• Voorhoede Boys 1 krijgt verder vorm

  • Frans Bahlmann Toernooi 2017

    RCL uit Leiderdorp (tweede klasse zaterdag) en Argon uit Mijdrecht (hoofdklasse zaterdag) zijn de nieuwe deelnemers aan het Frans Bahlmann Toernooi. Samen met zaterdag-eersteklasser Sportlust'46 uit Woerden en Alphense Boys 1 (hoofdklasse zondag) strijden zij op dinsdag 22 augustus en zaterdag 26 augustus 2017 om de winst in deze derde editie van het openingstoernooi van het seizoen bij de Boys.

    Het Frans Bahlmann Toernooi wordt sinds 2015 georganiseerd. Het initiatief om een toernooi naar Frans Bahlmann te vernoemen, ontstond in 2014 na het overlijden van ‘opa’ Frans Bahlmann. Hij was erelid en met zijn 93 jaar toen ook het langst levende lid van Alphense Boys. In de jaren ’40-’50 van de vorige eeuw was hij een vermaard speler van Boys 1.

    Zijn zoon Frans speelde in de jaren zeventig/tachtig eveneens vele jaren in het eerste van Alphense Boys, dat toen vanuit de Leidse bond opklom naar het hoogste niveau in het Nederland amateurvoetbal. Deze Frans zette de oorspronkelijke manufacturenzaak van zijn vader om naar Bahlmann Sport. Enkele jaren geleden droeg hij de sportzaak - gevestigd in winkelcentrum Herenhof - over aan zijn zoon Frans. In 2013 werd deze derde generatie-telg hoofdsponsor van Alphense Boys.

    Anders dan in de vorige edities, worden de eerste twee wedstrijden op dinsdag 22 augustus a.s. allebei 's avonds om 20.15 uur gespeeld. Sportlust'46, dat de eerste twee jaar het toernooi won, neemt het op tegen Argon en Alphense Boys speelt tegen RCL. De verliezers van deze wedstrijden spelen op zaterdag 26 augustus om 14.00 uur voor de derde plaats, de winnaars spelen om 16.00 uur de finale. Na afloop worden de prijzen uitgereikt door Michel du Chatinier, sportwethouder in Alphen aan den Rijn.

    Toegang tot het toernooi is op beide dagen gratis.