• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Mogen we nog wat langer Genieten?

    Het werd soms iemand wel eens wat te veel. Al die aandacht voor Boys 1, afgelopen week. Stonden we toch maar mooi voor de tweede achtereenvolgende keer wéér op Teletekst: Alphense Boys aan kop in de hoofdklasse. Dankzij twee 4-2 overwinningen op rij, wat een debuut in de Hoofdklasse! Er was iemand op Facebook (nee, we noemen geen namen) die zo reageerde: ‘Hoogmoed komt voor de val’. Alsjeblieft, reageerden wij, mogen we hier even van genieten?

    Of dat ‘Genieten met een grote G’ - zoals trainer Aad van den Berg het voelde - ook zondag doorgaat, zien we dan wel weer. Boys 1 gaat op bezoek bij SDO in Bussum. Het wordt een weerzien met de club die ons in mei 2015 van promotie naar de hoofdklasse afhield. Wij verloren toen de finale van de nacompetitie en SDO mocht feestvieren. Eerder in dat seizoen gaven we de club in ’t Gooi nog voetballes; op 14 september 2014 werd het in de uitwedstrijd zelfs 7-2 voor de Boys. Maar goed, SDO lachte toen als laatste.

    Daardoor hebben de blauwwitten er inmiddels twee jaar in de hoofdklasse op zitten. In het eerste jaar eindigden ze als tiende en afgelopen seizoen als achtste, dus dat wijst op een stabiele ploeg. Dit jaar (2017) viert Samenspel Doet Overwinnen het honderdjarig bestaan, maar dat wordt in dit prille seizoen nog niet opgeluisterd met successen van het eerste. SDO verloor de eerste thuiswedstrijd met 1-0 van Hollandia en moest afgelopen zondag zijn meerdere erkennen in Achilles 1984 (2-0). Dat betekent een laatste plek in het voorlopige klassement en bovendien zonder één goal te hebben gescoord.

    En dan komt zondag precies de nummer 1 van datzelfde voorlopige klassement op bezoek?? Samen met Silvolde en dankzij een iets beter doelsaldo, voert Alphense Boys de ranglijst aan. Niemand die dat bij de start van de competitie durfde te voorspellen. Het was toch vooral afwachten hoe het er in de hoofdklasse met veel onbekende, nieuwe tegenstanders toe zou gaan. De formatie van trainer Aad van den Berg liet zich in de eerste twee wedstrijden van zijn beste kant zien, tegen gelijkwaardige tegenstanders. Twee keer viel het kwartje de goede kant. Maar dat dwing je ook af. Uit het verslag in het Leidsch Dagblad: "Uitstekende en uiterst vermakelijke wedstrijd" en "De nieuwkomer speelde over de hele linie overtuigend en met energie".

    Dat is mooi als anderen dat zeggen. Zelf wil de trainer zeker niet hoog van de toren blazen. "We blijven normaal doen en gaan niet allerlei gekke dingen lopen roepen. Deze start is prachtig, maar laten we eerst maar eens over zes wedstrijden kijken hoe het gaat. Ons doel was en is nog steeds handhaven. Als blijkt dat we bovenin mee kunnen blijven draaien, kunnen we de doelstelling altijd nog bijstellen. Het is in elk geval lekker dat we niet meteen naar onderen hoeven te kijken."

    SDO-Alphense Boys, zondag 17 september 2017, 14.00 uur. Scheidsrechter: V. Ris. Sportpark De Kuil, Abraham Kuijperlaan 5, Bussum. Studio Alphen doet verslag van de wedstrijd. Ook worden de hoogtepunten getwitterd. Volg ons @AlphBoys #alphenseboys #sdoalp.

    Programma Hoofdklasse A

    SDO-Alphense Boys, De Bataven-Hollandia, Purmersteijn-RKHVV, DHC-RKAVV, Leonidas-Silvolde, Jong Achilles\'29-MSC, SJC-SWZ Boso Sneek, VV Heerenveen-Achilles 1894.

    Stand Hoofdklasse A

    1. Alphense Boys 2-6 (8-4)
    2. Silvolde 2-6 (6-2)
    3. Achilles 1894 2-4 (4-2)
    4. DHC 2-4 (5-4)
    5. SJC 2-4 (2-1)
    6. Leonidas 2-4 (1-0)
    7. Hollandia 2-3 (1-1)
    8. MSC 2-3 (5-6)
    9. Purmersteijn 2-3 (4-5)
    10. RKAVV 2-2 (1-1)
    11. SWZ Sneek 2-1 (5-6)
    12. Heerenveen 2-1 (1-2)
    13. De Bataven 2-1 (0-1)
    14. Jong Achilles‘29 2-1 (5-7)
    15. RKHVV 2-0 (5-8)
    16. SDO 2-0 (0-3)

     

    Clubtopscorers

    Patrick Krop 3, Thijs Hoogenboom 2 (foto), Raychelo Fecunda 1, Nathan Spaan 1, Thom Nouwens 1.