• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Mooie finaledag Frans Bahlmann Toernooi

Voor Alphense Boys, als organisator van het Frans Bahlmann Toernooi, is dit evenement na dag één al geslaagd. Dinsdagavond werden twee aantrekkelijke wedstrijden gespeeld en tot genoegen van ‘de commissie’ plaatste Boys 1 zich met een 4-1 overwinning op RCL voor de finale. Daarin treffen de roodwitten Argon, dat dinsdagavond titelverdediger Sportlust ’46 op de valreep aftroefde (3-1).

"Voor ons is het toernooi natuurlijk pas echt geslaagd als wij het winnen", zegt trainer Aad van den Berg, maar ook hij was al in zijn nopjes. De zege op RCL was de eerste in de oefencampagne, na drie keer verlies. Eén helft was de confrontatie met de Leiderdorpse Racingclub zeer open - die in mei op een nippertje de promotie naar de zaterdag eerste klasse miste ?? zeer open en aantrekkelijk. De bezoekers maakten het de Boys aanvankelijk lastig en namen ook een voorsprong. Na een snelle aanval rondde Nick van Bemmel af: 0-1. Enkele andere kansen waren niet aan de RCL-aanvallers besteed, of keeper Jari van Veen redde die. Daarna nam Alphense Boys de regie langzaam maar zeker over. Nadat aanvoerder Thom Nouwens al een paar keer RCL-goalie Andrew Bontje op zijn weg had gevonden, scoorde Arjan Ouwendijk in de 28-ste minuut de gelijkmaker (1-1).

In de tweede helft was de eerste grote kans opnieuw voor RCL (Thom Wijnalda mikte vrij voor Van Veen net naast). Snel daarna werd duidelijk dat Alphense Boys een paar weken verder was in zijn voorbereiding. Halverwege de tweede helft raakte de accu bij de bezoekers leeg en in betrekkelijk korte tijd vielen toen drie treffers. Achtereenvolgens scoorden Stanley Mailoa, de op dat moment als aanvallende middenvelder opgestelde Evert Bauman en tot slot Patrick Krop, na knap voorbereidend werk van Nathans Spaan. En bij die 4-1 bleef het.

Gelijktijdig werd op veld 2 de wedstrijd tussen Argon en Sportlust ’46 gespeeld. De Woerdense eersteklasser won de vorige twee edities van het Frans Bahlmann Toernooi, maar moest na een goede openingsfase deze avond zijn meerdere erkennen in hoofdklasser Argon. Lorenzo Zorn scoorde negen minuten voor rust met een droge schuiver de 1-0 voor de Mijdrechters en dat leek ook de eindstand te worden. Totdat invaller Rick Wils valk voor de tijd de 1-1 scoorde en iedereen meteen aan strafschoppen dacht. Maar die kwamen er niet, want in de 89este en 90-ste minuut sloeg Argon alsnog twee keer toe via de jonge invallers Dylan Bergkamp en Imar Kort: 1-3.

En dus spelen RCL en Sportlust ’46 zaterdag om 14.00 uur de wedstrijd om de derde en vierde plaats en beginnen Alphense Boys en Argon om 16.00 uur aan de finale. De toegang is gratis. De prijsuitreiking daarna wordt omstreeks 17.45 uur verzorgd door sportwethouder Michel du Chatinier.