• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• E-Top bikkelt tegen Noordwijk JO12-1

Na een mooie start van het seizoen tegen Wilhelmus vorige week, staat vandaag de wedstrijd Noordwijk JO12-1 tegen Alphense Boys JO12-1 op het programma. Het is wat somber weer, maar het is in ieder geval droog op het fraaie voetbalcomplex in Noordwijk.

Van het vorige seizoen herinner ik mij de 2 wedstrijden tegen Noordwijk als een harde strijd. Het fysieke spel van de Noordwijkse jongens maakte indruk op onze boys. Het was moeilijk om lekker in de wedstrijd te komen. De afgelopen weken is hard getraind aan het eigen spel en de opbouw in verschillende fasen. Dat mogen de jongens vandaag dus in de praktijk gaan brengen!

De scheidsrechter komt het veld op dus de wedstrijd kan beginnen. Sami en Bryan starten op de bank. Ook Julian zit op de bank, herstellende van een blessure én we missen vandaag Twan die de JO13-2 mag ondersteunen.
    Aan de houding van beide teams op het veld is af te lezen dat we vandaag te maken hebben met twéé zeer fanatieke teams er is dan ook direct na het fluitsignaal actie op het veld. De eerste minuten van de wedstrijd worden gespeeld op de helft van Noordwijk. Al snel is er een corner voor de boys en is daar ook de eerste gevaarlijke schietkans.

Een volgende gevaarlijke aanval ontstaat als Erzan door hard doorknokken een schietkans creëert. Hij draait de bal mooi om de tegenstander heen, maar de keeper stopt. De afketsende bal komt voor Joshua zijn voeten en die werkt de bal genadeloos in het doel. Het is 0-1!

De jongens pakken direct door. Daan geeft Erzan een mooie steekpass en Erzan schiet, maar de keeper redt wederom netjes. Na de eerste 10 minuten vrijwel volledig op de helft van Noordwijk te hebben gespeeld is er ineens een doorbraak van de middenvelder met nummer 10 die razendsnel door het midden op het doel van Nigel afstormt en de 1-1 weet te maken. De verdediging lijkt wat overdonderd door het plotselinge Noordwijkse geweld.
    De aftrap wordt snel genomen en er wordt direct weer hard gewerkt. Een overtreding op Yassine resulteert in een blessure, waardoor Yassine helaas niet verder kan spelen en wisselt met Bryan.

Na een loopactie van Bryan krijgt hij de bal mooi voor op Bram die op het doel vuurt, maar de bal net over schiet. De druk van de boys blijft hoog op Noordwijk, maar het spel is niet overtuigend. Zo nu en dan komt er wat ruimte voor onze tegenstander waardoor deze iets beter in de wedstrijd komt.
    Bryan wordt de linkerhoek ingestuurd en krijgt de bal voor bij Senne, maar de keeper stopt.

Ook Noordwijk creëert nu kansen, maar Nigel zit er netjes bij óf de ballen worden naast het doel gewerkt. Na nog een mooie loopactie van Senne en schietkans voor Bram is het alweer rust. Met een gelijke stand gaan de jongens de kleedkamer in. Het is duidelijk dat het harde veld even wennen is. De passes vooruit zijn vaak te hard. Ook lukt het niet om lekker het eigen spel te kunnen spelen. Het onrustige en ongestructureerde spel van de tegenstander wordt overgenomen, waardoor we wél hard bikkelende boys op het veld zien, maar niet altijd het fraaie samenspel uit eerdere wedstrijden.
    Vorige week gingen we ook met een gelijkspel de rust in, dus er is nog volop vertrouwen. De trainers zullen de boys even moeten resetten, maar met gelijke inzet en oppakken van het eigen spel gaat het vast en zeker goedkomen in de tweede helft.

Yassine staat weer op positie. Hij heeft gewisseld met Erzan. Daan, die in de eerste helft ook geblesseerd is geraakt, moet noodgedwongen nog aan de kant blijven. Na even wachten op de scheidsrechter is de wedstrijd weer van start en stuurt Bram Senne weg. Na een flinke sprint krijgt Senne de bal mooi voor en maakt Joshua de 1-2. Een mooi snel doelpunt, dat is goed voor het vertrouwen!

Niet veel later is er een loopactie van Bryan na een mooie pass van Stef. De bal komt voor het doel, maar na verschillende schietkansen neemt Noordwijk de bal over en jaagt deze hard vooruit. De doorgebroken speler komt op Nigel af, die uit zijn doel komt, waarna de speler de bal naast het doel jaagt. Noordwijk krijgt meer kansen, waaronder verschillende corners, die erg gevaarlijk zijn door de verschillende lange spelers die voor de boys nauwelijks bij te koppen zijn.

Het is een rommelige fase in de wedstrijd. Het lukt Noordwijk om wederom een doorbraak te creëren, maar deze wordt door de verdediging gestopt.
    Na een mooie getrainde steek van Sami op Senne is er gelukkig weer een gevaarlijke loopactie van Senne. Helaas geen doelpunt, maar het gevaar zit weer aan de goede kant. Het is écht aanpoten voor de jongens die zich voortdurend laten verleiden om het spel van hun tegenstander te spelen. Een loopactie van Bryan tot op de achterlijn en een voorzet voor het doel. De bal komt bij Joshua die nét het doel mist.

Vervolgens is het Noordwijk die handig inspeelt op balverlies van de boys en hard de 2-2 in het doel afwerkt. Richting het einde van de wedstrijd geeft dit een ander spelbeeld dan vorige week. Beide teams blijven bikkelen en willen nu proberen om het derde doelpunt te scoren.

Een fraaie pass van Yassine op Senne en een even fraaie loopactie wordt door Noordwijk gestopt en een corner volgt. De keeper onderschept. Niet veel later nog een fraaie pass van Sami op Senne en schietkans die nét in het zijnet van het doel komt. Jammer! De boys willen graag, maar het lukt nog niet om de bal tussen de palen te krijgen en hoewel wat mij betreft Alphense Boys zéker de betere ploeg is, blijft Noordwijk gevaarlijk met lange ballen vooruit. In de laatste minuten van de wedstrijd is een doorgebroken aanvaller nog even gevaarlijk, maar Sami en Santino weten samen de Noordwijkse speler te weerhouden van schieten.

De scheidsrechter fluit, de wedstrijd is gespeeld en de boys moeten het vandaag doen met een gelijkspel. Daarmee zijn ze duidelijk niet tevreden en zó hoort het ook. Er is hard gebikkeld, maar het is niet gelukt om de wedstrijd te winnen. Óók dat hoort erbij!