• Woensdagnieuwtjes

    Afgelopen zaterdagochtend was verslaggeefster Karin Alberts van NOS Radio 1 op bezoek bij Alphense Boys. Omstreeks 8.15 uur interviewde zij voorzitter Dennis Captein over het nieuwe pupillenvoetbal. Dit interview werd live uitgezonden op NOS Radio 1. Even over twaalven op zaterdag deed zij ook verslag op de radio van twee wedstrijden van onze jeugd onder 8 en 9. Ze vroeg toen ook spelers en ouders om hun mening over het nieuwe pupillenvoetbal en liep soms gewoon het veld in! Dat vond niemand een probleem.

    De verslaggeefster had verschillende clubs opgebeld of ze welkom was om over dit onderwerp een reportage te maken maar vond geen gehoor. Ze belde toen de KNVB die haar adviseerde Alphense Boys eens te bellen en daar was ze natuurlijk meteen welkom en maakte een leuke reportage.

  • Alphense Boys O15-1 (C1) mocht gisteravond (dinsdag) aantreden tegen partner Feyenoord O15-1, dat afgelopen bekerweekend een monsterscore neerzette tegen sportclub Feyenoord (9-0, waar wij met 6-2 van wonnen). Op sportpark Varkenoord ontpopt zich al snel een tactisch schaakspel waarbij beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd zijn. De Alphenaren verzamelen zich gedisciplineerd rond de middencirkel waar Feyenoord moeite heeft een opening te vinden. Met name de drie voorwaartsen leggen flink wat meters af om de as steeds dicht te zetten en dat resulteert in een knappe 0-0 ruststand. Kaj van der Veldt (zie foto) is misschien wel het meest dichtbij geweest vanuit een vrije trap.

  • Oud-Alphense Boys keeper Deon Bontje brengt redding maar bijna is het de attente Julian van der Kwaak die de losgelaten bal kan binnenwerken. Na de thee (letterlijk, smaakte goed) heeft Feyenoord vijf minuten nodig om aan de leiding te gaan. Na een snel omschakelmoment die begint op de helft van de gastheren komt één van de aanvallers vrij voor Rens Boer. De sluitpost weet in eerst instantie het schot knap te keren maar de rebound gaat vervolgens hoog over de Woerdenaar heen: 1-0. Alphense Boys is geenszins van plan dit het startsein te laten zijn van een kansenregen en recht snel de rug. De beste kansen zijn voor de bezoekers en het is een klein wonder dat de 1-1 uitblijft. Espen van Ee krijgt een vrije kopkans op vijf meter, helaas gaat de bal naast, en Rik van ’t Wout raakt op enkele meters van het doel een voorzet van Jelle Hak niet vol. Uiteindelijk valt er nog een doelpunt maar wel aan de andere kant van het veld. Met een weergaloze vrije trap van 25 meter, snoeihard onderkant lat, wordt de eindstand in de slotseconden bepaald op 2-0. Na afloop heerst toch wel een lichte teleurstelling. Een gelijkspel zou een terechte afspiegeling zijn van de wedstrijd. Echter -en niet voor het eerst- zeer bemoedigend dat we goed meekomen met een (top) Eredivionist.

    Geachte trainers, coaches, spelers, bestuursleden, leden en vrijwilligers, Ik wens vanuit Oosterhout (Noord Brabant). allen een heel goed, sportief en fijn seizoen toe. Ik hoop dat vele teams weer, aan de boorden van de Rijn, de kampioensvlag kunnen hijsen.  Als oud Alphenaar en oud lid van de Boys hoop ik de successen via de site te kunnen volgen. Veel succes! Aad Peek

    Ook de overige senioren zijn afgelopen zondag weer begonnen met bekerwedstrijden. We zien dan meteen weer de typische shirts die dit soort teams dragen. Het plezier en de derde helft voeren natuurlijk de boventoon.

  • De inschrijving voor de Talentendag 2018 van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord is geopend. Op woensdag 28 februari 2018 (voorjaarsvakantie) kunnen alle talenten die binnen een straal van ± 30 km rond Alphen a/d Rijn wonen, hun kwaliteiten laten zien om daarna een echte stage periode bij Alphense Boys of Feyenoord af te dwingen om in aanmerking te komen voor het hoogste selectieteam van hun geboortejaar bij Alphense Boys in seizoen 2018-2019. Inschrijven kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag''. De rest wijst zich vanzelf

    Inschrijven betekent niet automatisch dat je op de talentendag van Alphense Boys mag komen. Afgelopen jaren kwamen er teveel jeugdspelers op onze talentendag af die echt onvoldoende talent hadden voor het niveau waarop wij spelen of veel te ver weg woonden en alleen een leuke training wilden meemaken. Meedoen aan onze talentendag wil dus ook zeggen dat je echt graag bij Alphense Boys wil komen voetballen als je door ons goed genoeg wordt beoordeeld. Je moet echt tot de beste spelers van jouw geboortejaar behoren én op een goed niveau spelen. We gaan tevens uit van een maximale reistijd van 30 minuten, anders heeft spelen bij Alphense Boys geen zin. Wij gaan de aanmeldingen dus eerst goed bekijken alvorens je wordt ingeschreven en uitgenodigd. Je ontvangt dan een bevestiging

  • De overwinning van Alphense Boys 1  op RKHVV (de rentree in de hoofdklasse) leverde zelfs een kop in NOS teletekst  op: ''Zege gepromoveerde Alphenaren''. Op de eerste ranglijst van de competitie staat Boys 1 zelfs op de eerste plaats! De samenvatting (7 minuten) van deze eerste competitiewedstrijd staat op de website van Studio Alphen.

  • Alphense Boys 1 verloor in de voorbereiding van VVSB, Ajax (Am), IFC en Argon. Maar Alphense Boys wòn zijn eerste competitiewedstrijd en onze ''oefen-overwinnaars'' niet.....!

    Komende zondag speelt ons eerste elftal zijn eerste thuiswedstrijd in de hoofdklasse. Om 14.00 uur start dan de wedstrijd tegen Jong Achilles. Komt dat zien om te kijken of ons vlaggenschip de eerste plaats in de competitie kan vasthouden.

    Overigens reizen de Alphense Boys teams (niet alleen het 1e maar ook de jeugdselectieteams) met bussen van Van der Valk reizen naar de verre uitwedstrijden.

  • Afgelopen zondag won Esto 1 (de ploeg van trainer Pieter van Zoest (ex-Alphense Boys 1 speler) met maar liefst 21-0 van Roodenburg. Het betrof een bekerwedstrijd. Roodenburg kwam maar met 11 spelers waarvan twee spelers niet mochten spelen omdat hun digitale spelerspas niet in orde was. Na de rust viel er nog een speler af, zodat Roodenburg de hele tweede helft met acht spelers moest voetballen.

    Op dinsdag 5 september (gisteren) werd onze tribune door een gespecialiseerd bedrijf vakkundig schoongemaakt. Dit wordt volledig betaald door een ouder van een van onze jeugdselectiespelers die vond dat de tribune smerig was en die werd dus op zijn kosten schoongemaakt.  Zo schoon heeft onze tribune er al jaren niet meer uitgezien!. Een fantastisch gebaar van die ouders, die onbekend wenst te blijven, waar wij heel blij van worden.

  • Niet alleen de tribune heeft een onderhoudsbeurt gekregen, ook de kleedkamers worden zowel van buiten als van binnen door de gemeente onder handen genomen en krijgt een grondige verfbeurt. Dat is al goed te zien. Alle buitendeuren zijn bijvoorbeeld weer onbeschadigd rood.

     

  • Volgende week woensdag (13 september speelt) Feyenoord tegen Manchester City in de kuip. Voorafgaand aan deze wedstrijd zal Feyenoord  o19 (A1)  spelen tegen Manchester City  o19 (UEFA Youth League). Deze wedstrijd zal plaatsvinden in het Van Donge & De Roo stadion van Excelsior. Voor alle leden van Alphense Boys worden, vanwege de samenwerking met Feyenoord, de toegangskaartjes voor een gereduceerd bedrag van € 2,50 aangeboden.  Als een Boys lid dus deze interessante jeugdwedstrijd wil bezoeken, mail dan z.s.m. even naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Zestienhoven 09-1 is de kersverse, nieuwe districtskampioen van het DK West II voor JO9. De vereniging uit Rotterdam nam de wisselbeker voor een jaar mee naar huis en komt met dit prachtige resultaat in de VTT boeken te staan. Op het sportpark van gastclub Alphense Boys in Alphen aan den Rijn werd Alphense Boys zelf vice-kampioen. Beide verenigingen hebben met hun team nu recht op een NK ticket voor het felbegeerde NK aan het einde van het seizoen!

    Op de derde plaats eindigde RKDEO dat net als de kampioen van Cat. II, Hoofddorp ,tevens nu recht heeft op een ticket voor het NK. De sportiviteitskampioen werd Oliveo dat het vijfde en laatste NK ticket ontving. Op de foto de huldiging van de prijswinnaars met een confetti bom waar de dagploeg van Alphense Boys een dag later niet blij mee was.....!

  • Op zondag 3 september jl werd het District Kampioenschap JO9 georganiseerd door de KNVB samen met Alphense Boys. De eerste twee wedstrijden worden relatief makkelijk gewonnen, PVCV verslaan we met 8-2 en F.C Zoetermeer winnen we met 4-2. De laatste poule wedstrijd tegen Meerburg werd met 4-2 gewonnen.  In de halve finale in de hoogste categorie  wacht Ter Leede JO9-1. Dat werd 2-2 maar wij namen de strafschoppen beter waardoor we de grote finale hebben bereikt. Doordat we de finale in de hoogste Categorie gehaald hebben, hebben we ook tickets verdiend voor het hoofdtoernooi aan het einde van het seizoen, het NK Voetbal Talenten Toernooi JO9. In de finale moeten we tegen Zestienhoven en die wedstrijd verliezen we met 2-4. We worden dus tweede, een prestatie waar we trots op kunnen zijn!!! Het was een leuk en geslaagd toernooi. Op naar het NK…

  • De voetbalwedstrijd Alphense Boys - Jong Achilles’29 is a.s. zondag as live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio.Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Afgelopen maandag is de keeperstraining voor de overige jeugd JO8 t/m JO15 weer begonnen .

    Onderleiding van Ronald Martin en keeperstrainers Bas Schol en Emiel van Vliet (keepers JO17-1) en sinds kort Brent (keeper JO17-5 )begon de training om half 6 met de keepers van JO8 t/m JO11. De opkomst begon goed met 10 keepers, er moeten er natuurlijk we nog wat bij komen. Om 18:15 was het de beurt aan de JO12 t/m JO15. Opkomst 6 keepers (zie foto). Het begin is er en was voor de eerste keer geslaagd. Heb je vragen over de keeperstraining of wil je helpen kun je altijd bij Ronald Martin terecht.

  • Zaterdag 16 november is het weer BINGO bij Alphense Boys om 20.00 uur. De kantine is vanaf 19.00 uur open.,

    Komende zaterdag worden er niet veel thuiswedstrijden gespeeld door onze jeugdselectieteams

    09.00 uur      AB 13-2 - Ter Leede 13-1 (beker)

    09.00 uur      AB 12-1 - VOC 12-1 (beker)

    15.15 uur      AB 17-1 - Sparta Rotterdam 17-1 (vrsch)

    Alphense Boys C1 (15-1) start zaterdag a.s. de competitie in de landelijke 1e divisie o.l.v. de nieuwe trainer Corian Wigboldus, met een uitwedstrijd tegen Buitenveldert 15-1 (12.15 uur)

    Gisteravond oefenden Alphense Boys 13-1 tegen Fc Amsterdam 13-1 (2-1 winst), De 13-2 won met 3-1 van Desto 13-1 en de 12-1 (E-Top) won met 7-0 van Olympia 13-2. De 17-1 won gisteravond met 4-0 van Spijkenisse o17-1

    Op woensdag 20 september is het jaarmarkt in Alphen a/d Rijn. Net als vorig jaar wordt er dan niet getraind door de niet-selectieteams van Alphense Boys. De jeugdselectieteams vanaf de o12-1  t/m o19-1 trainen in principe wél op die dag. Willen enkele trainers het anders, dan even overleggen met Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Kees de Rijk (hoofd van de dagploeg, met bouw en onderhoud in zijn portemonnee) heeft deze week een extra geluidsbox geplaatst die richting terras gekeerd is zodat met toernooien nu het geluid ook dààr te horen is.

     

  • De Herfsttoernooien 2017 lopen al aardig vol. Op dit moment tellen we 70 deelnemende teams, maar is er nog ruimte bij onderstaande toernooien.

     Maandag 16 oktober:        Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Dinsdag 17 oktober:           Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Woensdag 18 oktober:       Toernooi voor o15-1 teams (niveau 1e,2e,3e divisie)

    Woensdag 18 oktober:       Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse)

    Donderdag 19 oktober:      Toernooi voor o13,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Vrijdag 20 oktober:              Toernooi voor 09-1 teams (2009, niveau hfd/1e kl)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

    Mocht je zin hebben om met jouw team mee te doen aan een sportief evenement, denk dan eens aan de Jaarmarktrun. Die wordt gelopen op 19 september. Het is gezelligste, gratis loopevenement in het centrum van Alphen. De Jaarmarktrun is voor kinderen van 7-9 jaar, 10-13 jaar, 14-18 jaar en volwassenen/bedrijven/verenigingen.

    Voor de estafette worden teams gevormd van 5 deelnemers. De verdeling is als volgt: 18.10 uur – Jeugd 7-9 jaar, 18.30 uur - Jeugd 10 t/m 13 jaar, 19.00 uur: Jeugd 14 t/m 18 jaar, 19.30 uur: volwassenen, sportverenigingen, bedrijven en recreanten. Ga voor meer informatie en inschrijven naar http://www.aav36.nl/jaarmarktestafette/inschrijven.

    Zaterdagmorgen (9 september) wordt bij Alphense Boys gecollecteerd voor het KWF Kankerbestrijding. Heet is deze week KWF Collecteweek. Er wordt geld ingezameld voor nieuwe doorbraken in kankeronderzoek. Onze medewerking aan deze collecte past binnen het streven van het bestuur om van Alphense Boys dit seizoen een rookvrije vereniging te maken. Binnenkort trappen we officieel af met deze campagne. Resie Vervenne, moeder van onze junioren Daan en Tom, collecteert zaterdag voor KWF Kankerbestrijding. Sinds deze week wappert de vlag van KWF bij Alphense Boys.

  • Toen Boys 1 afgelopen zondag in de bus stapte voor de reis naar RKHVV, troffen de trainers Aad van den Berg en Eli Wattimury op hun stoelen een flink gevulde doos aan. Inhoud: diverse energiedrankjes en versnaperingen, plus een kaart waarop het bestuur de groep veel succes wenste. TZ-bestuurslid Hatim Noura had dit geregeld.

  • Voor wie het echt nodig , had Hatim ook nog twee rode pepers bijgevoegd… Die had de Boys (4-2 winst) niet nodig… De zege op RKHVV leverde de Boys een eervolle vermelding op Teletekst op.

    Op zaterdag 16 september gaat bij Alphense Boys de Grote Club Actie 2017 van start. Iedere speler van de D- E- en F teams ontvangt binnenkort 5 loten en een verkoopboekje, zodat gelijk kan worden gestart met de verkoop. We gaan voor een nieuw record van 2000 verkochte loten dit jaar. Dit jaar sparen we voor de aanschaf van nieuw trainingsmateriaal.