• Alphense Boys E-Top wint Blackpool Cup

  Alphense Boys E-Top heeft in Engeland de Blackpool Cup gewonnen. De grote beker werd reeds in de halve finale veiliggesteld door de E-Top, die met twee teams aanwezig was (er werd met teams van 7 spelers gevoetbald). Beide teams wonnen hun halve finale (2-0 en 9-0), waardoor ze tegen elkaar moesten in de finale.....!

   

 • De E-Top steeg dit weekeinde boven zichzelf uit. In hoog tempo werd er getikt en bij elke aanval werd het veld groot gehouden. De Engelse organisatie prees beide teams met woorden als 'superieur voetbal' en 'flitsend'. Tegenstanders, uitkomende in diverse hoofdklasses in Groot-Brittannië en Nederland, hadden handen en voeten nodig om het aantal tegengoals zo klein mogelijk te houden. Het was, zoals coach Zico Wesselman na afloop zei, alsof alles dit weekeinde klopte.

  In de halve finale werd de vooraf getipte winnaar DHC volledig overklast. De doelpuntenmachine van Alphense Boys draaide op volle toeren en de technische hoogstandjes werden door het internationale publiek telkens met applaus beloond.

  FC Irvine Meadow, de andere tegenstander bleek taaier. Alleen Alphense Boys kreeg kansen maar ondanks de hoeveelheid bleef de teller steken op twee.

  Na afloop was het groot feest. Op het veld en het ceremoniepodium dansten de jongens uitbundig, terwijl zij luid werden toegejuicht door het (meegereisde) publiek.

 • En o ja, de finale, die eindigde na een spannende strijd in 3-3, waarna strafschoppen de doorslag moesten geven. Nadat iedereen een penalty had genomen, was de stand nog steeds gelijk.  Op de foto neemt de ene Boys keeper een penaltie op de andere Boys keeper.

  Uiteindelijk besloot de scheidsrechter, na overleg met de trainers, dat het onbeslist bleef.

 • Bij terugkomst bij het hotel werden de spelers onthaald met een enorm applaus en moesten door een tunnel van enthousiaste supporters lopen. Wij hopen dit prachtige filmpje straks te kunnen toevoegen aan dit artikel

   

  Alphense Boys C1 verloor vanochtend ongelukkig met 1-0. De volgende wedstrijd werd echter met 7-1 gewonnen van een Italiaanse ploeg. Doelpunten Junior Sonowo (2x), Kursat Erdogan, Beau Zwiep, Samir Messaoudi en Max van Hees