• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Boys B1 speelt gelijk tegen Excelsior (2-2)

Alphense Boys B1 opende vandaag als enige team al de competitie (in de landelijke 1e divisie) en pakte op de valreep een 2-2 gelijkspel tegen BVO Excelsior B1 in  een knotsgekke slotfase waarvan u het verslag (hieronder) echt even moet lezen.  De andere Boys teams speelden  voor de beker. Winst was er voor de A1, C2, D1, D2 en E-Top. De C1 werd na het nemen van strafschoppen uitgeschakeld door Zeeburgia C1. De B2 verloor.

Alphense Boys A1 speelde in de bekerpoule tegen Olympia A1 en won afgetekend met 7-0. In de 12e minuut scoorde Achraf Merroun de 1-0 bij de 2e paal op aangeven van Redouan Boutachekourt. Een minuut later scoorde Jhusthin Concetion op aangeven van Tarik Zaanani de 2-0. In de 29e minuut scoorde Tarik uit een vrije trap de 3-0. In de 42e minuut scoorde dezelfde Tarik Zaanani (zie foto) op aangeven van Edin de 4-0

• In de 50e minuut scoorde Mike Bavelaar de 5-0. In de 65e minuut scoorde Daily Loos de 6-0. In de 89e minuut scoorde Daily de 7-0 op aangeven van Tarik. Komende woensdag oefent de A1 om 19.15 uur thuis tegen EDO A1 en volgende week zaterdag volgt dan de volgende bekerwedstrijd uit om 15.00 uur tegen Nieuwerkerk A1.

Alphense Boys 17-1 (B1) begon vandaag de competitie in de 1e divisie met een thuiswedstrijd tegen BVO Excelsior B1. In de eerste 15 minuten waren de teams aan elkaar gewaagd, maar na die periode werd Excelsior toch sterker. Ze waren vaster aan de bal en de Alphense Boys spelers verloren veel te vaak onnodig de bal of kozen voor de lange bal, wat steeds een verloren duel opleverde.  In de 23e minuut kwam Excelsior aan de leiding toen een voorzet knap tegendraads in de andere kruising werd gekopt (0-1). Tot de rust bleef Excelsior de iets betere ploeg. Na rust was er meer evenwicht maar werd de strijd vooral gestreden op het middenveld, want beide teams konden nauwelijks kansen creëren.

In de knotsgekke slotfase kwam Alphense Boys eerst met 0-2 achter in de 70e minuut o.a. omdat een boys speler een bal niet wegkopte bij de 2e paal waar dat wel had gekund en gemoeten. Drie minuten later ging de bal ook nog op de stip. Boys keeper Emiel van Vliet stopte de strafschop maar de rebound werd door dezelfde speler alsnog in het doel gewerkt. Een zuivere goal en 3-0 dacht iedereen, maar de scheidsrechter van dienst had waarschijnlijk een black out want hij keurde de goal af omdat de strafschopnemer de bal 2x raakte in de veronderstelling dat de bal terugkwam van de paal, wat dus niet zo was. Alphense Boys kreeg hierdoor toch weer wat moed knokte voor wat het waard was en drie minuten voor tijd kopte Mike Mulder knap de 1-2 binnen.

• En ook de gelijkmaker viel nog. In blessuretijd kopte opnieuw Mike Mulder, hoog opspringend boven de Excelsior verdediging de 2-2 in de touwen. En de Boys van trainer Sander van Dijk hadden zelfs nog kunnen winnen als de pass van  de goed spelende Daniel Abbink (zie foto) op Brython van Klaveren zuiver was geweest.

• Met één punt mocht Alphense Boys in ieder geval niet klagen! Komende dinsdag oefent de B1 om 20.00 uur thuis tegen Spijkenisse B1 en volgende week zaterdag oefenen ze om 15.15 uur thuis tegen Sparta Rotterdam B1

10. Go Ahead o17         1-0

Alphense Boys B2 (17-2)  heeft in zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen nog geen potten kunnen breken. Barendrecht B1 trok met een ruime zege aan het langste beker-eind: 1-5. In de openingsfase kozen de gasten er voor om terug te zakken tot de eigen speelhelft. Zo ontstond er een wedstrijd met veel balbezit voor Alphense Boys met weinig kansen voor beide teams. In de 12' minuut kwam Barendrecht B1 op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap vanaf de zijkant belandde voor het doel en kon niet worden weggewerkt. Na 23 minuten spelen een vergelijkbare situatie, waar de centrumspits van Barendrecht B1 handig gebruik van maakte en de marge op twee bracht: 0-2. Hierna een betere fase van de boys. Na een goede inspeelpass van Yassine Bachar ging Mohaned Osman goed door.

• De keeper was al geklopt, maar een verdediger op de doellijn bracht redding voor Barendrecht B1. De aansluitingstreffer viel even later toch. Taner Bayram werd op onreglementaire wijze in het zestienmetergebied naar beneden gehaald en dat betekende een strafschop. Lars Verzaal schoot de bal prima binnen.

• Helaas voor de thuisploeg was dit niet de ruststand. Foutief uit verdedigen in de opbouw op eigen helft zorgde voor de 1-3. In de tweede speelhelft kreeg Dyrell Dongor nog een mogelijkheid om de 2-3 binnen te schieten. Echter ging zijn schot voorlangs. De krachten vloeide langzaam weg. De afstanden werden te groot en zodoende zagen de bezoekers kans om uit te lopen naar 1-4 (55' minuut) en 1-5 (75' minuut). Ondanks de grote uitslag doet vermoeden heeft Alphense Boys B2 zeker strijd geleverd. Echter werd er te vaak in bepaalde spelsituaties een verkeerde keuze gemaakt. Daar moet aan gewerkt worden, voordat de competitie begint op zaterdag 23 september 2017. Eerst oefent Alphense Boys B2 aanstaande woensdag uit in Haarlem tegen EDO, HFC B1, aanvang: 18.30 uur en dan volgende week zaterdag weer voor de beker uit tegen Spartaan 20 B1 (13.00 uur)

Voor Alphense Boys 15-1 (C1) stond vandaag een bekerwedstrijd in de Jeugdcup op het programma. Op Sportpark De Bijlen was competitiegenoot Zeeburgia de tegenstander. Na een onderhoudende eerste tien minuten komen de mannen bvan trainer Corian Wigboldus na 13 minuten op voorsprong. Espen van Ee lanceert Jelle Hak (zie foto) , die wint het sprintduel waarna de bal in de één tegen één via de sluitpost richting de doellijn rolt en Julian van der Kwaak voor de zekerheid een extra zetje geeft: 1-0.

• Lang kan er niet genoten worden van de openingstreffer want in minuut 15 komt Zeeburgia langszij, nadat een voorzet van de rechtsbuiten in de zestien blijft liggen en de spits zich hier met een hard schot wel raad mee weet: 1-1. Daarna zagen we nog twee goede kansen van Rik van 't Wout (zijnet en recht in de handen van de Zeeburgia keeper).
    Ook na de pauze zijn beide teams aan elkaar gewaagd en levert dat een boeiend gevecht tussen twee teams die elkaar niks toegeven op. Weinig kansen, veel overtredingen en eind van de wedstrijd een flink aantal gele kaarten. In minuut 56 wordt de bal halverwege de eigen helft plus in de as ingeleverd. Met een pass zet de spits de tien direct in een kansrijke situatie. Buitengewoon knap hoe de jongen de bal na de stuit over 1.90 meter Rens Boer tikt: 1-2. In het resterende kwartier zet Alphense Boys alles op alles. De steeds groter wordende druk mondt aanvankelijk alleen uit in veel vrije trappen rond het strafschopgebied. In de absolute slotfase verlengt Romeo Pieters een bal van achteruit maar helaas kan de centrale verdediger de pass onschadelijk maken door terug te passen op de keeper. Onder druk van Jelle Hak volgt echter een complete mispeer waarna Zakaria Atrougouti in tweede instantie via de onderkant van de lat raak schiet: 2-2 met nog zes seconden op de klok. Na de aftrap van Zeeburgia volgt dan ook direct het laatste fluitsignaal: strafschoppen. Alphense Boys heeft het mentale voordeel van die late treffer, de gasten mogen beginnen aan de reeks (een statistisch voordeel). De Amsterdammers nemen de pingels uiteindelijk nèt wat beter met een 5-3 eindstand in strafschoppen tot gevolg.

• Balen natuurlijk maar O15-1 heeft laten zien goed mee te kunnen met een naar verwachting topteam in de 1e divisie. Dinsdag a.s. wacht op Varkenoord 0m 17.30 uur, Feyenoord C1, een topteam in de Eredivisie, een volgende prachtige uitdaging. Volgende week zaterdag start de C1 de competitie in de landelijke 1e divisie met een uitwedstrijd tegen Buitenveldert C1 (12.15 uur)

Vandaag trof Alphense Boys O15-2 (C2)  voor de eerste bekerwedstrijd plaatsgenoot ARC 15-1. Zij komen dit seizoen uit in de 3e divisie en waren op voorhand dus een geduchte en zware tegenstander. Van te voren werd er afgesproken om te blijven combineren, niet mee te gaan in het fysieke spel van ARC, maar wel met genoeg druk op de bal om gevaarlijk te kunnen worden. De eerste 10 minuten begonnen heel goed. Bujo Hegic  (zie foto) scoorde de 1-0 in de 3e minuut vanuit een corner van Tom Beijeman.

• Jordi van Lunteren schoot- na een mooie diepte bal achter de verdediging van de opnieuw goed spelende Jesse Belt,  prachtig binnen in de verre hoek (2-0). Na deze doelpunten kreeg ARC het op de heupen en werd het team de rest van de 1e helft onder druk gezet en kwamen daar niet meer onder uit. Mede veroorzaakt door heel veel onnodig balverlies. Na een paar geweldige reddingen van Gio Bekelaar, konden ze het helaas toch niet voorkomen dat het met de rust 2-2 stond. Na de rust was het na 2 minuten meteen weer raak. ARC kwam beter en scherper uit de startblokken en scoorde de 2-3. Dit doelpunt was een voorbode voor een geweldige teamprestatie van Alphense Boys. Waar er in de 1e helft niet onder de druk uit gevoetbald kon worden, was het Alphense Boys die nu de lakens uitdeelde en de controle had over de wedstrijd. Met goede momenten van druk zetten, ijzersterk spelende middenvelders, goede passes en aanvallende en verdedigende acties werd er in de 50e minuut een goede combinatie gemaakt tussen Bujo en Jelle, waarna Jelle Mulder zélf na een mooie kapbeweging de bal in de hoek kon schuiven (3-3). Er kwamen nog wat momenten waar Alphense Boys goed weg kwam, maar over het algemeen hadden de boysmannen van trainer Mitchell Meijer  de beste kansen om de wedstrijd te winnen. Jayden Daleman kwam een paar keer goed door aan de rechterkant, zijn schot werd net aan gekeerd door de keeper. Ook Jelle kwam een aantal keer goed door, maar de bal wilde er nog niet in. Diep in de blessuretijd (zeker wel 7 minuten) scoorde Jordi van Lunteren (zie foto) uiteindelijk de toch de verdiende en bevrijdende 4-3.

• Een hele goede prestatie tegen een team die een divisie hoger speelt en over het algemeen een jaar ouder zijn. Hele goede prestatie van allemaal en iets om op verder te bouwen. Woensdag a.s. oefent de C2 om 18.30 uur bij en tegen Katwijk C1 en volgende week zaterdag spelen ze voor de beker om 10.45 uur uit tegen Esto C1, dat verrassend met 1-2 won van FC Lisse o15

Na een prima voorbereiding begon voor Alphense Boys JO13-1 (D1) vandaag de beker met een thuiswedstrijd tegen Quick Boys D1, de ploeg die vorig jaar knap kampioen werd in de 3e divisie en nu dus competitiegenoot is voor de Boys. De mannen van trainer Sander van der Kleij konden zich geen betere start wensen, want binnen 52 seconden stond de 1-0 al op het scorebord via een benutte penalty van spits Noah Gesser, nadat Aldo Jager (zie foto) onderuit was gehaald in het strafschopgebied.

• Die zelfde Gesser verdubbelde 10 minuten later de score door het laatste zetje te geven na een goede voorzet van Jordie Koeleman. De mooiste goal van de dag kwam op naam van verdediger Larrick De Roos, na een afgeslagen corner was hij er als de kippen bij om de bal van een meter of 25 zo met een steeds maar klimmend strak schot in de goal te schieten. Enkele minuten daarna was het al 4-0 na een mooie solo van Jordie Koeleman en Adil Bizih bepaalde de rusttand op 5-0. Na rust was de ingevallen Phil Okongo de maker van de 6-0, 7-0 was opnieuw Bizih en tot slot was het Noah Gesser (zie foto) die goed om de keeper heen ging en de 8-0 binnen schoot.

• De eerste echte wedstrijd van het seizoen overtuigend winnen geeft vertrouwen voor de jongens. Komende dinsdag oefent de D1 om 18.30 uur thuis tegen Fc Amsterdam D1 en volgende week zaterdag is de tweede bekerwedstrijd tegen HBS D1 (uit om 12.15 uur)  dat met 1-4 won van Kon HFC o13

Voor Alphense Boys o12 (13-2)  begon het bekerprogramma met een uitwedstrijd tegen ARC o12. In de openingsfase van de wedstrijd was het voor beide teams nog even aftasten, Alphense Boys wist de bal goed vrij te spelen maar op het moment dat de bal verloren werd kon ARC vaak de bal direct in de diepte spelen. In de 16e minuut kwam Alphense Boys op voorsprong, de diepgaande middenvelder Tim van Veen werd op maat bediend door Sam Ringeling en passeerde de keeper met een boogbal (0-1). In de 25e minuut werd de score verdubbeld, na een fantastische combinatie door de as schoof linksachter Tommie Koster goed in en omspeelde de keeper waarna het doel leeg was (0-2). Net voor het rustsignaal werd het ook nog 0-3, een lage voorzet werd vlak voor de keeper binnen getikt door opnieuw Tim. Waar het spel voor rust nog af en toe op en neer golfde was het na rust éénrichtingsverkeer richting het doel van de ARC-keeper. Alphense Boys o12 speelde met een hoge intensiteit en was dominant, ook in de score (0-9) is dit terug te zien. Achtereenvolgens scoorde Sam (afstandsschot), Manu (rebound strafschop), Tim (van dichtbij), Sven (van dichtbij), Manu (afstandsschot) en Abdul (van dichtbij). Aanstaande dinsdag speelt Alphense Boys o12 een oefenwedstrijd om 18.30 uur tegen Desto o13-1 en volgende week wordt de beker hervat met een thuiswedstrijd tegen Ter Leede o13 om 09.00 uur.

Na een goede voorbereiding met hard trainen en mooie oefenwedstrijden ging het voor Alphense Boys E-Top vandaag weer voor het ‘echie’. In Rotterdam was Hillegersberg JO12-1 de eerste tegenstander van het seizoen. Op het rustige sportpark konden de toeschouwers genieten van 2 dingen: de zon en het mooie voetbal van de E-Top. Na eerst tien minuten de bovenliggende partij te zijn geweest werd dat in de 11e minuut beloond door een mooi schot van Bram Wesseling, 0-1. Binnen 5 minuten liepen de Boys uit naar 0-3 door goals van Julian Moti en Matz Flipse. 0-3 was teven de ruststand. Na rust gingen de Boys verder waar ze voor rust gebleven waren: aanvallen en kansen creëren. Yassine Messaoudi, ingevallen voor Daan  Spaans in de 2e helft, schoot in de 40e minuut de 0-4 en de 0-5 onberispelijk binnen. Bij vlagen werd Hillegersberg van het kastje naar de muur gestuurd. Twan Schens maakte uiteindelijk de 0-6 uit een corner en Bryan Verdel sloot de wedstrijd af met een schitterende goal in de kruising. Met een 0-7 overwinning reizen de Boys terug naar Alphen. Komende dinsdag oefent Alphense Boys E-Top om 18.30 uur thuis tegen Olympia 13-1. Volgende week zaterdag staat er gelijk een ‘kraker’ op het wedstrijdformulier: E-Top ?? VOC JO12-1. VOC won vandaag ook haar wedstrijd, dus de winnaar van volgende week gaat verder in de beker. Komt allen kijken om 09:00 uur op veld 1.