• Mika blijft bij Alphense Boys

  • Heugelijk nieuws voor Alphense Boys. Mika van Rees voetbalt ook volgend seizoen op sportpark De Bijlen. Daarmee maakt Mika definitief de overstap van FC Lisse naar Alphense Boys.

    Voor wie jou nog niet kent, stel jezelf eens voor.

    “Mika van Rees, 20 jaar en kom uit Nieuw-Vennep. Momenteel studeer ik in Leiden aan de universiteit. Ik zit in het laatste jaar van mijn bachelor. Daarnaast ben ik jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam.”

    “Als voetballer ben ik begonnen bij DIOS in Nieuw-Vennep. Daarna heb ik gevoetbald voor Koninklijke HFC en de afgelopen jaren bij FC Lisse.” 

  • Waarom heb je gekozen na een halfjaar Alphense Boys om bij ons te blijven?

    “Ik heb gekozen om bij Alphense Boys te blijven omdat het team mij erg aanspreekt. Ik heb het naar mijn zin. Daarnaast voel ik waardering vanuit de club en heb ik de gesprekken richting volgend seizoen als fijn ervaren.”

    Op wat voor seizoen hoop jij voor jezelf en voor het team volgend jaar?

    “Ik hoop op een seizoen waarin we ons als individuen ontwikkelen en vanuit daar ook als team beter worden.”

    Belangrijke schakel

    "Mika is voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Lisse en heel de vereniging is enorm blij dat Mika ervoor kiest om ook volgend seizoen voor Alphense Boys te voetballen. Iedereen heeft van begin af aan kunnen zien wat voor meerwaarde Mika is voor het elftal als speler en als persoon”, stelt voorzitter Irina van Stijn vast.

    "De TC en toekomstig hoofdtrainer zien in Mika een hele belangrijke schakel in de as van het elftal om volgend seizoen successen te boeken met Boys 1."

  • Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Boys 1 verliest van VVSB 1

    Alphense Boys 1 verloor afgelopen zaterdagmiddag eervol met 4-0 van en bij VVSB 1 (2e divisie). De eerste helft was gelijkwaardig en VVSB scoorde in de 44e minuut de 1-0. In de tweede helft kwamen er bij VVSB acht verse spelers in.  Die luxe had Alphense Boys niet! Thijs Hoogeboom scoorde nog de gelijkmaker (voorzet Stanley Mailoa) maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.  In de slotfase liep het fittere VVSB, die al 2½ week lànger in training is, uit naar 4-0.  Bij VVSB stond ex-Alphense Boys keeper Menno de Jong de hele wedstrijd op doel. Een nuttige oefenwedstrijd. Komende dinsdag oefent Alphense Boys om 20.15 uur op De Toekomst tegen Ajax amateurs (hoofdklasse zaterdag)

    Alphense Boys 17-1 oefende tegen Wooter Academie (een verzameling sterke spelers die ook al bij diverse BVO\'s spelen) en won met 4-3 na een wedstrijd van 3x30 minuten. In de eerste helft was de tegenstander veel beter en speelde gewoon in een hoger tempo en kwam dan ook verdiend met 0-2 vòòr. De ploeg van Sander van Dijk herstelde zich in de tweede en derde helft en won toch nog, door o.a. 3 goals van Nino Noordanus. Komende woensdag oefent de B1 om 19.00 uur thuis tegen de A1 van HVV.

    Alphense Boys 17-2 speelde zijn eerste oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht 17-1 (toevallig ook een competitietegenstander in de 2e divisie). In de eerste helft speelde de ploeg van trainer Jeffrey van Dijk gewoon prima voetbal, maar waren de zeker vijf goede kansen niet aan hen besteed. Fc Dordrecht kreeg vlak voor het rustsignaal één kans (fout van een Boys verdediger) en scoorde de 0-1. In de tweede helft miste Max van Hees een strafschop en ging het kaarsje langzaam uit bij Alphense Boys en liep het fittere Fc Dordrecht (want al langer in training) uit naar 0-3. Volgende week zaterdag oefent de 17-2 om 15.15 uur thuis tegen Jonathan 17-1

    Komende dinsdag (15 augustus) oefent Alphense Boys 15-21 (C1) om 18.30 uur thuis tegen Vriendenschaar 15-1 en om 20.00 uur oefent Alphense Boys 19-1 (A1) dan tegen FC Lisse 19-1 o.l.v. ex-Boys trainer John Cuvelier.