• Enorme stunt van Boys D1 en C1

Zowel Alphense Boys D1 als C1 zorgden vandaag voor een enorme verrassing. De D1 schakelde FC Groningen D1 uit voor de landelijke beker met maar liefst 5-0. Noah Gesser (zie foto) scoorde 2x en gaf twee assists. De C1 reisde af naar koploper FC Emmen C1 en bracht hen de eerste nederlaag toe van dit seizoen (1-3 winst). De A1 verloor thuis onnodig van Alexandria 66 A1. De C2, D2 en E-Top pakten wederom een overwinning en blijven het onverminderd goed doen in hun competitie. De B2 leed opnieuw een minimale nederlaag (1-0)

Alphense Boys A1 verspeelde vandaag zijn koppositie in de 2e divisie door een onnodige 1-2 thuisnederlaag tegen Alexandria 66 A1 en incasseerde ook nog eens twee rode kaarten. Eigenlijk was de A1 de hele wedstrijd de bovenliggende partij en had vaker de bal, maar creëerde te weinig kansen. In de 8e minuut kwamen ze via een strafschop op achterstand (1-1). In de 14e minuut volgde al snel de verdiende gelijkmaker. Jerremy Haarmans gaf de voorzet en Said Hamulic scoorde met een krachtige kopbal (1-1).

• Even later volgden er opnieuw kopballen van Floris en Said, maar die gingen niet tussen de palen. In de 29e minuut leidde onnodig balverlies op het middenveld tot een prachtige uitgespeelde goal van Alexandria (1-2). In de 41e minuut slalomde Jerremy Haarmans door de verdediging (zie 1e foto), werd neergelegd door de keeper, de scheidsrechter wuifde het weg en het schot werd uit de doelmond geslagen door een speler. Strafschop en een rode kaart.. Helaas koos de Alexandria keeper de goede hoek en pakte de strafschop van Floris Hazenberg (zie 2e foto)

• Ook na rust was verreweg het meeste balbezit voor Alphense Boys, maar de onrust sloop er al snel in en dat kwam het positiespel niet ten goede. Het was slordig en soms chaotisch en er kwamen nauwelijks kansen. Wel drie afstandsschoten van Jerremy Haarmans, Said Hamulic en Daily Loos, maar die waren allen een prooi voor de keeper. Dat Mike Bavelaar in de slotfase eraf moest met 2x geel was onterecht evenals de directe rode kaart van Daily. In de laatste minuten waren er nog kansjes voor Said Hamulic (via de keeper voorlangs) en hij kreeg in de blessuretijd ook geen strafschop bij een valpartij in de 16 meter. Jammer, maar het spel was vandaag te onrustig, te slordig en er werd veel te snel tegen de klok gespeeld. Volgende week zaterdag speelt de A1 de verre competitiewedstrijd, uit tegen Fortuna Sittard A1

12. Baronie 19-1                                   7-3

Alphense Boys B1 was vandaag vrij en vermaakte zich aan het strand. Volgende week zaterdag speelt de B1 om 15.15 uur thuis tegen Hollandia 17-1

De uitslagen in de 1e divisie bij de B1

De Graafschap 17-1 - FC Den Bosch 17-1 (12/11)

12. Fc Den Bosch o17                5-1

Vandaag mocht Alphense Boys B2 aantreden tegen een directe concurrent om weg te komen uit de onderste regionen namelijk Spijkenisse B1. De wedstrijd werd afgewerkt op een grasveld. Dat was schakelen voor de boys. Dat vergde namelijk een andere balbehandeling. Feit was dat veel bal aannames onder druk verkeerd werden behandeld, er weinig rust aan de bal was, de linies te ver uit elkaar speelde bij de opbouw van de tegenstander én er teveel met randzaken bezig werd gehouden. Het goede nieuws was dan ook dat de pauze werd gehaald met slechts een 1-0 achterstand. Een paar kleine mogelijkheden werden voor rust niet verzilverd. De tweede speelhelft een ander spelbeeld. Daarin werden er een stuk minder kansen weg gegeven. Sterker nog, de goed ingevallen Max van Hees zag zijn doelpoging op bijzonder knappe wijze gered worden door de doelman van Spijkenisse B1. Ook kwam Mohaned Osman net niet lekker uit met zijn passen nadat de bal met het hoofd werd verlengd door Junior Sonowo. In de eindfase van de wedstrijd kreeg Max van Hees nog een behoorlijke zet in zijn rug binnen het zestienmetergebied. Het was wat licht voor een strafschop. Anderzijds hebben we voor minder dit seizoen al een aantal strafschoppen tegen gekregen. Met behoorlijk wat risico's werd gestreden om minimaal een punt over te houden. Door de ruimte die ontstond was Spijkenisse B1 twee minuten voor tijd dichtbij om de wedstrijd te beslissen. Echter kon Nabil Sayadi de bal van de lijn halen en zo bleef het spannend. Junior Sonowo werd twee keer op de rand van buitenspel afgevlagd, waarvan het laatste moment toch discutabel was. Al met al zal er hard getraind moeten worden en is er voldoende stof om over te praten deze week. Volgende week ontvangt Alphense Boys B2 wederom een directe concurrent, als op eigen veld wordt aangetreden tegen Alexandria '66 B1 om 13.00 uur.

12. Alphense Boys 17-2         7-3

Alphense Boys 015-1 moet vandaag op bezoek bij de koploper FC Emmen. Die ploeg is nog ongeslagen en het vooruitzicht dat er om 7 uur moet worden verzameld voor vertrek met de spelersbus stemt ons net zo somber als de weersvoorspellingen. Dat er in het stadion mag worden gevoetbald en het droog is, zijn de eerste meevallers. De Boys starten super scherp. Na 10 minuten spelen hebben de Boys al 2 corners gehad, hebben ze het betere van het spel en hebben ze meer duels gewonnen dan FC Emmen, dat pas in de 13e minuut hun eerste aanval ziet eindigen in een corner. De verdediging van de Boys staat als een huis en elke diepe bal wordt afgepakt of weggewerkt door de compacte achterhoede. Het moet voor de Emmenaanvallers ook een rare gewaarwording zijn dat wanneer ze Jordy Nieuwendijk passeren er direct een tweede Jordy  in de vorm van zijn tweelingbroer Dylan verschijnt om de bal alsnog af te pakken. De twee vullen elkaar naadloos aan op het middenveld. Even sluipt er een mindere fase in het spel wanneer er onnodig foute inspeelpasses zijn, maar het team speelt als een collectief en iedereen is bereid elkaar te ondersteunen en loopwerk te verrichten. In de 20e minuut opent Marciano van den Nieuwendijk naar rechts op Julian van der Kwaak. Die lanceert Rik van ’t Wout op rechtsbuiten. Rik is sneller dan de linksback van Emmen en geeft een perfecte assist door de bal hard voor te trekken op Jelle Hak, die bij de tweede paal de terechte 0-1 kan binnentikken.

• In de 29e minuut kapt Julian zijn man uit en legt de bal breed op Rik, die in de zestienmeter wel tot een schot komt, maar dat mist de kracht en de Emmense doelman pakt de bal. Pas in de 31e minuut krijgt Emmen een kans, wanneer een kopbal na een vrije trap door Boys-keeper Rens Boer in tweede instantie net voor de lijn wordt tegengehouden. De tweede helft is nog maar net begonnen als Rik de bal op het middenveld verovert en hem doortikt naar de vrijstaande Jordy Nieuwendijk. Jordy dribbelt de linkerkant van het strafschopgebied in en kan in de 37e minuut ongehinderd de 2-0 scoren in de verre hoek.

• FC Emmen voert de druk op het Alphense doel per minuut op, om de achterstand ongedaan te maken. De ballen worden opportunistisch het strafschopgebied ingepompt en zorgen steeds voor gevaar. Keeper Rens pareert een bal in de 45e minuut, de rebound gaat er wel in, maar de 1-2 wordt op aangeven van de grensrechter afgekeurd vanwege buitenspel. In de 49e minuut duikt Rens een vrije trap uit zijn doel, maar wordt de bal toch nog teruggebracht in de zestienmeter en doorgetikt op een Emmenaanvaller die echter wederom vanuit buitenspelpositie scoort. Ook deze goal wordt afgekeurd. In de 62e minuut is het dan toch raak voor FC Emmen, dat de 1-2 kan scoren uit een vrije trap van 35 meter. De bal wordt door niemand aangeraakt en keeper Rens reageert te laat op het afstandsschot. De Boys staan de laatste 10 minuten onder druk. Toch weten ze elke aanval te doorstaan door te strijden voor elke bal. In de laatste minuut reguliere speeltijd redt Rens zijn ploeg met een uitstekende reflex op een laag ingeschoten bal. Er volgen maar liefst 6 zenuwslopende minuten blessuretijd. Doordat Rens de bal tot twee keer toe tot corner verwerkt is het bloedstollend spannend in de slotfase. In 76e minuut kopt Kaan Temur de laatste corner weg naar voren. Rik in ’t Wout is sneller bij de bal dan de ver naar voren doorgeschoven Emmenverdedigers. Hij begint vanaf eigen helft  aan een rush over 60 meter, kruist slim voor de Emmense achtervolgers langs en met zijn laatste krachten perst the Man of the Match er een schot op doel uit en scoort de bevrijdende 1-3.

• Het stadion ontploft en de scheids fluit af. Op de terugweg schijnt de zon, is er muziek, wordt elke speler toegezongen  en wordt de Mac bezocht om deze fraaie overwinning te vieren. Volgende week spelen de Boys wederom een uitwedstrijd tegen DWS in Amsterdam (12.30 uur)

De uitslagen in de 1e divisie bij de C1

Fc Emmen 15-1 - Alphense Boys 15-1  1-3

Buitenveldert 15-1 - FC Groningen 15-1                       1-1

DWS 15-1 - sc Cambuur 15-1      3-0

Hollandia 15-1 - AFC 15-1                        afg

Zeeburgia 15-1 - PEC Zwolle 15-1         1-2

De Graafschap 15-1 - Go Ahead 15-1 (12/11)

12. Go Ahead o15                     6-3

Alphense boys O15-2 moest vandaag aantreden tegen laagvlieger RKAVV C1. Met in gedachte dat de koploper tegen de nummer 2 moest spelen vandaag, was dit een belangrijke pot om te winnen.

Een geconcentreerde en scherpe warming- up was een uitstekende voorbode voor een goede wedstrijd. En dat werd het ook. Afspraken werden vooral gemaakt om het baltempo hoog te houden en het positioneren binnen het verdedigen. Al na 3 minuten was het raak. Jelle zette een slalom in door de halve verdediging van RKAVV. Uiteindelijk werd hij neergehaald, penalty. Thierry was zelfverzekerd genoeg om de penalty te nemen en schoot hem feilloos  binnen, 0-1. Deze 0-1 bleef lang op het scorebord staan. Dat kwam niet doordat RKAVV ons goed tegenhield of dat zij zelf veel kansen kregen, maar meer omdat wij voorin te gemakzuchtig waren en niet de juiste keuzes konden maken om de score verder te vergroten. Jayden Pieters en Jordi miste allebei een 1 op 1 met de keeper, Jayden Daleman en Thierry raakten de lat en bijna elke voorzet kwam net niet aan of werd tegengehouden door de keeper. Het leek wel alsof we al die kansen gespaard hadden voor de laatste 3 minuten van de 1e helft. in de 32e, 33e en 34e minuut liepen we uit naar 0-4. Thierry kon de 0-2 binnen schieten na een goede voorzet van Niels, Jayden Daleman kon na de bal inschieten nadat Thierry de bal breed had gespeeld  voorbij de laatste verdedigers en Jordi kon heel simpel de bal intikken na een strakke ingooi van Niels tussen alle verdedigers door. RKAVV werd op een paar zwakke schoten niet gevaarlijk en verdedigend stond het achterin als een huis.

In de 2e helft gingen de boys vrolijk verder. Jelle maakte een goede individuele actie over de achterlijn, kwam vervolgens naar binnen en kon in de korte hoek met rechts binnen schieten, 0-5. Thierry maakte 10 minuten later zijn 3e van de ochtend. RKAVV werd nog met één schot gevaarlijk voor het doel van Aaron. Dat schot was een van richting veranderde vrije trap die Aaron op het verkeerde been zette en heel langzaam in de hoek van het doel vloog. Ook de 2e helft werd er strak verdedigd en werd er bij vlagen ook een zeer goede oplossing gevonden in de omschakeling. De opbouw was keurig verzorgd de 2e helft en de vrije man werd regelmatig gevonden. De laatste 15 minuten werden we toch allemaal wat slordig en minder geconcentreerd. Alsnog maakte Jelle en Thierry allebei nog een doelpunt wat de eindstand op 1-8 bracht.

Een goede overwinning met goed spel en veel doelpunten. Achteraf weten we dat Forum sport (nr 1) van RKDEO (nr 2) gewonnen heeft en dat wij (als enige nog ongeslagen) op de 2e plek staan met 1 punt achter Forum Sport.

Komende dinsdag oefent de C2 om 18.30 uur thuis tegen Real Sranang C1. Volgende week zaterdag spelen ze dan om 11.00 uur thuis de competitiewedstrijd tegen FC Lisse C1

12. Fc Zoetermeer 15-1            7-1

Voor Alphense Boys 13-1 (D1) stond vandaag een bekerwedstrijd tegen FC Groningen JO13-1 op het programma. De top van de tweede divisie tegen de onderkant van de eerste divisie. De eerste paar minuten waren voor de bezoekers uit het hoge noorden, omdat de boysmannen nog teveel ontzag hadden voor hun leeftijdsgenoten en net overal te laat waren en ook de duels niet met volle overtuiging aangingen. Maar tot echte kansen kwamen zij niet omdat het achterin gewoon goed stond. Na 15 minuten ging de D1 òòk meedoen en werd het een heerlijke wedstrijd. Een echte kans kreeg Noah Gesser na ongeveer een kwartier maar hij werd reglementair afgestopt. Een aantal minuten later was Phil Okongo weg maar zijn inzet werd gestuit, waar wellicht een breedtepass op Noah beter was geweest. Ook het schot van Aldo Jager in de 22e minuut ging net naast. Tussendoor werd Groningen gevaarlijk met vrije trappen maar het leverde niks op. In de 26e minuut veroverde, de uitstekend spelende Jarno van den Broek, de bal en stuurde Noah Gesser in de diepte weg, die de bal over de keeper in het doel lepelde, 1-0, zie 1e foto.  Vlak voor rust was het Adil Bizih die de bal na een counter in de verste hoek schoot, 2-0 (zie 2e foto)

• De mannen van Sander van der Kleij konden tevreden aan de limonade in de rust. Ook na de rust (waarin de Groningers op het veld extra training kregen.....!) begon FC Groningen sterk. Echter in de 38e minuut vocht Noah Gesser zich op kracht langs zijn belager en legde perfect af op Jordi Koeleman (zie foto) die de bal in het lege doel schoof (3-0).

• Een minuut later was het Noah die Jordi bediende, die legde de bal direct langs de grond achter de verdediging waar Phil Okongo als een duveltje uit een doosje zijn tegenstander te vlug af was en vallend de 4-0 scoorde (zie foto)

• Toen besloot Groningen 1 op 1 te spelen en dat leverde eigenlijk alleen maar kansen voor Alphense Boys op. Gesser en Okongo waren hun tegenstander steeds de baas. Wat een luxe voor de uitstekend spelende Alphense Boys. Het slotakkoord was, hoe kan het ook anders, voor Noah Gesser. Die met een prachtige lob de keeper versloeg en de eindstand bepaalde op 5-0!

• De 6-0 van Noah werd daarna nog afgekeurd wegens buitenspel. Achterin werd de nul gehouden en daarmee boekte de D1 een overwinning die niet snel zal worden vergeten. Niks anders dan lof voor deze geweldige prestatie. In de volgende ronde van de landelijke beker (datum nog niet bekend) speelt de D1 opnieuw thuis en dan tegen Excelsior D1 (staan op de 4e plaats in de 1e divisie achter Sparta, Feyenoord en PSV D1). Dat wordt dus een lastige klus! Komende dinsdag oefent de D1 om 18.00 uur uit tegen AZ D1 (koploper 1e divisie, 6 gespeeld 18 punten, won vandaag voor de beker van AFC 34 D1 met 7-1) . Volgende week zaterdag volgt dan om 09.45 uur de uitwedstrijd voor de competitie tegen Buitenveldert D1.

Met dank aan amateurfotograaf Arjan de Graaf die een aantal prachtige wedstrijdfoto's heeft geschoten (zie: https://flic.kr/s/aHsm7CmPhc)

12. Quick Boys 13-1                             6-1

Vanmorgen speelde Alphense Boys o13-2 voor de competitie uit tegen Noordwijk o13. In alle vroegte werd er afgetrapt op het prachtige hoofdveld van Noordwijk. Het tempo in de openingsfase lag veel te laag en 'vrije ruimtes' werden niet gevonden. Dit speelde vooral de tegenstander in de kaart die zo snel druk kon geven en vaak eenvoudig de bal kon veranderen. Na balverlies in de opbouw kreeg Noordwijk een corner, deze werd in twee instanties nog gekeerd maar een 3e poging was te machtig (1-0). Enigszins aangeslagen van de achterstand trok de ploeg van trainer Robin Stolwijk het spel wel meer naar zich toe. In de 26e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker, Tim van Veen schoot op aangeven van Dahli Jordense de bal over de keeper heen (1-1).

• Of bleek ook de ruststand, na rust was het spelbeeld heel anders. Noordwijk kwam nog maar sporadisch bij de middenlijn. Er werd echt gejaagd op de bal en diverse goede mogelijkheden aan-een-geregen. Het was wachten tot de 51e minuut dat Abdul Ibrahim van dichtbij na goed afleggen van Tommie Koster binnenschoot (1-2).

• Dit bleek een aanzet voor een prima slotfase, in een kort tijdsbestek scoorde Tim zijn tweede van de ochtend en schoot Sam Ringeling hard raak (1-3 en 1-4). Aanstaande dinsdag speelt de D2 om 18.30 uur een oefenwedstrijd tegen VELO o13. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys o12 voor de competitie thuis tegen Nootdorp o13 om 09.00 uur.

12. Rijnsb. Boys 13-1                           7-1

Vandaag speelt Alphense Boys  E-Top (12-1)  als koploper in de Hoofdklasse O12 tegen de nummer laatst, Olympia JO12-1. Op papier dus een makkelijke wedstrijd, maar van onderschatting kan geen sprake zijn. We spelen op het hoofdveld, voor de grote tribune. Het veld ligt er mooi bij, maar is zwaar door de regen en erg drassig. We beginnen zoals we altijd beginnen, met snel druk zetten en ieder duel willen winnen. Dat resulteert al vroeg in de wedstrijd voor een verdiende voorsprong. Bram stuurt Bryan Verdel in de diepte die met een mooie boogbal de keeper verschalkt: 0-1. Die boogbal is inmiddels Bryan zijn handelsmerk geworden, mooi dat hij er deze wedstrijd weer ingaat! De Boys hebben er zin in, en direct na de aftrap volgt er alweer een kans. We zijn de bovenliggende partij, het is nu zaak om de score op te voeren. In de 13e minuut gaat Bryan er aan de rechterkant weer vandoor. Uit zijn ooghoek ziet hij Joshua v/d Winden vrijlopen. Josh ontvangt de bal, speelt de tegenstander uit door de bal achter zijn standbeen langs te halen en haalt hard met links uit: 0-2.

• Dat gaat lekker! Een paar minuten voor rust stoomt Daan vanaf rechts op, ziet de vrijstaande Ersan staan die vervolgens mooi de keeper de verkeerde hoek instuurt voor de 0-3. Het is direct rust, de jongens mogen aan de limonade en de banaan. De tweede helft begint rommelig. We komen niet scherp de kleedkamer uit en leiden veel balverlies. Dan valt Yassine met een blessure uit, na een nare overtreding van een van de Olympia spelers. Het spel van de Gouwenaars wordt ook harder en wij hebben moeite ons daar onderuit te spelen. Het resulteert zelfs in een doelpunt voor Olympia als er vanuit het centrum zo doorgelopen mag worden op keeper Vince. Die is vervolgens kansloos voor de 1-3. Na de tegengoal rechtten de jongens hun rug en worden weer de baas over het spel. Aan de rechterkant is Bryan weer eens zijn tegenstander aan het dollen en vanuit zijn voorzet kan Ersan eenvoudig de 1-4 binnen schieten.

• Met die goal is de wedstrijd definitief gespeeld. Van de laatste 10 minuten is nauwelijks meer sprake van voetbal. Het veld is spekglad, de ene overtreding op de andere wordt gemaakt en mooie combinaties zijn niet meer nodig. Hoeft ook niet meer, de overwinning is binnen en de 3 punten worden bijgeschreven. Na afloop van de wedstrijd komt er meer goed nieuw: mede koploper HVV most punten door met 3-3 gelijk te spelen. Ondanks het soms wat mindere spel van onze Boys dus toch een goede zaterdag! Volgende week zaterdag is de E-Top vrij van competitie en oefent dan om 09.00 uur thuis tegen Nieuwerkerk 13-1

De uitslagen in de hoofdklasse van de 12-1

Olympia 12-1 - Alphense Boys 12-1       1-4

Fc Lisse 12-1 - Noordwijk 12-1     1-2

Sportlust 12-1 - HVV 12-1 3-3

VVSB 12-1 - Wilhelmus 12-1       2-6