• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • RKHVV - Alphense Boys

    Ook dit seizoen zijn de verrichtingen van Alphense Boys, evenals alle andere voetbalclubs uit de gemeente Alphen aan den Rijn, te volgen bij Studio Alphen. Alphense Boys moet na de promotie van de eerste- naar de hoofdklasse heel noord- en oost-Nederland door. Vrijwel alle wedstrijden uit en thuis zullen live op de radio verslagen worden en regelmatig zijn wedstrijdbeelden te zien. Donderdag publiceerde de omroep een mooie voorbeschouwing op het nieuwe seizoen, waarin naast trainer Aad van den Berg ook de spelers Thom Nouwens, Pepijn Kooy en Tim van der Linden aan het woord kwamen.

    Voorbeschouwing en reportage Studio Alphen

    Alphense Boys moet zich komend seizoen prima kunnen handhaven in de hoofdklasse. Dat verwachten de trainers en spelers althans. Sommigen zijn zelfs erg optimistisch en spreken van het linkerrijtje.

    ‘Ik weet op dit moment nog lang niet alles van onze tegenstanders. Dus het zou volledig uit de lucht gegrepen zijn om te zeggen dat we hoog eindigen. Maar ik weet wel dat we niet zullen degraderen’, zegt trainer Aad van den Berg stellig. Spelers als Thom Nouwens, Tim van der Linden en Pepijn Kooij durven zelfs top-zes of getallen als plek zeven of acht te noemen.

    Alphense jongens

    Van der Linden (21) en Kooij (23) zijn twee van de negen nieuwe spelers bij Alphense Boys. Nou ja nieuw? beide Alphenaren begonnen met voetballen in de jeugd van Alphense Boys maar werden na de D-pupillen weggeplukt door respectievelijk Feyenoord en Excelsior. Van der Linden werd jeugdinternational en schopte het tot de A1 van Feyenoord, maar kwam net niet in aanmerking voor een contract. Datzelfde geldt voor Kooij, die na zijn Excelsior-tijd naar Sparta Rotterdam ging, aanvoerder werd van de A1 en later in het beloftenelftal speelde.

    Daarna besloten beide spelers voor hun maatschappelijke carrière te kiezen en keerden terug naar de amateurs. Kooij naar Alphense Boys, om in 2015 het hogerop te zoeken bij FC Rijnvogels. ‘In de zaterdaghoofdklasse heb ik daar een goed seizoen gedraaid. We zijn gepromoveerd naar de Derde Divisie. Ik raakte alleen zwaar geblesseerd aan mijn knie. Ik heb eerst een operatie gehad aan mijn meniscus en later aan mijn voorste kruisband. En dan ben je zo vijftien maanden verder’, vertelt Kooij. Hij maakte de voorbereiding bij Alphense Boys van begin af aan mee en hoopt in oktober zijn eerste wedstrijd te kunnen spelen.

    ‘Mooi om weer terug te zijn’

    Van der Linden ging naar zaterdaghoofdklasser Jodan Boys, waar hij tweede doelman was. Het laatste half jaar van afgelopen seizoen stond hij wel steevast onder de lat vanwege een blessure van de eerste doelman. ‘Menno de Jong vertrok bij Alphense Boys als keeper dus ik zou gek zijn als ik niet was teruggekeerd’, zegt Van der Linden. ‘Ik vind het heel mooi om weer terug te zijn. Goede groep, leuke jongens.’ Van der Linden wilde graag op zondag gaan spelen, omdat hij bij Feyenoord doordeweeks assisteert bij jeugdtrainingen. Op dit manier kan de Alphenaar op zaterdag ook Feyenoord-wedstrijden bekijken.

    Verder trok Alphense Boys nog een Alphense speler aan: FC Boshuizen-aanvoerder Cristian Cabrera Ortega (ex-ARC). Verder keerden drie jeugdspelers terug naar Alphense Boys. Dat zijn Yassin Amtyi (DSO), Thijs Hoogenboom (FC Lisse) en Sven van Lunteren (Woerden). Zij maken het aantal nieuwkomers compleet met Michael Amoafo (Woerden), Nathan Spaan (SCH ’44) en Jary van Veen, die als keeper van Alphense Boys A1 van vorig seizoen doorstroomt als tweede doelman van het eerste elftal. ‘Je ziet dat Alphense Boys een nieuwe weg is ingeslagen met veel Alphense jongens en eigen jeugd uit de regio. Dat is mooi’, vindt aanvoerder Thom Nouwens.

    Selectie

    Kevin Cameron, Mats van Essen, Menno de Jong, Maurice Kerkhof, Erwin Nuytinck, en Milan van Schaijik hebben Alphense Boys verlaten. Voor hoofdklassebegrippen heeft Alphense Boys een relatief smalle selectie, zeker vanwege het ontbreken van een tweede elftal op prestatief niveau, al kan Alphense Boys altijd putten uit een zeer hoog spelende A1.

    ‘Het hangt natuurlijk af of je blessures en schorsingen krijgt. We hopen fit te blijven en dan hebben we een goede selectie’, vindt Nouwens. ‘Een aantal belangrijke basisspelers is weggegaan, daar hebben we op geanticipeerd. Op veel posities hebben we dubbele bezetting en spelers die op meerdere plekken inzetbaar zijn. Ik denk dat we sowieso breder zijn geworden en ik denk ook kwalitatief beter.’

    Eerste wedstrijd

    RKHVV - Alphense Boys is aanstaande zondag de seizoen ouverture. De club uit het Gelderse Huissen (spreek uit: Huusse) begint voor het achtste opeenvolgende jaar in de hoofdklasse. In de competitie 14-15 werd de vijfde plaats behaald, alle andere jaren eindigde RKHVV in het rechterrijtje. Afgelopen seizoen werd pas op de slotdag het hoofdklasserschap veilig gesteld. De selectie is daarna ‘in balans’ gebracht: "Negatieve uitschieters als afgelopen seizoen mogen niet meer voorkomen", staat op de site van de club waar ooit de huidige Willem II-trainer Edwin van de Looi zijn eerste stapjes op het veld zette.

    RKHVV - Alphense Boys, zondag 3 september 2017, aanvang 14.00 uur. Sportpark De Blauwenburcht, Blauwenburcht 1, 6852 NS Huissen. Scheidsrechter: B. Erkens. Studio Alphen doet verslag van de wedstrijd. Vanaf maandag wordt op tv een samenvatting uitgezonden. Ook worden de hoogtepunten getwitterd. Volg ons @AlphBoys #alphenseboys #rkhalp.

    Klik ook naar de volgende items:

    Reportage voorbeschouwing: https://www.youtube.com/watch?v=26mV2HCJMi8

     

    Interview Pepijn Kooij: https://youtu.be/ymzrs-8Kfm0

     

    Interview: Tim van der Linden: https://youtu.be/Ouj4N5tdgEU

     

    Interview: Thom Nouwens: https://youtu.be/w_LE05cHIqA

     

    Interview: Aad van den Berg: https://youtu.be/Cl2O8YEFw7I

     

    Programma Hoofdklasse A

    RKHVV-Alphense Boys, Purmersteijn-MSC, DHC-Achilles 1894, Leonidas-De Bataven, Jong Achilles'29-SWZ Boso Sneek, SJC-RKAVV, VV Heerenveen-Silvolde, SDO-Hollandia.