• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Alphense Boys JO12-1 slaat na rust toe

De wekker staat 6.45 uur en dat is al vroeg, maar vandaag ben ik ook nog eens ruim voor de wekker wakker.

Waar ligt dat aan? De Hoogvliet fotoshoot… of de voetbalwedstrijden vandaag? Dat laatste dus. De JO12-1 speelt tegen Blauw Zwart uit Wassenaar. Zij waren tot vorige week ongeslagen en gleden toen uit met een 0-5 verlies tegen Wilhelmus (volgens de coach van Blauw Zwart was het een collectieve offday).

Ik denk aan een geschikte titel voor het verslag, dat ik vandaag zal maken. Barry, de min of meer vaste verslaggever van dit talententeam, verdient natuurlijk ook wel eens een vrije dag. Titel van het stukje kan zijn: ‘Boost door fotoshoot levert belangrijke overwinning op’ of ‘belangrijke 3 punten voor Alphense Boys JO12-1’. Waarom denk ik hier nu eigenlijk aan.... en ik draai me nog even om…

Om 7.30 uur is het bij Alphense Boys al een kakafonie aan 1 tafel. Daar praten de ouders van onze jongens over boodschappen doen bij Aldi, Lidl en natuurlijk Hoogvliet. De reden van de vroege aanwezigheid is namelijk dat onze jongens op de foto moeten voor het Hoogvliet-plakplaatjes boek waar veel teams van Alphense Boys in komen te staan. Dus dat wordt vanaf volgend jaar natuurlijk bij Hoogvliet boodschappen doen om de voetbalplaatjes te sparen.

Verder komt natuurlijk ook de wedstrijd tegen Zeeburgia JO12-1 ter sprake. In Amsterdam op het terrein van de grootste BVO-leverancier van Nederland wonnen onze boys afgelopen dinsdag verrassend met 2-3 tegen hun selectie JO12-1, dus met spelers die een jaartje ouder zijn. Van te voren werd gemeld dat zij 3 spelers misten ivm KNVB-activiteiten, maar toen werd hun verteld dat ons team eigenlijk de JO11-1 is…….. werden ze een beetje stil.

Na een verbluffende teamprestatie werd een 0-2 voorsprong genomen, maar ook weer prijs gegeven en leek Zeeburgia na de 2-2 door te drukken. Onze boys knokten zich terug in de wedstrijd en vlak voor tijd scoorde Daan, zeker niet de grootste van het team, met zijn hoofd de 2-3. Dolle taferelen op het veld waar iedereen Daan besprong, die hiervan volgens zijn moeder bijna een blessure schijnt opgelopen te zijn. Vanuit de kleedkamer werd Paul Bahlmann gebeld en verteld dat er met 10-0 verloren was. Daarna riep het hele team in koor: grapje!!

De fotoshoot zorgt deze zaterdagmorgen voor veel hilariteit en gezelligheid en we zijn benieuwd of de Boys na deze aparte voorbereiding scherp zullen zijn.
    Na de laatste training maakte coach Michael Lipsius zijn opstelling al bekend en dat is vandaag Vince op doel, achterin van links naar rechts: Stef, Twan, Santino en Sami. Op het middenveld beginnen Yassine, Bram (aanvoerder) en Matz; voorin Bryan, Joshua en Julian. Julian die voor het eerst sinds zijn blessure in een competitiewedstrijd in de basis mag starten. Ersan mag met de JO13-2 meedoen en is er dus niet bij. Serua, Senne en Daan beginnen op de bank naast Michael, Ralph, Robert en Adra.
    De wedstrijdbal wordt gesponsord door: Fysio Topfit Krista van Kempen.

Als de scheidsrechter om 09.00 uur fluit brandt de wedstrijd gelijk los en trekken de Boys het initiatief naar zich toe resulterend in een grote kans voor Joshua, die al na 1 minuut op de vuisten van de keeper van Blauw Zwart schiet; kort daarna schiet Bram net naast. De volgende grote kans is op circa 6 minuten als Matz van dichtbij hard op goal schiet, maar wederom brengt de grote keeper van Blauw Zwart knap redding met zijn vuisten.

Het spelpeil wordt rommeliger met veel balverlies aan beide kant. Het gras is wat aan de hoge kant en dat maakt het traag en lastig bespeelbaar. Veelvuldig leveren wij veroverde ballen weer in door te zachte passes. Blauw Zwart probeert met een lange bal hun aanvallers te bereiken en zij hebben daar af en toe resultaat mee. Onze boys werken hard, maar de juiste focus is er nog niet. Zeker niet nadat Blauw Zwart na 10 minuten opeens met 0-1 voorkomt als de verdediging een bal achterin probeert weg te werken, maar tegen een eigen speler aanschiet, waardoor de bal opeens voor de voeten van de spits van Blauw Zwart komt, die alleen oog in oog met Vince netjes binnentikt. Dit is even lastig voor de Boys, die nog steeds te krampachtig ogen en veel balverlies leiden. Blauw Zwart kan zelfs op 0-2 komen als ze op de rand van de 16 een vrije trap krijgen, maar Vince heeft een engeltje op de lat.

Voorin hebben we het niet makkelijk. Op links komt Bryan nog wel een paar keer los van zijn tegenstander, maar verder dan een doelpoging die over de lat gaat, komen we niet. Coach Michael brengt Senne en de dreiging op rechts neemt toe. Blauw Zwart houdt de linies echter goed gesloten en onze voorwaartsen komen nog er in de eerste helft nog niet uit. Pluspunt is het goede verdedigen van onze backs Stef en Sami.

Maar wat wel mooi is, is dat de spelers van beide teams echt vol overgave strijden. Blauw Zwart verdedigt met hand en tand zijn voorsprong, maar onze Boys klappen er boven op om de wedstrijd te kantelen. De scheidsrechter laat mannelijk voetbal toe, waarbij de coach van Blauw Zwart in de eerste helft nog vindt dat zij hierbij af en toe benadeeld worden. Misschien heeft hij 1x gelijk, maar toch complimenten aan de scheidsrechter die de wedstrijd zeker niet kapot fluit.
    Zonder verder grote kansen te creëren gaan we rusten met 0-1.

In de rust geeft coach Michael de Boys nog wat positieve input en wat kleine tactische aanwijzingen. Serua gaat links achter spelen en Daan neemt zijn vertrouwde stek op links midden in. Zelf bedenk ik mij dat ik mijn stukje al deels had geschreven uitgaande van een overwinning! Is dat de goden verzoeken en vragen om problemen?

Gelukkig niet. Na rust zien we een ander wedstrijdbeeld. Vanaf het begin zijn de Boys dominant en de baas. Blauw Zwart geeft steeds meer ruimte weg en steeds vaker snijden we door hun linies heen. Al vrij snel valt de 1-1 als Senne een bal in de diepte krijgt aangespeeld, naar binnen snijdt en net voordat hij wil uithalen aan zijn shirt omver getrokken wordt. De terechte strafschop wordt door Joshua feilloos ingeschoten.

De Boys ruiken nu bloed en goed combinerend trekken ze ten aanval waarbij de backs Sami en Serua prima verdedigen, maar ook aanvallend goed opkomen. Twan en Santino houden de boel achterin verder goed dicht en grijpen, als dat nodig is, hard maar fair in.
    Het middenveld krijgt net wat meer ruimte om goede ballen in te spelen en Bram, Matz, Daan buffelen en zoeken naar de openingen. Binnen 10 minuten valt de 2-1 na een omsingeling van het doel van Blauw Zwart. Eerst kopt Senne nog net naast, maar daarna werkt Blauw Zwart de bal niet goed weg en komt de bal voor de voeten van spits Joshua. Hij bedenkt zich niet en ramt de bal met links hoog in het dak van het doel. De lange keeper raakt de bal nog met zijn vingertoppen aan, maar is (gelukkig voor ons) geklopt.

Blauw Zwart lijkt geknakt, maar grote kansen voor Sami en Bryan gaan helaas naast en over. De Boys blijven goed in de organisatie spelen en zetten de tegenstander helemaal vast. Blauw Zwart staat vrijwel alleen nog in het eigen strafschopgebied te verdedigen. De 3-1 moet vallen zou je verwachten en bijna lukt dat weer Daan als hij met een prachtige snoekduik (actie van de wedstrijd!) de bal probeert binnen te koppen, maar een paar centimeter tekort komt.

Uiteindelijk lukt het Senne om de bevrijdende 3-1 te maken. In de hele 2e helft is hij een plaag voor zijn tegenstander en bij dit doelpunt blokt hij eerst 2x de bal waarna hij langs twee verdedigers komt en in het strafschopgebied beheerst de bal in de verre hoek krult.
    Diezelfde Senne die vlak voor dit prachtige doelpunt ook nog Julian goed inspeelt. Julian gaat alleen op de keeper af en wordt onreglementair om gebeukt…strafschop vind ik, maar de scheids laat wederom doorspelen.

En het dappere Blauw Zwart dan? Ja zij krijgen nog 1 grote kans als we verdedigend niet goed ingrijpen, maar als de aanvaller van hen Vince voorbij is en denkt binnen te schieten, schrikt hij blijkbaar van een alles of niets verdedigende sliding en schiet de bal voor een leeg doel in het zijnet. Daar werd het nog bijna spannend en hadden we toch het geluk aan onze zijde. Niet lang daarna fluit de scheidsrechter af en winnen we toch uiteindelijk terecht deze pot. Na rust slaan de Boys toe en buigen ze de wedstrijd om van 0-1 naar 3-1 winst. De titel van dit verslag van deze wedstrijd pas ik hiermee toch aan.

Een belangrijke overwinning is wel behaald vermoed ik. Na een halve competitie vind er een herindeling plaats van de hoofdklasse en het zou mooi zijn als onze jonkies dan in Hoofdklasse I komen te spelen. Dus hoe hoger we eindigen hoe beter voor dit beoogde doel. In de stand staan we vooralsnog op de 1e plaats met vier verliespunten door twee gelijke spelen, maar wel een goed doelsaldo. Concurrent Jodan Boys heeft 1 punt minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. HVV heeft nog geen puntverlies, maar zij moeten nog wel 3 wedstrijden inhalen en wij moeten nog tegen hen spelen.

Aanstaande dinsdag spelen de Boys een oefenwedstrijd tegen Dios JO12-1. Dios is de oude club van Santino en Bram, dus dat levert vast weer leuke sentimenten op.
    Zaterdag 11 november spelen we om 9.45 uur uit in Gouda tegen Olympia JO12-1.