass van de goed spelende Jordie Koeleman schoot Noah Gesser hard in, 0-1.

• Binnen de 10 minuten was de score al verdubbeld. Spits Noah Gesser omspeelde de keeper mooi en scoorde de 0-2. Daarna werd Alphense Boys was slordig maar echte kansen werden niet weggegeven. 0-2 was dan ook de ruststand. Na rust ging het tempo omhoog en besliste aanvoerder Wessel Kooy de wedstrijd met een prachtige vrije trap van ongeveer 20 meter en toen ging het hard. In de 40e minuut was het opnieuw Noah Gesser die 0-4 scoorde. Een mooi moment voor Tygo Vernooij hij mocht na weken van blessureleed eindelijk weer spelen in de competitie en daar was het team zichtbaar blij mee. Jordie Koeleman was de gene die de 0-5 binnen schoot en na een goede actie was het Phil Okongo die de 0-6 binnen werkte. Het slotakkoord was voor de goed spelende Evan Schens die de penalty feilloos in de hoek prikte en de eindstand bepaalde op 0-7. Keeper Niels Gehlen was natuurlijk weer blij dat hij de nul had gehouden.

• Een mooie en terechte overwinning voor Alphense Boys. Door de gunstige andere uitslagen is Alphense Boys D1 ineens koploper in de 2e divisie. Volgende week komt Ajax JO13-2 op bezoek op sportpark Bijlen, aanvang 11.00 uur.

12. Buitenveldert 13-1                          7-2

Alphense Boys o13-2 trad vanmorgen op het eigen sportpark 'de bijlen' aan tegen medekoploper Nootdorp o13. Na een hele sterke eerste helft van Boys-zijde, hielden beide ploegen elkaar na rust in evenwicht (1-1). De spelintenties van de ploeg van trainer Robin Stolwijk waren direct zichtbaar, vooral het nemen van initiatief en tonen van lef waren aanwezig. Dit resulteerde in een klein veldoverwicht en in de 9e minuut door een voorsprong. Na een prachtige wisselpass van Sam Ringeling kon Abdul Ibrahimi (1e foto) een goede voorzet afleveren bij Sven Verpoort (2e foto) die de keeper verschalkte (1-0).

• In de minuten die volgden werden nog wat hele goede mogelijkheden gecreëerd vanuit twee standaardsituaties en ontbrak het geluk om goed tegen de bal aan te lopen. Abdul schoot net over de kruising en Manu Wattimury tikte van 5 meter afstand de bal over het doel. Eigenlijk vanuit het niets kwam Nootdorp op gelijke hoogte, de lange spits verlengde de uittrap van de keeper met zijn hoofd en de rechteraanvaller had vrij baan (bij gebrek aan rugdekking) en bleef koel (1-1). Net voor rust belandde een lage voorzet van Tommie Koster bij Sven, zijn schot met links uit de draai ging nipt voorlangs. Na rust was het spelbeeld anders, beide teams gaven heel weinig ruimte weg en verder dan een goede vrije trap van Sam en wat schoten van afstand kwamen de Boys niet. Wel was positief dat er ook niks noemenswaardigs werd weggegeven en stond het achterin als een huis. Aanstaande dinsdag speelt o12 een oefenwedstrijd thuis tegen TOGB o12 om 18.30 en zaterdag wordt de competitie hervat met wederom een thuiswedstrijd om 09.00 uur tegen Foreholte o13.

12. Rijnsb. Boys 13-1                           8-1

Alphense Boys  E-Top (12-1) had vandaag een oefenwedstrijd tegen Nieuwerkerk JO12-1. Dat team waren we op het Herfsttoernooi ook al tegengekomen waarbij we op een verrassende 1-2 nederlaag werden getrakteerd. Vandaag dus tijd voor revanche. Om half 12 fluit de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd en zoals gewoonlijk knallen onze jongens er op af. De ene kans volgt de andere op, maar de keeper redt goed en de bal wil er nog niet in.

In de 12e minuut is er een corner aan de linkerkant. Joshua speelt de bal naar Senne die met links de bal in de verre hoek binnenschiet, 0-1. Dan zijn we los want in de 15e minuut scoort Joshua de 0-2, na goed doorgaan van Daan, en een paar minuten later maakt Senne zijn 2e na een mooie voorziet van Matz. Dat gaat lekker! De periode die dan volgt geven we Nieuwerkerk hoop en dat is niet de bedoeling. Allereerst wordt er een speler van Nieuwerkerk onreglementair in het strafschopgebied onderuit gehaald: pingel en de 1-3. Net voor de rust valt de 2-3, na een mooi en onhoudbaar afstandsschot. Na de rust zijn we weer onszelf en spelen we bij vlagen Nieuwerkerk helemaal van de mat. Dat levert behalve mooi voetbal ook irritatie bij de tegenstander op. Helemaal als Matz na een mooie actie de 2-4 binnenschiet en niet veel later Senne de 2-5. Eerst wordt Ersan de wedstrijd uitgeschopt en niet veel later wordt er een speler van Nieuwerkerk van het veld gestuurd. Het is jammer dat de wedstrijd zo moet eindigen omdat het verder een hele sportieve wedstrijd was. Ook de coaches konden het goed met elkaar vinden. Neemt niet weg dat we een verdiende oefenpot gewonnen hebben. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma, op 28 november speelt de ETop om 18:30 uur een oefenwedstrijd tegen RCLJO12-1.

De uitslagen in de hoofdklasse van de 12-1

Noordwijk 12-1 - Olympia 12-1     7-2

Blauw Zwart 12-1 - Sportlust 46 12-1     2-4

HVV 12-1 - FC Lisse 12-1 4-0

Wilhelmus 12-1 - Jodan Boys 12-1         0-3