• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

• Boys C1 en D1 winnen van een BVO

Op zaterdag 19 augustus kwamen er vier BVO teams op bezoek. Alphense Boys C1 won met 3-1 van Almere City en de D1 won met 5-2 van FC Volendam D1. De B1 en A1 konden het niet bolwerken tegen Feyenoord. De B1 verloor met 0-5 van Feyenoord 17-1 en de A1 met 0-7 van Feyenoord onder 18 (zie foto)

Alphense Boys 19-1 oefende vandaag thuis tegen Feyenoord O18. De eerste 25 minuten hielden de mannen van Jonathan Jonk goed stand, maar onder het toezicht oog van technisch directeur Martin van Geel, hoofdjeugdopleiding Richard Grootscholten en hoofd scouting James Kraan, ging het daarna lopen bij dit talentvolle Feyenoord. De drie belangrijke Feyenoord mensen kwamen o.a. kijken naar drie buitenlandse stage spelers.  Bij rust stond het 0-4 voor Feyenoord en had Alphense Boys vooral moeite met het inschatten van de ballen die door Feyenoord achter onze verdediging werden gelegd. Het anticiperen was gewoon niet goed en meerdere keren dook een Feyenoord speler alleen op voor keeper Sven IJzendoorn. Ook na rust was het inschatten van die situaties nog een probleem en liep Feyenoord uit naar de 0-7 eindscore. Komende woensdag oefent de 19-1 om 19.15 uur thuis tegen AFC 19-2.

• Alphense Boys 17-1 oefende vandaag tegen Feyenoord 17-1. Dat bleek een maatje te groot voor de mannen van trainer Sander van Dijk. Feyenoord heeft een prachtige ploeg met ook nog eens veel individuele klasse. Toch moet je dan proberen te voetballen en te combineren en dat lukte Alphense Boys niet. Te vaak werd de bal ongecontroleerd weggewerkt en dan kom je dus nooit eens in balbezit en kom je ook niet onder de druk uit. Ook hadden we gehoopt wat meer passie en vechtlust te zien. Of waren de spelers te veel onder de indruk van dit Feyenoord? Het werd tenslotte 0-5 voor Feyenoord in een wedstrijd waar uiteraard nog over zal worden nagesproken en waar hopelijk van geleerd is. Komende dinsdag oefent Alphense Boys 17-1 om 19.15 uur thuis tegen Vriendenschaar 17-1.

• Alphense Boys 17-2 (B2) speelde vandaag zijn tweede oefenwedstrijd van het seizoen tegen tegenstander Jonathan B1 (4e divisie)  In de openingsfase had Alphense Boys B2 het moeilijk. De tegenstander zette vroeg druk en de Boys hadden moeite de juiste keuze te maken in de opbouw. De eerste kans van Jonathan B1 werd gemist en in de tegenaanval kwam Alphense Boys B2 op voorsprong. In de 14e minuut tikte Junior Sonowo een vrije trap breed, die door Lars Verzaal met enig fortuin binnen ging: 1-0. Een paar minuten later een identieke situatie. Twee kansen voor Jonathan B1, maar beide schoten werden goed gepareerd door Ot v/d Last. Even later speelde Lars Verzaal de bal breed op Kursat Erdogan. Hij bereikte met een scherpe voorzet het hoofd van Mohaned Osman die zijn eerste treffer (en de tweede treffer van vandaag) voor Alphense Boys B2 maakte: 2-0.

• Hoe anders zou het lopen na rust. Alphense Boys B2 begon nog scherp aan de tweede speelhelft en leek geconcentreerd te zijn. Zeker toen in de 49e minuut Junior Sonowo de 3-0 binnen schoot. Niet veel later werd het zelfs 4-0 door Dyrell Dongor na voorbereidend werk van Max van Hees. Wedstrijd gespeeld, zou je zeggen. Echter ging vanaf dat moment alles mis bij Alphense Boys B2. Aan balbezit werden ontzettend veel verkeerde keuzes gemaakt. Wanneer je de bal niet in de ploeg kan houden, dan blijf je onder druk staan en dat is precies wat er gebeurde. Een agressief spelend Jonathan B1 die veel pressie bleef spelen. De Boys hadden hier geen antwoord op. Dat resulteerde in de 59e minuut in de 4-1. Alphense Boys B2 stond niet goed georganiseerd bij een hoekschop, waardoor het voor de tegenstander makkelijk was de bal van dichtbij binnen te tikken. In de 67e minuut viel de 4-2 al. Foutief uitverdedigen werd snel en simpel afgestraft. Wat vaker gebeurt in het voetbal, Jonathan B1 ging er steeds meer in geloven. Alphense Boys B2 grossierde vooral in slordigheden en bleef achteruit lopen. In de 71e minuut kwam de 4-3 op het denkbeeldige scorebord. Slecht gepositioneerd staan van een Boys verdediger betekende een vrije doortocht voor de centrumspits. Deze speler faalde niet in de afronding. Eén minuut voor tijd viel dan ook nog de 4-4. Waar drie Boys verdedigers naar voren stapten deed de laatste dat niet. De hierop volgende aanval werd gemakkelijk benut en dan nog te bedenken dat Ot v/d Last nog diverse kansen heeft tegen gehouden. Al met al is het voor de spelers van Alphense Boys B2 ontzettend belangrijk dat het besef heel snel gaat komen dat een wedstrijd 80 minuten duurt en even zo lang zullen de teamtaken en organisatie moeten worden uitgevoerd. Verwijten maken, uit positie lopen en niet omschakeling om je teamgenoten te ondersteunen zullen niet bijdrage aan een positief resultaat. Kortom voor Alphense Boys B2 staat er nog een hoop werk te verrichten voor de ploeg op zaterdag 23 september 2017 afreist naar Gemert B1 waar het de competitie in de landelijke 2e divisie zal openen. Maandag speelt Alphense Boys B2 thuis tegen de Zwervers, ijvv B1 om 19.15 uur, waarna volgende week een landelijk jeugdtoernooi bij Spartaan '20, daar wordt tegen louter divisie teams aangetreden. Er zal ook dan een ander niveau worden geëist wil de B2 van Alphense Boys hier goed voor de dag komen.

• Alphense Boys 15-1 speelde vandaag 3 x 25 minuten een oefenwedstrijd tegen de O-15 van Almere City. Bij de Boys doen er 6 spelers van de O-15 2 mee. De meest opvallende speler aan Alphense Boys zijde in de eerste 20 minuten is verdediger Danny Woltering, die, na 6 maanden uit de roulatie te zijn geweest door een zware knieblessure, vandaag zijn debuut in de basis mag maken.

• Danny speelde een prima eerste helft en gaf net als de rest van de verdediging geen kans weg. In aanvallend opzicht waren de Boys ook de bovenliggende partij. In de 10e minuut weet Almere City een aanval van de Boys tot corner te verwerken. Kaj van der Veldt draait de hoekschop van rechts het doel in, de keeper van Almere City laat de bal los en Rik van ’t Wout benut deze buitenkans en scoort de 1-0. In de 12e minuut is er een prachtige aanval van de Boys die begint op het middenveld. Romeo Pieters geeft een crosspass vanaf links op Jayden Daleman, die als rechtsbuiten zijn man uitspeelt en de bal strak voorgeeft op Rik, die binnen twee minuten zijn 2e goal scoort. Beide teams zakken massaal in en er wordt te vaak de lange bal gehanteerd, waardoor bij balverlies het kat en muis spel tussen aanvallers en verdedigers steeds opnieuw begint, zonder dat er echt kansen worden gecreëerd. In de 40 e minuut doet Almere City iets terug. Een vrije trap wordt door een dekkingsfout in de verre hoek achter keeper Rens Boer gekopt. Door de vele wissels aan beide zijden wordt het wedstrijdbeeld naarmate de tijd in de tweede en derde helft verstrijkt steeds rommeliger aan beide kanten. In de slotfase van de derde helft is Alphense Boys de bovenliggende partij. Er wordt echter verzuimd de genadeklap uit te delen. In de 60e minuut  weet  Zakaria Atrougouti in de één tegen één de bal niet langs de doelman van Almere City te schieten, nadat Jelle Hak hem met een prima steekpass vrij voor de keeper heeft gezet. Even later wordt Jelle zelf gelanceerd en ook hij komt oog in oog met de keeper te staan, gaat om hem heen, maar schiet de bal in het zijnet. In de 73e minuut  neemt Rik van 't Wout een vrije trap op 17 meter van het doel en schiet via een hoofd van een Almere speler raak (3-1) Een hattRik dus van Rik van "t Wout en zal er maandag op gebak worden getrakteerd, daar er van een BVO is gewonnen. Aanstaande dinsdag oefent de O15-1 uit om 17.00 uur tegen de O15-1 van Vitesse. We zijn benieuwd of er dan ook taart is op de donderdag training…..

• Na een eerste week hard trainen, stond de eerste wedstrijd van Alphense Boys O15-2 (C2) op het programma. Het belangrijkste van deze wedstrijd was fit worden. Daarom waren er maar liefst 7 wissels en speelde iedereen ongeveer een halve wedstrijd. In het begin van de wedstrijd was al snel duidelijk wie de dominante ploeg was. Maar de doelpunten bleven uit tot de 20e minuut toen Jansz na een goede solo de bal in het doel schoot. Vervolgens liet het team het grootste gedeelte van de wedstrijd zien dat de combinaties en de mooie aanvallen niet verleerd waren tijdens de zomerstop. Achtereenvolgend zorgden Thierry (3x, links op de foto), Jordi (2x, rechts op de foto)

• Kaan (2x), Jayden, Tom en een eigen doelpunt ervoor dat er 11 doelpunten gescoord werden. Komende dinsdag staat een échte test te wachten tegen Vitesse O14 op Papendal (17.00 uur). Een mooie wedstrijd om te laten zien en te kijken waar de groep staat t.o.v. een BVO.

• Na eerder deze week de eerste oefenwedstrijd van het seizoen te hebben gespeeld tegen Vitesse (nipot met 2-1 verloren), mocht Alphense Boys 13-1 (D1) vanochtend aantreden tegen FC Volendam D1 dat dit seizoen uitkomt in de 1e divisie. Afgelopen donderdag hebben we nog even met de groep de wedstrijd tegen Vitesse geëvalueerd. Wat vond je goed gaan, wat vond dat je dat je beter kon doen, maar ook, wat vond je dat je vriendje beter had kunnen doen. Daar was goed over nagedacht en hier kwamen ook hele goede punten uit naar voren.

Ook was er weer een stukje verbetering te zien in de training van donderdag en zelfs het opbouwspelletje vlak voor de wedstrijd zag er heel goed uit. Waar bij de wedstrijd tegen Vitesse de spanning bij sommige spelers nog voelbaar was, merkte we hier vanochtend helemaal niks van. De boys gingen vol vertrouwen het veld op en nadat de eerste paar minuten voor Volendam waren, namen de boys al vrij snel het initiatief over. Wij moesten de voetballende ploeg zijn, dus zoals besproken,  ''durven voetballen''! De buitenspelers Phil en Adil begrepen goed dat het veld langer breed gehouden moest worden en de werklust op het middenveld was ook een heel stuk beter. De omschakeling was ook beter verzorgd nu een aantal jongens goed begrepen hadden dat als wij in balbezit zijn dat je dan weer op adem kunt komen. De achterhoede met Wessel, Tygo, Noë, Larick en later Joep en Jordy, stond vandaag erg goed.

Met Jarno op het middenveld hadden we ook vandaag iets meer power en dat zorgde er oa voor dat Noah zijn taak als spits beter kon uitvoeren. Noah zorgde dan ook voor de 1-0 na goed storen van Phil Okongo.

• Volendam kwam nog op 1-1, maar daarna was het voornamelijk Alphense Boys die het spel maakte. De 2-1 kwam op naam van Evan (prachtig boogschot in de kruising) en de 3-1 en de 4-1 werden weer door Noah Gesser gemaakt.

• Jarno zorgde met een mooi afstandsschot voor de 5-1 en op het laatste moment nog een doelpunt voor Volendam waarmee de eindstand op 5-2 kwam. Een prima overwinning voor de zeer goed voetballende Alphense Boys. Een talentvolle en leergierige groep waarmee ik de afgelopen twee weken met heel veel plezier heb mogen werken. Volgden week is trainer Sander weer terug, maar ik blijf jullie zeker volgen boys. Komende dinsdag oefent de 13-1 om 18.30 uur thuis tegen Quick 13-1, dat uitkomt in de 1e divisie.

• Alphense Boys 13-2 (= onze o12 (D2) nam vandaag deel aan de SNS o12 cup bij CVV Vriendenschaar, een groot internationaal toernooi. In de poulefase troffen ze daar FC Den Bosch o12 (2-0 winst), FC Groningen o12 (0-0), FC Volendam o12 (1-0 winst), NAC Breda o12 (0-1 verlies) en CVV Vriendenschaar o13 (1-0 winst). Door het behalen van de 2e plaats in de poule speelde Alphense Boys voor de 3e/4e plek tegen SBV Excelsior o12. In deze kleine finale liet de ploeg van trainer Robin Stolwijk zien het beste met de aanwezige vermoeidheid om te kunnen gaan. Via goed samenspel werden er diverse goede mogelijkheden gecreëerd. Via Sam Ringeling (penalty), Abdul Ibrahimi (van dichtbij na goed voorbereidend werk van Yassin Babaj) en Dean Valentin (schot van dichtbij) werd de kleine finale met 3-0 gewonnen. De trainers kijken met een goed gevoel terug op dit toernooi. De spelers hebben hun kwaliteiten kunnen meten met diverse BVO leeftijdsgenoten. Om in deze wedstrijden nog meer het initiatief te kunnen nemen zal de technische vaardigheid nog verder omhoog moeten, daar kunnen de spelers de komende periode hard aan werken. Aanstaande dinsdag speelt Alphense Boys o12 om 18.30 uur tegen Meerburg o13 en volgende week zaterdag om 09.00 uur thuis tegen Saestum o13.

• Alphense Boys E-Top (12-1) speelde vandaag een drieluik waarbij ieder team één helft speelde tegen elkaar. De eerste wedstrijd (30 minuten) ging tegen Nieuwkoop 13-1. Na een mooie combinatie vanuit de verdediging en een voorzet op maat van Senne stift Bryan de 1-0 over de keeper heen.  Even later scoort Nieuwkoop de gelijkmaker (1-1).  De keeper van Nieuwkoop weet zijn doel netjes schoon te houden, totdat een voorzet van de Boys door Nieuwkoop zelf wordt afgewerkt in de 2-1 voor Alphense Boys.

De tweede wedstrijd voor de Boys is tegen RCL 13-2 uit Leiderdorp. Een sterk team met jongens die een jaartje ouder zijn en ook op een mooi niveau voetballen. De wedstrijd start en door een misverstand achterin komt RCL al snel met 0-1 voor. Vanuit de verdediging wordt goed opgebouwd en wanneer de bal bij Bryan komt schiet hij de bal over de keeper heen en is het 1-1.

Bram werkt de bal mooi voor het doel, waar Mats zijn kans ziet en de 2-1 tussen de palen trapt. Top afgemaakt en een meer-dan-verdiende voorsprong! De jongens gaan door en na een diepe pass op maat kan Bryan de bal voorgeven op Senne die krachtig afwerkt en de 3-1 op het scorebord zet. En omdat het dan tóch zo lekker gaat wordt na wederom een mooi samenspel op aangeven van Daan door Bryan nog de 4-1 met een hoge bal afgewerkt.

Komende donderdag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen Meerburg 13-2.