• Knallen tegen Esto!

Het leek in eerste instantie een druilerige ochtend te worden toen de meiden van MO15-2 in Bodegraven op 4 november 2017 tegen Esto MO15-1 aantraden. Zowel het weer als het scoreverloop werd er gelukkig met de minuut beter op. Zeker in de eerste helft!

Al na een minuut of 8 glipte Sophie door de Esto-defensie en scoorde de 0-1. De keepsters kon de bal nog net aanraken, maar goal is goal!

Nog geen 3 minuten later deed Elisa het trucje na en soleerde naar de 0-2 met een bekeken en rustig schot. Wat mooi was om te zien is hoe Fatima, Larissa, Nawal en Sophie goed vrij probeerde te lopen, zodat de verdedigsters van Esto er voor moesten kiezen om hun eigen meisje te dekken en Elisa niet konden lastig vallen.

Nadat Sophie in de minuten daarna nog twee keer vol uithaalde en de 0-3 en 0-4 scoorde volgde een fraai hoogtepunt: de eerste goal van Nina!

Een hoekschop kon niet goed door Esto worden verwerkt, mede door de constante druk die de middenvelders (met o.a. Nina, Mary-Lou en Lieke) gaven. Nina bedacht zich dus geen moment en knalde de afgeslagen bal vol tegen de touwen: 0-5!

Ondertussen had de verdediging bestaande uit Stasja, Marissa, Minoek en Fenne weinig tot niets te doen. Met name beide backs kwamen in de eerste helft nog geen 10 keer aan de bal.

Stine had als keepster in de eerste helft, die werd afgesloten door de 0-6 van de rechtervoet van Fatima, maar een paar terugspeelballen te verwerken.

In de tweede helft mochten de meeste meiden op een voor hun andere positie spelen en werd het toch wat regenachtiger.

Marissa en Minoek scoorden nog een goal, maar ook Esto wist het net nog te vinden.

Zijn wij misschien mooi-weer voetbalsters, dames?