• Matchday: Alphense Boys - Emmen

    Om 14.00 uur vanmiddag trapt Alphense Boys af voor een beslissende wedstrijd in de nacompetitie. De tegenstander is Emmen en beide ploegen móeten winnen om kans te houden op plaatsing voor de finalepoule. Hiervoor zijn de teams afhankelijk van de uitslag bij Velsen-SC Bemmel; die wedstrijd wordt tegelijkertijd gespeeld.

    Alphense Boys en Velsen staan samen met 4 punten aan kop van de groep. Het doelsaldo van de Boys is twee goals voordeliger dan dat van Velsen. Emmen volgt met 3 punten. SC Bemmel is na twee nederlagen uitgeschakeld.

    Bij winst van Alphense Boys én Velsen wordt het doelsaldo beslissend. Zoals gezegd staat de Boys met twee goals voor. Dat is een klein verschil. Mochten de uitslagen zó worden, dat de Boys en Velsen óók op doelsaldo gelijk eindigen, dan gaat Velsen door en is de Boys uitgeschakeld. Afgelopen zondag won Velsen namelijk de penaltyserie van de Boys.

    Ook Emmen heeft nog een kans, maar dan moeten ze zelf van de Boys winnen en hopen dat SC Bemmel punten afsnoept van Velsen. Kortom, er is nog veel miogleijk vanmiddag, wat de wedstrijden natuurlijk alleen maar spannender maakt.

    De poulewinnaar gaat door naar de finalepoule. Die speelt komende zondag eerst een uitwedstrijd tegen de winnaar van poule 2, JOS/Watergraafsmeer (Amsterdam) of Quick 1888 (Nijmegen).

    Alphense Boys - Emmen, zondag 25 mei 2017, 14.00 uur. Scheidsrechter: Y. Horst, assistent-scheidsrechters: A. Venema en J. Lubberding. Sportpark De Bijlen, Sportlaan 2, Alphen aan den Rijn. Studio Alphen doet verslag van de wedstrijd. Ook worden de hoogtepunten getwitterd. Volg ons @AlphBoys #alphenseboys #alpemm.

    Uitslagen en stand poule 6:

    Donderdag 18 mei: Alphense Boys - SC Bemmel 3-0, Emmen - Velsen 0-1.   

    Zondag 21 mei: Velsen - Alphense Boys 1-1, SC Bemmel - Emmen 0-1.

    Stand

    Alphense Boys 2-4 (4-1)

    Velsen 2-4 (2-1)

    Emmen 2-3 (1-1)

    SC Bemmel 2-0 (0-4)

    Programma donderdag, 14.00 uur:

    Alphense Boys - Emmen

    Velsen - SC Bemmel

    De poulewinnaar gaat door naar de finalepoule, waarin drie clubs strijden om één ticket voor de Hoofdklasse.