• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Woensdagnieuwtjes

    Afgelopen maandagavond is de A-selectie o.l.v. trainer Aad v/d Berg begonnen aan het nieuwe seizoen. Op de eerste trainingsavond waren 14 spelers aanwezig. Vanaf morgen (donderdag) zullen er 19 spelers zijn en is de selectie dus bijna volledig. Komende zondag is er een trainingsweekend op ons eigen complex. Op de foto hieronder,  zeven van de nieuwe spelers. Hier komen Pepijn Kooij en Yassin Amtyi nog bij.

     

  • De trainingen staan ook het komende seizoen weer onder leiding van Aad v/d Berg (rechts) met zijn assistent Eli Wattimury (midden) en keeperstrainer Ronald Martin.

  • De eerste wedstrijd van de kersverse hoofdklasser is volgende week zaterdag 12 augustus om 15.00 uur bij en tegen VVSB.

    Alphense Boys o17-1 (B1) is ook afgelopen maandag begonnen met trainen. Omdat ze in de landelijke 1e divisie spelen start hun competitie (net als het 1e elftal) in het weekend van 2 en 3 september. Komende zaterdag (5 augustus) speelt de B1 een eerste oefenwedstrijd uit om 12.00 uur op Papendal tegen Vitesse o17-1. Zoals bekend spelen daarin vijf ex-Alphense Boys spelers.

    Volgende week starten ook de 19-1 (A1), 17-2 (B2), 15-1 (C1) en 13-1 (D1) met de trainingen.

    Vanaf maandag 7 augustus trainen er drie spelers uit Ghana en Koeweit mee met de B2 en één speler bij het 1e elftal. Dit is tot stand gekomen op verzoek van onze ex-hoofdtrajner Marco van Rijn die het mogelijk maakt dat dit soort spelers op een hoog niveau een paar weken  in Nederland kunnen trainen.

    Met grote moeite zijn de twee grote aluminium oefendoelen bij veld 1, afgelopen vrijdag, weer gerepareerd met dank aan Johan van Capel (ex-eerste elftal speler, rechts op de foto).

  • De beide doelen zijn kapot gegaan omdat de doelen hardhandig over de afrastering ''gegooid'' werden door de spelers en dan aan de andere kant op het asfalt stuiteren en gaan scheuren. Aluminium lassen is heel lastig, duur en was moeilijk te regelen.  Bij deze dus de oproep aan iedereen om de doelen rustig en kalm aan de andere kant van de afrastering te laten zakken. Dan blijven ze heel en kunnen we ze nog lang gebruiken. Een nieuw aluminium doel kost 1200 euro! Willen de trainers hier even goede aandacht aan geven bij de eerste training?

    Dezelfde Johan van Capel is op dit moment bezig met het maken van acht nieuwe aluminium mini doeltjes die de zware doeltjes op wieltjes op veld 2 gaan vervangen. Zodra alle trainingen weer gaan beginnen (vanaf maandag 21 augustus) zijn die doeltjes gebruiksklaar.

    Björn Haggerty (19) is een van de twee nieuwe keepers bij FC Lisse. Bjorn speelde een seizoen bij Alphense Boys in de B-junioren en was het afgelopen seizoen keeper bij FC Oss

    Niek van Holstein heeft onlangs twee nieuwe doelnetten op veld 1 opgehangen.

  • Tijdens de zomerperiode is het verboden om bij Alphense Boys zo maar even te komen voetballen.  Het levert te veel overlast op door vernielingen en het vuil wat de jeugd achterlaat.

  • Op het Jens Toornstra toernooi van zondag 27 augustus doen 46 verschillende verenigingen mee die samen 160 teams laten meedoen. Alle clubs hebben nu per email de poule indelingen gekregen en nadat ze nogmaals hun definitieve komst hebben bevestigd volgt dan in de week voorafgaande aan het Jens Toornstra toernooi het wedstrijdprogramma wat ze toegestuurd krijgen per email.

    De B1 en B2 spelers zullen alle wedstrijden fluiten, aangevuld met enkele spelers uit de A2. In totaal hebben we 38 scheidsrechters nodig.

    Jan Overes is teruggekomen op zijn beslissing om te stoppen bij Alphense Boys en heeft besloten toch gewoon team manager te blijven van de O17. Welkom terug Jan.

  • Van maandag 14 augustus  tot en met vrijdag 18 augustus 2017 wordt voor de 59e keer in Alphen aan den Rijn het Vakantiespel georganiseerd. Dit jaar doen meer dan 1.600 kinderen en bijna 500 vrijwilligers mee aan dit grootste Alphense kinderspektakel. Op maandag t/m vrijdag zullen we verzamelen op het parkeerterrein van voetbal- vereniging Alphense Boys. Tijdens het brengen (tussen 08.30 en 09.45 uur) en ophalen (15.15 tot 16.45 uur) van de kinderen is het niet mogelijk om per auto de parkeerplaats te bereiken. Op de parkeerplaats van de bowling parkeren en dan een stukje lopen.

    In de gisteren uitgekomen nieuwe presentatiegids maakt voorzitter Dennis Captein bekend dat Alphense Boys het komend seizoen wil streven naar een rookvrij sportterrein. Hiermee willen wij de jeugd beschermen tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke méé roken. Roken en sport passen nu eenmaal niet bij elkaar.

    Net als de presentatiegids kwam gisteren ook het officiele toernooi boekje van het Frans Bahlmann toernooi uit. Dat toernooi met deelneming van de eerste elftallen van Alphense Boys, RCL, Sportlust 46 en Argon, start op dinsdag 22 augustus met de finalewedstrijden op zaterdag 26 augustus. Alphense Boys opent op dinsdag 22 augustus om 20.15 uur met de wedstrijd tegen RCL 1.

    Bryan de Vries (afgelopen seizoen nog trainer/coach van Alphense Boys JO15-1) vertrekt op dinsdag 15 augustus naar China, waar hij voor onbepaalde tijd aan de slag gaat als voetbaltrainer. Hij gaat werken bij Century Park FC en wonen in Sjanghai.

    De prachtige nieuwe fotolijsten met een collage van foto's m.b.t. de afgelopen seizoen, zijn gisteren door Kees de Rijk opgehangen in de kleedkamergang en nu door iedereen te bezichtigen.