• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Het is traditie dat de trainers van een jeugdselectieteam van Alphense Boys dat wint van een BVO team, de volgende training op gebak trakteren. Zò vaak gebeurt dat immers niet. Afgelopen maandag moesten Corian Wigboldus (C1 trainer, 1-3 winst op Fc Emmen C1) en D1 trainer Sander v/d Kleij (5-0 bekerwinst op FC Groningen) dus met gebak op de proppen komen. Dat deden ze overigens grààg!

    De winterstop bij Alphense Boys gaat in op zondag 17 december. Vanaf dat moment liggen alle trainingen stil omdat er in de week voor kerst veel activiteiten zijn op de scholen en er in het weekend van 23/24 december geen wedstrijden meer op het programma staan. Vanaf maandag 8 januari gaan we dan weer trainen volgens het vaste trainingsschema. Dus 3 weken geen trainingen bij Alphense Boys

    Wel zijn er in de trainingsloze periode tal van activiteiten bij Alphense Boys, waaronder de maar liefst 9 kersttoernooidagen waarvoor we inmiddels 112 teams zich hebben ingeschreven. Voor de vet gedrukte toernooien zoeken wij nog enkele deelnemers

    Zaterdag 23 december:      Toernooi voor o13,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Woensdag 27 december:  Toernooi voor o12/o11  (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl)

    Donderdag 28 december:  Toernooi voor o11-1-teams (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e klasse)

    Vrijdag 29 december:         Toernooi voor o9-1 (2009, niveau Hfd/1e klasse)

                                              Toernooi voor 08 (1e jaars F = 2010)

    Dinsdag 2 januari:              Toernooi voor 013 (niveau 2e/3e klasse)

    Woensdag 3 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Donderdag 4 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Vrijdag 5 januari:               Toernooi voor o10 (1e jaars E, 2008, 7 tegen 7)

                                              Toernooi voor o9 (niveau 2e/3e klasse)

    Zaterdag 6 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie)

    Inschrijven kan nog bij: Alkabv@ziggo.nl

    Hein van Heek , hoofdtrainer van FC Rijnvogels (6e seizoen) , is vorige week ontslagen. Hein van Heek speelde in de jaren 90 één seizoen bij Alphense Boys in het 1e elftal.

    Afgelopen zaterdag speelde Alphense Boys C2 een uitwedstrijd tegen RKAVV C1 (en won met 1-8). Na afloop werden ze getrakteerd op een lunch in de zaak van de ouders van keeper Aaron The, die vorig seizoen nog bij RKAVV keepte en nu bij Alphense Boys 15-2.

     

  • Gerard Haverkamp (secretaris in het nieuwe bestuur van Alphense Boys) debuteerde afgelopen zaterdag als scheidsrechter bij een competitiewedstrijd van het G-team.

     

  • Sander v/d Kleij (succesvol trainer van de D1) vierde afgelopen donderdag zijn verjaardag en kreeg van zijn spelers enkele cadeautjes en trakteerde zélf op gebak. Zijn spelers beloofden dat het échte cadeau zaterdag zou volgen via een bekeroverwinning op Fc Groningen D1. Dat bleek geen grootspraak, want de D1 versloeg de Groningers verrassend met 5-0

  • De bekeroverwinning van Alphense Boys D1 op FC Groningen D1 (5-0) van afgelopen zaterdag kunnen we toch wel zien als een van de meest bijzondere uitslagen binnen onze jeugdopleiding. Wat waren de mannen van trainer Sander v/d Kleij effectief terwijl ze toch de eerste 15 minuten weinig te vertellen hadden. Maar prachtig hoe ze zich in de wedstrijd knokten en enkele fantastisch uitgespeelde doelpunten scoorden.  De trainer van FC Groningen van zò ontevreden dat hij zijn mannen in de rust op het veld hield en trainingsvormen met hen ging doen. Het hielp niet want na rust liep Alphense Boys zelfs uit van 2-0 naar 5-0. Amateurfotograaf Arjan de Graaf maakte er een prachtige fotoreportage van: https://flic.kr/s/aHsm7CmPhc

  • Bij de wedstrijden van de A1 is Erik van Saeijs altijd de fotograaf. Regelmatig worden zijn foto's gebruikt bij het wedstrijdverslag van de zaterdagavond. Deze foto werd afgelopen zaterdag niet gebruikt, maar is te mooi om niet te laten zien. En daar zijn deze woensdagnieuwtjes dan weer goed voor.

  • De voetbalwedstrijd Silvolde - Alphense Boys is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

    Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    We zitten midden in de herfst en de bladeren vallen massaal van de bomen. En dat levert soms prachtige foto's op (zie onder). Gelukkig halen de mensen van de gemeente deze bladeren al weer heel snel weeg, waarvoor onze dank

  • Op zaterdag 18 november a.s. wordt de wedstrijd  in de landelijke 1e divisie gespeeld tussen Alphense Boys  O17  -  Hollandia O17. Aanvang 15.15 uur.  De balsponsor bij deze wedstrijd is Familie  van  Vliet  uit  Alphen aan de Rijn. De zoon van de familie zit in de selectie van de AB O17. Namens de spelers en de staf hartelijk dank .

    Zoekt u nog een mooi Kerstcadeautje voor uw zoon of dochter bij de Boys/Girls? In samenwerking met Aguri heeft Alphense Boys een speciale voetbal-actie. Je kunt voor 20 euro in het bezit komen (een mooi cadeau!) van een gepersonifieerde leren pingel van goede kwaliteit. Op de bal komt het logo van de Boys én de naam van de speler. Wilt u een bal bestellen? Geef u dan uiterlijk 26 november a.s. de naam van uw zoon/dochter aan ons door (mail naar secretaris@alphenseboys.nl) en maak 20 euro over op rekeningnummer NL14RABO0110269209 t.a.v. Alphense Boys. Er is één voorbehoud: de actie gaat alleen door als we voldoende ballen verkopen.

    Is er een bedrijf dat deze actie wil sponsoren? Dat kan. Voor een nader te bepalen prijs kunnen op elk bal twee logo’s worden afgedrukt van uw bedrijf. Mail of bel voor meer informatie naar Gerard Haverkamp (06-51186940, secretaris@alphenseboys.nl).

    Alphense Boys Business Club houdt ook dit jaar weer een boterletteractie voor de sponsors. Als u geen sponsor bent en toch mee wilt doen met deze actie, mail dan uw bestelling door naar Gerard Haverkamp via secretaris@alphenseboys.nl.

    De 500 grams boterletters met amandelspijs kosten 8,50 euro per stuk. De minimale afname bedraagt vijf stuks. De letters worden in de week voor Sinterklaas bij het bedrijf bezorgd. Bestellen kan t/m 14 november a.s. De opbrengst van de actie wordt voor jeugdactiviteiten gebruikt, zoals de organisatie van het Sinterklaasfeest.

    Afgelopen week is de vacature voor het hoofdtrainerschap van Alphense Boys opengesteld (2018-2019). Het bestuur roept kandidaten voor deze functie op om hun belangstelling uiterlijk maandag 20 november 2017 schriftelijk kenbaar te maken. Sollicitaties, voorzien van motivatie en CV, kunnen worden gemaild naar secretaris Gerard Haverkamp, secretaris@alphenseboys.nl.  

    Thomas Duivenvoorden (was 8 jaar geleden trainer van Alphense Boys D1) neemt na dit seizoen afscheid bij tweedeklasser DOSR. De jonge oefenmeester (31) is bezig aan zijn derde seizoen bij de Roelofarendsveners.

     

  • Thuiswedstrijden jeugdselectieteams op zaterdag 18 november

    15.15 uur      B1 - Hollandia B1

    13.00 uur      B2 - Alexandria 66 B1

    11.00 uur      C2 - FC Lisse C1

    09.00 uur      D2 - Nootdorp D1

    09.00 uur      E-Top - Nieuwerkerk 12-1 (vrsch)

    De bekerwedstrijd van Alphense Boys 1 tegen Schipluiden 1, die eigenlijk afgelopen zondag gespeeld had moeten worden is in overleg met de tegenstander én de KNVB verplaatst naar dinsdag 21 november om 20.15 uur bij ons in Alphen a/d Rijn.

    Nog maar één week geleden kondigden wij de keepersclinic bij Alphense Boys aan i.s.m. Feyenoord op dinsdag 12 december en nu al is de clinic al bijna vol. Maar liefst 74 keepers van Alphense Boys tussen o10 en o15 én de keepers van onze samenwerkende partners hebben zich aangemeld. We hebben dan ook besloten de clinic op twéé velden te laten plaatsvinden en dan hebben we plaats voor 84 keepers.  Er zijn dus nog 10 vrije plekken. Ook de keeperstrainers van alle clubs hebben hun medewerking toegezegd dus het moet o.l.v. maar liefst 4 Feyenoord keeperstrainers een bijzondere en leerzame avond worden.

    De Algemene Ledenvergadering van Alphense Boys wordt gehouden op maandag 27 november  om 20.00 uur Noteer deze avond alvast in uw agenda. De officiële uitnodiging en agenda worden uiterlijk 13 november op de website gepubliceerd.

    De afgelopen weken is door veel leden hard gewerkt om zoveel mogelijk loten voor de Grote Clubactie bij Alphense Boys te verkopen. Dankzij ieders enthousiasme gaan we voor een nieuwe verkooprecord: 2000 loten!  De komende weken dienen de verkoopboekjes, het geld dat is opgehaald én ook de loten die níet zijn verkocht bij de commissie te worden ingeleverd. Dit loopt uitsluitend via de teamleiders en trainers (m/v). Op de volgende momenten zijn de leden van de GCA-commissie in de commissiekamer present om deze zaken in ontvangst te nemen:

    Woensdag 15 november van 17.00 tot 19.00 - Jan Willem den Elzen

    Zaterdag 18 november van 8.00 tot 16.00 - Peter de Rijk

    Let op: zaterdag 18 november is echt de laatste dag om de boekjes in te leveren. De commissieleden hebben dan nog drie dagen de tijd om alle gegevens in te voeren. Het is ook mogelijk om de verkoopboekjes in de Grote Clubactie-box te deponeren. Deze staat bij de ingang van de kantine in het clubgebouw. Gelieve geen geld of loten in deze box te werpen!

    Hierbij alvast de oproep aan de leiding van de jeugdteams om alle spullen te verzamelen. Iedere speler tot de JO13 heeft 5 loten van ons gehad, met een totale waarde van 15 euro. Als je bijvoorbeeld tien spelers in je team hebt, dan ontvangen wij in het meest positieve scenario dus 150 euro. Als het team minder geld heeft opgehaald, dan moeten de overgebleven loten retour naar de commissie. Verzoek aan de teamleiding is teven om extra aandacht te schenken aan de verkoopboekjes. Het zou zonde zijn als deze niet ingeleverd worden en wij daarom de verkochte loten niet kunnen innen.

    Wij wensen iedereen nog heel veel succes toe wensen om deze mooie actie tot een goed einde te brengen. Voor vragen/opmerkingen kunt u contact opnemen met de commissieleden:

    Peter de Rijk (06-24711967), Jan Willem den Elzen (06-44500470) en Manfred van den Berg (06-42071779).

    Komende vrijdag wordt de pupillentrainerscursus bij Alphense Boys gehouden. Deze cursus o.l.v. KNVB docent Cor den Daas is al enige weken bezig en wisselt steeds van locatie.

    Vrijdag 24 november wordt het Sinterklaasfeest voor de jongste leden van Alphense Boys gehouden in onze kantine.

  • De inschrijving voor de Talentendag 2018 van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord loopt al een tijdje. Op dit moment zijn er 75 inschrijvingen genoteerd. Op woensdag 28 februari 2018 (voorjaarsvakantie) kunnen alle talenten die binnen een straal van ± 30 km rond Alphen a/d Rijn wonen, hun kwaliteiten laten zien om daarna een echte stage periode bij Alphense Boys of Feyenoord af te dwingen om in aanmerking te komen voor het hoogste selectieteam van hun geboortejaar bij Alphense Boys in seizoen 2018-2019. Inschrijven kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag''. De rest wijst zich vanzelf

    Inschrijven betekent niet automatisch dat je op de talentendag van Alphense Boys mag komen. Afgelopen jaren kwamen er teveel jeugdspelers op onze talentendag af die echt onvoldoende talent hadden voor het niveau waarop wij spelen of veel te ver weg woonden en alleen een leuke training wilden meemaken. Meedoen aan onze talentendag wil dus ook zeggen dat je echt graag bij Alphense Boys wil komen voetballen als je door ons goed genoeg wordt beoordeeld. Je moet echt tot de beste spelers van jouw geboortejaar behoren én op een goed niveau spelen. We gaan tevens uit van een maximale reistijd van 30 minuten, anders heeft spelen bij Alphense Boys geen zin. Wij gaan de aanmeldingen dus eerst goed bekijken alvorens je wordt ingeschreven en uitgenodigd. Je ontvangt dan een bevestiging

    Komende zaterdag (18 november) is weer BINGO bij Alphense Boys. We beginnen om 20.00 uur en vanaf 19.00 uur is de kantine open

    Milan Schoemaker (speler Alphense Boys D1) is 2 weken geleden aangereden door een scooter en heeft, naar nu blijkt, daarbij zijn kleine teen gebroken en is enkele weken uitgeschakeld en mist dus diverse wedstrijden van zijn team. Beterschap Milan.

    Alphense Boys D1 oefende gisteravond (dinsdag) tegen AZ  D1 (de ongeslagen koploper in de landelijke 1e divisie). Vooraf werd afgesproken dat er 3x 25 minuten zou worden gespeeld. De eerste twee wedstrijdjes bleef de D1 prima overeind (2x 1-1 met goals van Noah ren Adil). In de laatste 25 minuten was de pijp leeg, gaf AZ vol gas en werd het 5-0. Trainer Sander v/d Kleij ontving veel complimenten van AZ in deze leerzame avond.

    De C2 verloor gisteravond een oefenwedstrijd tegen Real Sranang met 1-2 en de D2 speelde met 2-2 gelijk tegen Velo D1

    Om de overwinning op koploper FC Emmen te vieren bracht JO15-1 op de terugweg een bezoek aan de McDonalds in Harderwijk. Zo volwassen de zege werd veilig gespeeld, zo kinds leefden de jongens zich daar uit op ballonnen. Na de buikjes rond gegeten te hebben sneuvelden de een na de ander buiten. Op de foto is te zien hoe tevreden aanvoerder Espen van Ee is met zijn ballon. Overigens heeft ook deze ballon Alphen a/d Rijn niet gehaald.