• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Meerburg JO12-2 – Alphense Boys JO12-1

Vorige week was de wedstrijd tegen VOC afgelast, maar vandaag gaat de wedstrijd tegen Meerburg, gespeeld op kunstgras, gelukkig wel door. Ondanks een week met veel neerslag en een nacht waarin het niet droog is geweest, staan spelers, trainers en ouders er klaar voor op en langs veld 2 in Zoeterwoude.

De Boys weten dat VOC met maar liefst 11-1 van Meerburg heeft gewonnen. Is dat de verdienste van VOC geweest of bood Meerburg misschien niet veel weerstand? Na de wedstrijd van vandaag zullen we het weten.

De scheidsrechter fluit en terwijl het fluitsignaal nog nagalmt, ligt de 0-1 van Matz al in het net. Het lukt mij niet om van dit verslag een spannend betoog te maken en daarom houd ik het maar bij de aanvallende feiten. Aanvallende feiten, omdat er in de eerste helft niet meer dan 2 minuten op onze helft is gespeeld en dat waren dan de terugspeelballetjes bedoeld om weer netjes van achteruit een nieuwe aanval op te bouwen.

Het eerste doelpunt maakt Matz uit een steekballetje van Erzan die keurig aankomt. Enkele minuten later een mooi driehoekje op rechts van waaruit Senne wordt weggestuurd en afrond in de verre hoek. Het is dan 0-2. Vervolgens een diepe bal op Joshua die eigenlijk te hard lijkt maar Joshua loopt door en kan de bal net voor de achterlijn binnen houden, geeft deze voor en Matz maakt de 0-3.

De voortdurende druk wordt keurig vanuit de verdediging vooruit opgebouwd. De bal komt bij Daan en die geeft de bal hoog voor in het strafschopgebied. Senne rondt gecontroleerd af, het is 0-4. Enkele minuten later is het een corner aan de linkerzijde en directe daarna aan de rechterzijde. De bal komt bij Erzan die zich vrij werkt en de 0-5 maakt.

Ondanks dat de weerstand er niet is, wordt er wel mooi gespeeld. Met fraaie driehoekjes weten de Boys elkaar goed te vinden. Loopactie en schot van Senne wordt door de keeper gestopt. De afketsende bal komt bij Daan en die maakt de 0-6.

Opbouw van Erzan en tikje op Senne en het is 0-7. Meerburg ziet even de kans om een aanval op te bouwen, maar dírect blijkt de verdediging van de Boys keurig op lijn te staan. De bal wordt afgewend en een nieuwe aanval wordt ingezet. Een loopactie van Joshua volgt en hij schiet net voor de rust de 0-8 tussen de palen.

Iemand van Meerburg vraagt in de rust: “Wat doen jullie hier?”. Tsja… wat doen we hier? In ieder geval werken aan het doelsaldo en verder laten de Boys zien dat ze ondanks het grote verschil in spel tóch hun eigen spelletje blijven spelen. Controleert, beheerst en fanatiek dat tot de laatste seconden. Dat is knap! Een flinke dosis extra weerstand zou natuurlijk wel een stuk leuker zijn, vooral voor keeper Vince!

De tweede helft gaat van start. Het is nog niet droog geweest. De Boys hebben daar geen last van, zij zijn klaar om de missie voort te zetten. Er wordt direct weer druk uitgeoefend. Een loopactie van Erzan en voorzet op Bryan die de 0-9 maakt. En kort daarna andersom een loopactie en voorzet van Bryan en de 0-10 voor Erzan.

Vanaf de linkerkant geeft Bryan een draaiballetje voor het doel waar Erzan de 0-11 tussen de palen schiet. Even is daar dan toch de periode van afstand schoten in plaats van de mooie combinaties. Dát werkt niet en dat merken de Boys gelukkig snel. Het spel gaat door.

Serua stuurt Bryan weg en die geeft de bal voor de goal waar Joshua de bal mooi het doel inloopt. Het is 0-12. Een daarop volgende corner bereikt Joshua die eenvoudig de 0-13 mag afronden. Maar Josh is nog niet klaar, want na een voorzet van Erzan maakt Joshua ook de 0-14 netjes af.

Meerburg rekt de tijd met veel wissels, kleine blessures, wat twijfelachtige buitenspelmomentjes en gedoe rondom de aftrappen. Het houdt het tempo wat uit de wedstrijd, maar echt veel maakt het niet uit. Een afstandsschot van Twan in de handen van de keeper, maar door de kracht van het schot schiet de bal tussen zijn handen door en is daar ook 0-15.

We zijn nog niet klaar want na een assist van Twan komt de bal weer bij Joshua terecht die de 0-16 inschiet. Vanaf de zijkant prikt Bryan de bal nog over de keeper en is de stand 0-17. De wedstrijd eindigt met een vervelende overtreding op Santino, die zijn daarmee verdiende vrije trap fraai omzet in 0-18.

De scheidsrechter is er klaar mee. Meerburg is er klaar mee. De wedstrijd is gespeeld en de 3 puntjes zijn voor de Boys. Tijdens de volgende training maar extra aandacht voor conditie en techniek, want afwerken op het doel hebben we vandaag genoeg geoefend Boys. Volgende week start de competitie. Ik hoop op veel weerstand én mooi weer!